Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Протест заради отлагане на делото срещу кмета на Своге

Снимка: БГНЕС

Поредно отлагане на делото за злоупотреби  срещу кмета на Своге Жоро Цветков доведе до протест пред Съдебната палата. ВМРО и България без цензура са организатори на недоволството.

Пред Съдебната палата протестиращите поставиха чучело с глава от зелка, на която беше залепена снимката на кмета.  Те изразиха възмущението си, че делото срещу него за втори път не можа да се състои.
Надяваме се, че въпреки всички пречки на господина, който източи толкова пари в Своге, да се образува и да започне делото, казаха протестиращи.
Сред протестиращите беше и координаторът на ВМРО за София Стефан Грънчаров, както и Галина Стоянова, свидетел по образуваното досъдебно производство.
Грънчаров заяви:

Искаме справедливо решение на процеса. Не може да си позволява да се държи по този начин - да се краде от общината, да се работи против общината, да се заплашват хора в общината, да се работи като мутра от деветдесетте години. Познавам хора, които са били заплашвани заради това, че са застанали против кмета, че са застанали на страната на истината и справедливостта.
Галина Стоянова каза:

Той живее в Своге. В общината цари много голям смут. Хората се страхуват, притискани са, заплашвани са. Има образувано също досъдебно производство срещу неизвестен извършител за използване на технически средства за подслушване. В момента текат процесуално-следствени действия. Това е един малък град, хората се страхуват.
Протестиращите настояха кметът да бъде отстранен от длъжност.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

КЗК не откри монопол на пазара на горивата

Комисията за защита на конкуренцията не откри монопол на пазара на горивата. В секторния анализ регулаторът дава единствено препоръка за електронна платформа в складовете. От извършения анализ на цените на дребно на бензин А95 и дизеловото автомобилно гориво през миналата година в различните географски региони на страната е видно, че..

публикувано на 12.03.19 в 10:26

Кои са събитията на 2018-а в света на науката?

Василена Вълчанова и Любомир Бабуров от платформата „Рацио.бг“ отличиха пред БНР научните достижения на 2018-а година. Според Вълчанова, изстрелването на електрическа кола в космоса с ракета на Илон Мъск е сред най-запомнящите се събития на годината: „Хубавото нещо за всички нас като бъдещи космически туристи е, че виждаме..

публикувано на 27.12.18 в 12:11

Украйна и балтийските държави разкритикуваха планираното разширение на газопровода "Северен поток-2"

Украйна и балтийските държави оспориха на среща в Рига вчера планираното разширение на газопровода по дъното на Балтийско море от Русия към Германия "Северен поток", предаде ДПА. Ако бъде завършен, така нареченият проект "Северен поток-2" ще струва на Украйна, Полша и Словакия милиони долари ползи от транзита на газ, заяви украинският премиер..

публикувано на 06.11.15 в 09:32