Ден след ден

Снимка

Предаването „Ден след ден” на Радио Пловдив се излъчва от понеделник до петък от 15 до 17 часа. То е в ефир от 1993 година и е единственото следобедно информационно предаване в пловдивския радиоефир.

В двата часа водещите и репортерите  на Радио Пловдив представят събитията, търсят допълнителни гледни точки към спорните теми и с помощта на експерти се анализират актуалните регионални,  национални и международни проблеми. 

За по- ясното и пълното им представяне репортажите и интервютата в програмата са обособени в 8 постоянни рубрики - Темата, Конфликти, Бизнес, Фактите, Анализите, Прогнозите, Историите, Разследванията, Светът и Извън протокола.


Бриг. генерал Николай Русев - командир на Авиобаза

F-16 ще промени авиобаза "Граф Игнатиево"

Новите бойни самолети F-16 блок 70, първите от които България ще придобие през 2023-2024-та година, ще променят Авиобаза "Граф Игнатиево". Как и готови ли са за промяна авиаторите – в Деня на българските Военновъздушни сили разказваме...

обновено на 16.10.20 в 13:47

Наложително е да се спазват противоепидемичните мерки!

Няма да има допълнителни мерки на национално ниво, а денонощен контрол, въпреки бързо растящите случаи на коровирус унас, заяви здравният министър. Това решение коментира доц. д-р Олиана Бойкинова  ръководител на катедра Инфекциозни болести  в..

публикувано на 15.10.20 в 15:52

Всяването на страх от Covid-19 спира пътуванията и почивките

Летният сезон приключва и очакванията на туристическия бранш сега са българите активно да почиват през есента и зимата в СПА и ски курортите ни. Във Велинград затворени хотели няма, но се наблюдава лек  спад на туристите в сравнение със същия период..

публикувано на 15.10.20 в 14:40

Разколебаване и денонощен контрол „Ден след ден“

България е в третата десетка на страните от Европа по заболеваемост от коронавирус. Сравнително успокояващите данни, цитирани от Националния оперативен щаб, се срещат обаче с бързо растящите случаи в страната. Те, според здравния министър, се дължат на..

публикувано на 15.10.20 в 14:38

Да подадем ръка на Георги в борбата за живот

За четвърти път младият Георги се сблъсква с диагнозата рак и за четвърти път влиза в болница с опасност за живота, а е само на 20 години. Дарете пари за Георги тук! Ето и историята на Георги, разказана от неговите родители! Всичко..

публикувано на 15.10.20 в 14:06
Димитър Георгиев, Здравко Димитров и Веселин Козарев /крайният вдясно/

ОП "Чистота" и "Градини и паркове" с нови директори

Двете най-големи общински предприятия няма да се обединяват, каквато идея бе лансирана в началото на мандата на това общинско управление. От днес двете фирми имат нови директори, които представи кметът Здравко Димитров. Той обеща премахване на..

публикувано на 15.10.20 в 11:13

Засилено търсене активира производство на нелегални цигари

Анализаторът Тихомир Безлов коментира производството на цигари без бандерол и откритите незаконни фарбики в селата Желязно и Калековец.  Третото залавяне е на контрабандни цигари в марка „Виктори“, които отдавна не се произвеждат в България...

публикувано на 14.10.20 в 16:04

"Ден след ден" да повярваме в чудеса на Петковден

В УМБАЛ „Пловдив“ излекуваха от КОВИД-19 91-годишен мъж с множество придружаващи заболявания. Как се случи това - разказът е на лекуващия лекар д-р Живко Данчев , с когото ще говорим и какви са прогнозите за развитието на пандемията от коронавирус...

обновено на 14.10.20 в 14:20

Бизнесът е "гладен" за кадрите на Техническия университет

1 500 лева е стартовата заплата за кадрите, които завършват филиала на Техническия универститет в Пловдив. Повечето от тях започват работа още от трети курс, и продължават обучение до магистър. Тази седмица се откри новата учебна година за 120-те..

публикувано на 14.10.20 в 12:54
Поглед към Голямата Базилика

До три дни Голямата Базилика получава Акт 16

Десетчленна комисия влезе днес за приемане и издаване на Акт 16 на  Голямата Базилика в Пловдив. Това съобщи за Радио Пловдив заместник - кметът Пламен Панов . Той уточни, че оценката за приемане на обекта ще е готова до три работни дни...

публикувано на 14.10.20 в 10:13