Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

"Точно днес" по летните посоки

| обновено на 03.07.22 в 17:03
Снимка: Д. Лефтерова

Програма "Точно днес" е във времето от 7 до 9.30 часа на 4 юли, ето събеседниците ни:

Сложните коалиционни разговори и възможностите за нов, втори кабинет на Продължаваме промяната коментираме с д-р Александър Димитров, политолог  и преподавател в УНСС.

Протест в Карлово ще затвори рано в понеделник влизането в индустриалната зона, разговаряме по темата със Стойчо Хубчев, представител на протестиращите от инициативния комитет, и с кмета н общината д-р Емил Кабаиванов. Той съобщи, че очакват 2,6 млн. лева обещани от правителството точно за ул. "Индустриална".

На пловдивска територия среща с учителката от ОМГ „Академик Кирил Попов“ Виолета Маринова, която е една от 12-те наградени педагози от конкурса „Дигитални новатори в образованието 2022".

В неделя 19% от пробите за Ковид-19 са положителни, подвариантът ВА.5 на Омикрон вече е в България и започва да се усеща неговата сила. Разговор с епидемиолога д-р Христиана Бацелова за лятната вълна на Ковид -19 , за ваксините и препоръките, които лекарите потвърждават преди ваканцията на всеки.

В зона култура ще чуем разговора на Веселина Пеева с Анета Генкова от Австрийското посолство . Те говорят за концерта в галерия "Димитър Георгиев" - Пловдив на триото "Имерсио", проявата е част от тазгодишното издание на Австрийски музикални седмици. 

Още от категорията

Маневри с различен хоризонт "Точно днес"

Лятната ваканция преполови, но и след августовската жега температурите ще остат високи в септемврийската предизборна надпревара.  Загряването всъщност не е прекъсвало с активността на служебния кабинет и смените по върховетена държавните дружества, с напрежението на въпроса колко ще струва газа, който все още не е додоговорен и с построените на старта на..

публикувано на 18.08.22 в 15:56

Таня Георгиева в "Добро утро, ден!"

Дългогодишният директор на БЧК-Пловдив Таня Георгиева гостува тази седмица в „Добро утро, ден!“. Преди дни тя получи най-високото отличие на червенокръстката организация - „Златен медал на БЧК”, което се връчва изключително рядко. Казва, че тази награда не е само за нея, а за целия екип на БЧК-Пловдив, който всеотдайно поема предизвикателствата..

обновено на 18.08.22 в 14:06

"Вход свободен" в сърцето на лятото

Започна да нагрява и сякаш лятото се събуди от кроткия си унес,  решено да покаже какво може откъм температури. Младите се оплакват , че е много горещо, а по старите пловдивчани се подхилкват под мустак с вечната мантра "Горещо ли? Навремето какви жеги имаше!". Пловдив лениво се е протегнал между тепетата, ревниво прегърнал Марица и събира слънчева..

публикувано на 18.08.22 в 10:00

„Точно днес“- по оста Скопие–София, и още...

17 август  – изтече срокът за регистрация на партиите и коалициите в ЦИК, а ние тръгваме по следите на предстоящите предсрочни избори. Търсим отговор на въпроса дали избирателите ще предпочетат отново промяната пред сигурността. Ще анализираме и на какъв профил депутати ще заложат партиите този път ... и каква кампания ще водят, както и..

публикувано на 17.08.22 в 15:37

Изкуство и нумерология във „Вход свободен“

Днес говорим за безплатния уебинар „Как да успяваме повече и повече?“, с лектор Мария Иванова - нумеролог. Датата е 28-ми август. Ще отидем и до село Лилково. Тази събота, в читалище „Родопска искра 2020“, ще се състои работилничката “Нишка по нишка“. Проектът е реализиран с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура”. Водещ на..

обновено на 17.08.22 в 09:34