Артисти от Драматичния театър "Стоян Бъчваров" във Варна положиха цветя пред паметника на жертвите на комунизма

Артисти от Драматичния театър "Стоян Бъчваров" във Варна положиха цветя пред паметника на жертвите на комунизма във Варна и региона в деня в памет на жертвите на тоталитарните режими. Паметникът е открит в края на октомври 2001-ва година . Директорът..

публикувано на 01.02.24 в 16:45
снимката е илюстративна

С книжка вместо с мобилен телефон пред кабинета на педиатър във Варна

Свикнали сме да виждаме една типична гледка на майки с деца, които чакат пред лекарските кабинети. Чакането там понякога е продължително, а децата са нетърпеливи и дори болни понякога енергично искат да си тръгнат. В опит да бъдат задържани на място..

публикувано на 01.02.24 в 11:38
Зарязване на лозовите масиви на учебно-опитното поле в Технически университет-Варна

Шести конкурс за домашно вино в ТУ–Варна

За Деня на лозарите и винарите (нов стил) катедра „Растениевъдство“ на Технически университет-Варна възобновява своя конкурс за най-добро домашно вино от реколта 2023. След три години прекъсване, заради пандемията, всички преподаватели и служители на..

публикувано на 01.02.24 в 08:40

Църквата в село Куманово се руши, необходим е спешен ремонт

Аксаковското село Куманово привлича много млади хора след пандемията и тук вече живеят около хиляда души, въпреки че по постоянен адрес са двойно по-малко. В центъра се намира църквата „Света Троица“. Допреди две години напълно изоставен и забравен,..

публикувано на 31.01.24 в 16:25
Казашко

Казашко чака изграждането на канализация

Варненското село Казашко от години чака да бъде изградена канализация. Това е най-важният проект, за който от 2008 година насам не може да се намери финансиране. Това каза дългогодишният кмет на селото Гергана Петкова, която утре празнува 30-години откакто..

публикувано на 31.01.24 в 14:09

73-годишен мъж в мозъчна смърт даде шанс за живот на трима души

73-годишен мъж от Силистра в мозъчна смърт даде шанс за живот на трима души, нуждаещи се от трансплантация. Това е първата  донорска ситуация за 2024 година, която бе реализирана успешно след съвместна работа на екипите на 4 болници в България,..

публикувано на 31.01.24 в 10:27

Честит празник на бижутерите!

На 31 януари се отбелязва Международният ден на бижутера. Професионален празник отбелязват майсторите, които правят живота ни по-красив. Професията бижутер се нарежда сред най-древните, защото от незапомнени времена хората обичат да се кичат с красиви..

обновено на 31.01.24 в 06:07

Край на проблема с биоразградимите отпадъци във Варна

Домакинствата във Варна ще могат да компостират биоразградими отпадъци.  От март тази година започва реализацията на европроект на стойност 32 милиона лева, в който участват 167 български общини, сред които и Варна.  Варна е партньор с общините от..

публикувано на 30.01.24 в 16:12

Във Варна деца носят светещи гривни на площадка с една работеща лампа

Повече от половин година детска площадка в района на ул. "Тодор Влайков" във Варна е слабо осветена, тъй като работи само една лампа. Децата носят светещи гривни, за да могат да ги наблюдават родителите им в тъмното, обясни Лили Митев, която е майка на две..

публикувано на 30.01.24 в 14:30

До края на март Община Варна извършва третиране срещу гризачи

Общинското предприятие „Дезинфекция, дезинсекция, дератизация“ - Варна представи графика за дератизация на всички канали, шахти и около 600 дка дерета в районите и кметствата на територията на община Варна. Третирането против гризачи започва в централния..

публикувано на 30.01.24 в 10:13