Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ЕС публикува "черния списък" за Русия с 12 имена

ЕС публикува имената на 12 високопоставени руски политици и официални лица, на които алиансът налага санкции, заради съпричастността им към референдума в Крим. "Черният списък" включва забрана за влизане в Европейския съюз и замразяване на сметки и активи. 

Сред имената се открояват тези на вицепремиера Димитрий Рогозин, председателите на двете камари на руския парламент - Валентина Матвиенко и Сергей Наришкин, както и един от най-близките съветници на Владимир Путин - Сергей Глязев. Те, заедно с други официални лица и няколко руски военни командири, според Евросъюза са пряко отговорни за незаконния референдум в Крим и последвалото анексиране.

В списъка прави впечатление и името на журналиста Димитрий Киселов. Той е шеф на държавната агенция „Русия днес” и попада сред санкционираните заради пропагандна кампания по разполагането на руски войски в Украйна.Преди дни Киселов заяви, че Русия е способна да превърне Съединените щати в радиоактивна пепел. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

КЗК не откри монопол на пазара на горивата

Комисията за защита на конкуренцията не откри монопол на пазара на горивата. В секторния анализ регулаторът дава единствено препоръка за електронна платформа в складовете. От извършения анализ на цените на дребно на бензин А95 и дизеловото автомобилно гориво през миналата година в различните географски региони на страната е видно, че..

публикувано на 12.03.19 в 10:26

Кои са събитията на 2018-а в света на науката?

Василена Вълчанова и Любомир Бабуров от платформата „Рацио.бг“ отличиха пред БНР научните достижения на 2018-а година. Според Вълчанова, изстрелването на електрическа кола в космоса с ракета на Илон Мъск е сред най-запомнящите се събития на годината: „Хубавото нещо за всички нас като бъдещи космически туристи е, че виждаме..

публикувано на 27.12.18 в 12:11

Украйна и балтийските държави разкритикуваха планираното разширение на газопровода "Северен поток-2"

Украйна и балтийските държави оспориха на среща в Рига вчера планираното разширение на газопровода по дъното на Балтийско море от Русия към Германия "Северен поток", предаде ДПА. Ако бъде завършен, така нареченият проект "Северен поток-2" ще струва на Украйна, Полша и Словакия милиони долари ползи от транзита на газ, заяви украинският премиер..

публикувано на 06.11.15 в 09:32