Ден след ден

Снимка

Предаването „Ден след ден” на Радио Пловдив се излъчва от понеделник до петък от 15 до 17 часа. То е в ефир от 1993 година и е единственото следобедно информационно предаване в пловдивския радиоефир.

В двата часа водещите и репортерите  на Радио Пловдив представят събитията, търсят допълнителни гледни точки към спорните теми и с помощта на експерти се анализират актуалните регионални,  национални и международни проблеми. 

За по- ясното и пълното им представяне репортажите и интервютата в програмата са обособени в 8 постоянни рубрики - Темата, Конфликти, Бизнес, Фактите, Анализите, Прогнозите, Историите, Разследванията, Светът и Извън протокола.


Калоян Стайков

ИПИ с алтернативен бюджет за по-високи доходи

Алтернативният бюджет, който Институтът за пазарна икономика представя за 17 поредна година, е с фокус  по – високи доходи и намаляване на данъчно-осигурителната тежест , каза икономистът Калоян Стайков. Той припомни, че  за пръв път след..

публикувано на 25.11.19 в 16:41

На срещата Борисов-Тръмп никой няма да получи желаното

 Двете страни ще се срещнат, но нито една от двете няма да получи това, което иска най много- поне според това, което официално върви . Това прогнозира по радио Пловдив проф. Нина Дюлгерова, експерт по международни отношения, за предстоящия разговор на..

публикувано на 25.11.19 в 16:04

Геополитика, екология, икономика "Ден след ден"

Как ще се отпуши трафикът в Пловдив? Каква е стратегията и кои ще са конкретните стъпки? Какви са мерките на общината за решаване на проблема с паркирането в града? Кога и как МВР ще се намесва и ще управлява движението? Как гласът на пловдивчани ще..

публикувано на 25.11.19 в 14:46

4 млрд. лева евросредства очаква България през 2020 г.

След като европейските институции се споразумяха за бюджет 2020 година, то стана ясно, че общо поетите задължения са определени на 169 милиарда евро. Общо плащанията възлизат на 154 милиарда евро, което представлява увеличение с 3,4% спрямо 2019 г...

публикувано на 25.11.19 в 14:13

Социалните работници в Пловдивска област излизат на протест

Едночасова предупредителна стачка на социалните работници ще се проведе в сряда на 27 ноември в Пловдив и областта. За това съобщиха от КТ „Подкрепа“ и уточниха, че от днес социалните служители работят с лентички на реверите срещу ниските заплати..

обновено на 22.11.19 в 14:34

„Ягодовата градина“ в Капана тази вечер

7 творби – така, както подсказва и името на галерия „Seven” в пловдивския квартал Капана - ще представи тази вечер от 17:30 часа художничката Женя Бозукова.  Макар и отличена с приза за най-добър млад художник на Пловдив през 2016 година, това ще..

публикувано на 22.11.19 в 14:21

Цялата държава започва да се превръща в една прокуратура

Цялата политическа власт в държавата, представена в правителството и българския парламент, се е обединила върху 2 кандидатури - Иван Стоименов Гешев за главен прокурор и Сотир Цацаров за председател на Антикорупционната комисия, след като..

публикувано на 21.11.19 в 16:53

„Ден след ден“ за здравето, управляващите и Космоса

ТЕЛК-комисиите в Пазарджик отново са на гребена на вълната „не-добри“ новини. Двете комиси се прочуха с издадените решения за увреждания на собствените си председатели, както и с издадено удостоверение за 82% нетрудоспособност на отстранения директор на..

обновено на 21.11.19 в 16:27

Скоро в България ще има лаборатория с радиотелескопи

Повече за работата на радиотелескопите и какви ползи имат те за развитието на нашето познание за Вселената ще опише в лекцията си гл.ас. д-р Камен Козарев тази вечер в Природонаучния музей-Пловдив. Камен Козарев има докторска степен по..

публикувано на 21.11.19 в 16:00

Децата ще са приоритет в МБАЛ "Пазарджик"

Експертните решения в ТЕЛК - Пазарджик да се приемат задължително след консултация със специалист, разпореди новият директор на болницата в града д-р Красимир Темнилов. Повод за това разпореждане е лишаването от възможност за личен асистент и парично..

публикувано на 21.11.19 в 15:47