Започва изграждане на приют за кучета в Смолян

 Осигурено е финансирането за първия етап от строителството на приют за безстопанствени кучета в Смолян. Проектът предвижда строителството да се прави на четири етапа. Избран е изпълнител на строителството на първия етап  с оферта за 324 000 лева и срок..

публикувано на 15.02.20 в 14:31

Празници на виното в Сопот и Златоград

Сопот е домакин на традиционния празник „Да стоплим сърцата с вино и любов“. Празникът започва с тържественото посрещане на тазгодишния Цар на виното и любовта пред сградата на общината, след което той ще поведе шествие до лозов масив край града,..

обновено на 15.02.20 в 14:19

Условна присъда за учителката от Хисар, шофирала пияна

Една година затвор условно, отнемане на книжката за същия период и 200 лева глоба получи учителката от Хисар , която бе заловена да шофира след употреба на алкохол.  Присъдата на Районния съд в Пловдив е с тригодишен изпитателен срок . До..

обновено на 15.02.20 в 08:53

12 кражби за ден разкри пазарджишката полиция

Специализирана полицейска акция под надзора на окръжната прокуратура проведе пазарджишката полиция в региона.  В село Черногорово са проверени над 100 души и толкова превозни средства. Съставени са 22 фиша и един акт за установени административни..

публикувано на 14.02.20 в 18:19

Дани вече се лекува благодарение и на вашата помощ

Кампанията по кръводаряване в помощ на учителката Йорданка Алешанова от Асеновград приключи успешно.  Роднините на Йорданка съобщават, че са събрани над 300 дарения, което е два до три пъти необходимото количество дори и за най-продължителното възможно..

публикувано на 14.02.20 в 16:24

Проверяват реките в Смолянско за замърсявания

Регионалната инспекция по околна среда и води в Смолян разпореди общините да почистят речните корита и прилежащите им територии от отпадъци.  Кметовете на всички контролирани общини трябва да извършат проверки на речните корита и прилежащите територии..

публикувано на 14.02.20 в 15:33

Младо семейство с дарение за неонатологията в МБАЛ в Смолян

За поредна година младо семейство от Смолян дарява на Неонатологично отделение към МБАЛ „Д-р Братан Шукеров“.  Дора Бадева, съпругът й Трендафил Димитров и 2-годишният им син Тодор, дариха тази година 80 броя пелени, 20 комплекта спално бельо – плик,..

публикувано на 14.02.20 в 15:03

Трифон Зарезан събра асеновградчани на чаша вино

Асеновградчани почетоха празника Трифон Зарезан в Етнографския музей в града.  В двора на Синята къща директорът на Историческия музей Иван Дуков ритуално подряза лозовите пръчки, поля ги с вино и пожела здраве, плодородие и берекет през цялата година...

публикувано на 14.02.20 в 13:58

"Кафето на толерантността" пак събра пловдивчани заедно

Представители на всички общности и религии в Пловдив се събраха за  шеста поредна година на традиционното кафе на толерантността в Джумая джамия.  Главният мюфтия д-р Мустафа Хаджи се обърна към присъстващите с думите, че  между различните етноси в..

публикувано на 14.02.20 в 13:41

Ще подобряват енергийната ефективност на Колодрума

Община Пловдив и  EVN ще търсят възможности за подобряване на енергийната ефективност на многофункционална спортна зала „Колодрума“. За това се договориха кметът Здравко Димитров и регионалният мениджър на електроразпределителното дружество за..

публикувано на 14.02.20 в 12:26