Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Новите тарифи на мобилните оператори - само с нов договор

Снимка: БГНЕС

Вече можем да подпишем договор с мобилните оператори на нови тарифи. Така след 30-ата секунда ще плащаме, колкото сме изговорили, а не както при досегашното закръгляне на времето. Промяната обаче не означава, че сметките ни ще намалеят, заяви председателят на Комисията за регулиране на съобщенията Веселин Божков.

Абонат, пожелал да остане анонимен, отишъл в офис на мобилния оператор, за да преподпише договора си, който изтича след няколко дни. Желанието му е да се възползва от новите тарифни планове, в сила от 14-и април, които ще таксуват разговорите му с точност до секунда след първите 30 секунди:

Там ми заявиха, че дори и да преподпиша, ако искам да си запазя същата програма, трябва да преподпиша при същите условия, които са към момента. Дали е лъжа, че от 13-и април имаме вече нов начин на отчитане на 30 секунди, или онези оператори ни извиват ръцете?

Всъщност, заедно с новите тарифи мобилните оператори променят и условията, които вашият план предлага. Ако преди преподписания договор сте имали хиляда безплатни минути, съвсем не означава, че ще ви ги предложат пак, обясни Веселин Божков.  

Хората се заблуждават с тези безплатни минути и тези пътеки, които са въздух под налягане. Човек знае, че има реално да ползва 1500 минути, а се оказва, че той ползва половината от тези минути, почва да говори повече.

Всички обаче трябва да сме наясно, че наличието на нови тарифи не означава, че ни таксуват по тях. За да се прилага новото тарифиране, трябва да подпишем нов договор при условията, които ни предлагат. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

КЗК не откри монопол на пазара на горивата

Комисията за защита на конкуренцията не откри монопол на пазара на горивата. В секторния анализ регулаторът дава единствено препоръка за електронна платформа в складовете. От извършения анализ на цените на дребно на бензин А95 и дизеловото автомобилно гориво през миналата година в различните географски региони на страната е видно, че..

публикувано на 12.03.19 в 10:26

Кои са събитията на 2018-а в света на науката?

Василена Вълчанова и Любомир Бабуров от платформата „Рацио.бг“ отличиха пред БНР научните достижения на 2018-а година. Според Вълчанова, изстрелването на електрическа кола в космоса с ракета на Илон Мъск е сред най-запомнящите се събития на годината: „Хубавото нещо за всички нас като бъдещи космически туристи е, че виждаме..

публикувано на 27.12.18 в 12:11

Украйна и балтийските държави разкритикуваха планираното разширение на газопровода "Северен поток-2"

Украйна и балтийските държави оспориха на среща в Рига вчера планираното разширение на газопровода по дъното на Балтийско море от Русия към Германия "Северен поток", предаде ДПА. Ако бъде завършен, така нареченият проект "Северен поток-2" ще струва на Украйна, Полша и Словакия милиони долари ползи от транзита на газ, заяви украинският премиер..

публикувано на 06.11.15 в 09:32