Ден след ден

Снимка

Предаването „Ден след ден” на Радио Пловдив се излъчва от понеделник до петък от 15 до 17 часа. То е в ефир от 1993 година и е единственото следобедно информационно предаване в пловдивския радиоефир.

В двата часа водещите и репортерите  на Радио Пловдив представят събитията, търсят допълнителни гледни точки към спорните теми и с помощта на експерти се анализират актуалните регионални,  национални и международни проблеми. 

За по- ясното и пълното им представяне репортажите и интервютата в програмата са обособени в 8 постоянни рубрики - Темата, Конфликти, Бизнес, Фактите, Анализите, Прогнозите, Историите, Разследванията, Светът и Извън протокола.


"Коледа в кутия" по инициатива на Сдружение "Заедно За"

Ралица Харизанова от Сдружение „Заедно За“ информира за старта на  инициативата „Коледа в кутия“. Целта е да зарадваме деца в неравностойно положение в България. Необходимо е да сложите подаръци в кутия от обувки, която опаковайте празнично....

публикувано на 29.11.19 в 17:05
Емил Кабаиванов

Вдигаме данъците по необходимост

Община Карлово планира от следващата година да увеличи такса смет, както и да вдигне ставката на данък сгради. Това потвърди по Радио Пловдив кметът д-р Емил Кабаиванов. Той припомни, че увеличението на такса смет се налага заради изискваните от МОСВ..

публикувано на 29.11.19 в 16:20
Богдан Милчев от Института за пътна безопасност в студио на програма „Хоризонт“

Даваме зелена светлина за системата Бонус-малус

Нека да спрем да спекулираме с това, че като се въведе системата Бонус-малус, ще се вдигне Гражданската отговорност (ГО). За това призова в предаването "Ден след ден" на Радио Пловдив Богдан Милчев от Института за пътна безопасност. И се..

публикувано на 28.11.19 в 16:21
Спас Гърневски, ГЕРБ

И двете кандидатури за шеф на КПКОНПИ са достойни

Парламентарната комисия за борба с корупцията ще прегледа концепциите на двамата кандидати за председател на  Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ).  Депутатът от ГЕРБ и..

публикувано на 28.11.19 в 15:49

Бонус-малус „Ден след ден“

Хладни и критични са отзивите за предложените от Комисията за финансов надзор правила, по които размера на застраховката „Гражданска отговорност“ да зависи от поведението на шофьорите на пътя. Така наречената система „Бонус-малус“ ще оскъпи превозите,..

публикувано на 28.11.19 в 14:40

Комисия от МК ще реши съдбата на новооткрити мозайки

Експертна комисия от Министерството на културата се очаква да пристигне за най-новите археологически открития в Пловдив – късноантични стенописи и мозайка с многоцветни геометрични фигури, теракотена статуетка на Венера и съкровище от бронзови и..

публикувано на 28.11.19 в 13:02
Румяна Коларова

Изборът на Гешев не затваря дебата около главния прокурор

  Сезирането на Конституционния съд винаги е било едно от най-силните правомощия на президента.  Това каза по Радио Пловдив политологът Румяна Коларова за възможностите за реакция, които имаше президентът Румен Радев след избора от ВСС на..

публикувано на 27.11.19 в 16:51

Пловдив - от първа среща до последно сбогом с Мастъра

Да превръща хората около себе си в приятели - това качество на проф. Стефан Данаилов обединява спомените на хората, познавали го отблизо заради работата си.  Кръстю Кръстев, директор на Драматичен театър "Н.О. Масалитинов" Пловдив , откъдето -..

публикувано на 27.11.19 в 14:59

Падащи есенни листа "Ден след ден"

Почти изпращаме ноември с време, което сменя цветове и емоции, дъжд и слънце.  Като обещания на политици след избори, падат и последните листа.  А в дни като днешния с болка казваме „сбогом“ и „ ще те помним “ на големия Стефан Данаилов...

публикувано на 27.11.19 в 14:13

Бъдещето е в земеделието, което щади природата

Едва 3 % от почвата в световен мащаб е плодородна, а в тях попада над 80% от българската територия. Повече от два и половина милиона декара земеделски земи в България са чисти откъм химикали, защото върху тях се прилагат..

публикувано на 26.11.19 в 16:49