Ден след ден

Снимка

Предаването „Ден след ден” на Радио Пловдив се излъчва от понеделник до петък от 15 до 17 часа. То е в ефир от 1993 година и е единственото следобедно информационно предаване в пловдивския радиоефир.

В двата часа водещите и репортерите  на Радио Пловдив представят събитията, търсят допълнителни гледни точки към спорните теми и с помощта на експерти се анализират актуалните регионални,  национални и международни проблеми. 

За по- ясното и пълното им представяне репортажите и интервютата в програмата са обособени в 8 постоянни рубрики - Темата, Конфликти, Бизнес, Фактите, Анализите, Прогнозите, Историите, Разследванията, Светът и Извън протокола.


Конкурс търси най-добрата украса за 3 март

Конкурс „С България в сърцето“ се организира за втора поредна година в Първомай. Фабриката за знамена в града в партньорство с общината ще търсят най-празничната атмосфера в детските градини и училищата за 3 март. Идеята е деца и ученици, с помощта..

публикувано на 05.02.20 в 17:20

Засилен екоконтрол за фирмите в Пазарджик

Областният управител на Пазарджик Стефан Мирев проведе извънредна среща със собствениците на промишлени предприятия, които заустват отпадни води в реките Пишманка и Марица. За Радио Пловдив след срещата той обясни, че поводът е  зачестилите..

публикувано на 05.02.20 в 17:00

Тепърва САЩ ще вадят имената на корумпирани българи

Мисля, че основното послание на Америка е – действайте по-смело, ето ви един от тях.  Така проф. Марин Русев, геополитически анализатор, коментира минути след като стана известно оповестеното от САЩ име на съдията от Специализирания..

публикувано на 05.02.20 в 16:20
Първан Симеонов

Президент и правителство от студена в ледена война

Замразяването на отношенията президент – правителство и отражението на войната между институциите върху обществото и позициите на България върху геополитическата карта коментира за Радио Пловдив социологът Първан Симеонов, изпълнителен..

обновено на 05.02.20 в 16:04

Атаки и защити "Ден след ден"

„ С Васил Божков само загряваме! Прокуратурата ще е безкомпромисна към милиардери, политици, социално слаби, ако са нарушили закона “. Това заяви от Брюксел главният прокурор Иван Гешев. Корупцията и войната между институциите са фокус на..

публикувано на 05.02.20 в 14:56

Г-жа Маратилова се извини, искаме тя да обучава децата ни

Родители в Пазарджик направиха подписка в подкрепа на учителката Верка Маратилова. Тя получи предупреждение за уволнение, тъй като наказала непослушен ученик като накарала съучениците му да го заплюят.  Скандалният случай с децата от 3-ти „Б” клас..

публикувано на 04.02.20 в 16:31

Боклуците до река Чая може да не са от Испания

Как продължава темата с боклука, открит при река Чая край село Катуница – отговорите търсим от директора на РИОСВ Пловдив доц. Стефан Шилев . Все още не се знае дали са тонове отпадъците на терена до реката. Вътре материалът не е толкова тежък, има..

обновено на 04.02.20 в 16:25

Президентът не работи в интерес на обществото, води лични битки

Най-вероятно обръщението на президента Румен Радев е отговор на скандала, възникнал с питането на главния прокурор към КС за имунитета на държавния глава, коментира за Радио Пловдив Георги Харизанов от Института за дясна политика. Само преди пет..

обновено на 04.02.20 в 16:08

Хората са срещу елита, топката е в техните ръце

Депутатът от БСП Антон Кутев коментира пред Радио Пловдив, че президентът Румен Радев в обръщението си от трибуната на НС говори с езика на хората. Позицията му за снемане на доверието от правителството има по-скоро морална стойност.  Нещо се..

публикувано на 04.02.20 в 16:01

Отлагането на Наредба - 18 е реверанс към сивата икономика

Наредба – 18 беше определена за една от мерките на държавата срещу сивата икономика и отлагането й не необяснимо за хилядите търговци, които инвестираха, за да са готови за началото на нейното действие.   Според Мариана Кукшева, председател на..

публикувано на 03.02.20 в 16:47