Пловдив отново може да има Ботаническа градина

Областният управител професор Христина Янчева обяви рестарт на възраждането на Ботаническата градина на Пловдив с подкрепата на държавата и общината. Заместник-кметът Владимир Темелков увери, че Община Пловдив застава изцяло зад проекта, като вече са..

публикувано на 24.07.24 в 13:22

Близо 3 месеца лекуваха от пневмония дете в УМБАЛ „Свети Георги“

Изключително тежка пневмония при дете беше излекувана успешно в Клиниката по педиатрия към УМБАЛ „Свети Георги“.  Става въпрос за 9-годишно момче, за което са полагани грижи 88 дни без прекъсване. Момченцето, което е имало предшестващо затлъстяване,..

публикувано на 24.07.24 в 09:31

Стартират прегледи с мобилен кабинет в Пазарджик

РЗИ Пазарджик съвместно с „Медицински център I – Септември“ ЕООД стартират профилактични акушеро-гинекологични прегледи с мобилен кабинет, сред лица от уязвими групи в община Септември.  Прегледи ще се извършват със съдействието на здравните..

публикувано на 24.07.24 в 09:01

Художествената гимназия в Смолян с изложба в Парламента

Изложба на ученици от 9 до 12 клас от Професионалната гимназия по приложни изкуства-Смолян ще бъде открита днес в Мраморното фоайе на Народното събрание. Изложбата, е  озаглавена "Родопа - люлка на таланти" и представя 28 живописни творби.  Целта на..

публикувано на 24.07.24 в 07:06

Гореща сряда със следобедни дъждове, на места с градушка

И в сряда времето ще бъде топло, със слънчева сутрин и следобедни превалявания.  По обед и следобед от северозапад ще започне да се образува купеста и купесто-дъждовна облачност. Предимно над северозападната половина от страната ще има краткотрайни..

публикувано на 24.07.24 в 06:56

Сушата изпразни "Пясъчник", търсят се пари за дигите по Стряма

Областният управител на Пловдив проф. Христина Янчева свика спешна среща във връзка с постъпили множество сигнали за състоянието на язовир „Пясъчник“ и необходимостта от аварийно почистване и укрепване на част дигите на р. Стряма на територията на община..

публикувано на 23.07.24 в 16:55

Още трима пловдивски лекари в схема за точене на Здравната каса

Още трима лекари са привлечени като обвиняеми за документна измама  по случая източването на Здравната каса с фиктивните прегледи и физиотерапия.  Обвинението към тримата лични лекари е повдигнато заради това, че помагали на  двамата арестувани по-рано..

публикувано на 23.07.24 в 15:49

Съдът попречи на Гергов да стане едноличен собственик на Панаира

Решение на Софийския градски съд попречи на Георги Гергов да стане едноличен собственик на Международния панаир Пловдив. Делото беше заведено от министерството на икономиката срещу решението, с което Варна прехвърли акциите с в панаира на..

публикувано на 23.07.24 в 14:55

Бурята събори дървета и клони в Пазарджик

12 сигнала за последствия от силния дъжд в Пазарджик са получени на спешния телефон 112 в ранния следобед, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР Мирослав Стоянов. Повечето сигнали са за паднали дървета и клони по улиците в града...

публикувано на 23.07.24 в 14:38