Ангел Джамбазки няма да шофира днес до Пловдив

Евродепутатът Ангел Джамбазки отмени лекцията си в Пловдивския университет „Паисий Хилeндdрски“, насрочена за днес. Пред студентите и обществеността той трябваше да говори на тема "Мултикултурализъм или национални държави в Европа". От..

публикувано на 13.12.19 в 12:13

Две катастрофи с жертва и трима ранени край Пловдив

Две катастрофи с жертва и ранени наложиха временно ограничение на движението в Пловдивска област.  Лек автомобил е излязъл около 8.30 часа извън платното на пътя Розино - Кърнаре. 35-годишният водач на колата е откаран в болница в Пловдив, където..

публикувано на 13.12.19 в 11:07

Пловдивчанка пострада при пожар на аспиратор

76-годишна жена пострада при пожар, предизвикан от късо съединение на ул. "Николай Коперник" в Пловдив. Запалил се е аспиратор в кухнята на жилището. Силналът е получен  след 18 часа вчера и на мястото са изпратени две пожарни. Огънят е потушен за минути,..

публикувано на 13.12.19 в 09:22

Работниците във ВМЗ получават по 800 лв. коледни бонуси

И тази година работниците и служителите от Вазовските машиностроителни заводи ще получат бонуси за Коледа. Персоналът ще получи по 775 лева. Това съобщи министърът на икономиката Емил Караниколов при посещение в държавното дружество. Допълнителни..

публикувано на 13.12.19 в 08:39

Ангел Джамбазки изнася лекция пред пловдивски студенти

Евродепутатът Ангел Джамбазки гостува на ПУ „Паисий Хилендарски“. Пред студенти и граждани той ще изнесе лекция на тема "Мултикултурализъм или национални държави в Европа". 

публикувано на 13.12.19 в 07:02

Пампорово открива ски сезона

В Пампорово официално ще бъде открит новия зимен сезон. На разположение на скиорите и сноубордистите са пистите Ски път Пампорово (туристическата),  Дельово дере и Картола.  В първия ден от откриването на ски сезона всички лифтове в курорта..

публикувано на 13.12.19 в 06:57

Арестуваха служител на БОП - Пловдив за търговия на стоки менте

Служител на Териториална дирекция "Борба с организираната престъпност" - Пловдив беше задържан днес за 24 часа. Арестът на Тодор Бакларов е извършен в сградата на службата.   Разследването се наблюдава от Района прокуратура-Асеновград, при..

обновено на 12.12.19 в 17:23

Арестуваха лихвар, изнудвал социално слаби

В карловското село Христо Даново е задържан 39-годишен мъж за лихварство.  В дома и вилата на лихваря били открити множество дебитни карти ведно с пин кодовете им, бележки с имена на длъжници и сумата от 86 хил. лева, съкранявани в метален сейф. Той..

публикувано на 12.12.19 в 17:23

Пловдив взима 120 млн. кредит от ЕИБ за големи инфраструктурни проекти

Община Пловдив получи предложение от Европейската инвестиционна банка за кредитна линия до 120 млн. лева за финансиране на големите проекти.  До седмица предложението ще бъде публикувано за публично обсъждане на сайта на Община Пловдив. Това..

обновено на 12.12.19 в 16:11

Пловдивската "Пътна полиция" е с нов шеф

Новият началник на "Пътна полиция" в Пловдив е комисар Венелин Младенов. Той идва на този пост от  "Охранителна полиция", на която беше началник. Припомняме, че преди дни директорът на ОД на МВР Йордан Рогачев освободи от поста началникът на "Пътна..

обновено на 12.12.19 в 16:11