Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Антон Иванов: Добра практика е, че ДКЕВР направи цялостните одити на ЕРП-тата

Снимка: БГНЕС

Одитите на трите дружества ще дадат възможност наистина да се направи една цялостна оценка на дейността им, каза енергийният експерт Антон Иванов в интервю за предаването "Нещо повече".

Изнесените данни са стряскащи, но според мен това са предварителни данни, които предстои да бъдат оформени като актове. По тях вероятно ще има дълги уточнения, но важното е желанието на Държавната комисия да проведе систематичен одит на цялостната дейност и да направи обобщаващи оценки. Това за мен е най-важното е случая, добави той.

Дълго време чувахме, че Комисията няма достатъчен ресурс, за да осъществява цялостни одити. Но това е добра стъпка. Не може регулаторният орган да стои настрана от процесите и само административно да се изказва по принцип. Добрата практика е в дълбочина, както е в случая, и да се направят детайлни анализи, коментира Иванов.

По думите му инвестициите, необходими в България, за да има добри уреди за измерване, значително надвишават възможностите ни:

Самата ДКЕВР преди година излезе с решение на базата на доклада на трите дружества, че за България не е необходимо и разумно да се въвеждат т.нар. "интелигентни електронни електромери", т.е. ние сами сме решили, че ще си останем със старите електромери  и сега сме недоволни, че те мерят лошо.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

КЗК не откри монопол на пазара на горивата

Комисията за защита на конкуренцията не откри монопол на пазара на горивата. В секторния анализ регулаторът дава единствено препоръка за електронна платформа в складовете. От извършения анализ на цените на дребно на бензин А95 и дизеловото автомобилно гориво през миналата година в различните географски региони на страната е видно, че..

публикувано на 12.03.19 в 10:26

Кои са събитията на 2018-а в света на науката?

Василена Вълчанова и Любомир Бабуров от платформата „Рацио.бг“ отличиха пред БНР научните достижения на 2018-а година. Според Вълчанова, изстрелването на електрическа кола в космоса с ракета на Илон Мъск е сред най-запомнящите се събития на годината: „Хубавото нещо за всички нас като бъдещи космически туристи е, че виждаме..

публикувано на 27.12.18 в 12:11

Украйна и балтийските държави разкритикуваха планираното разширение на газопровода "Северен поток-2"

Украйна и балтийските държави оспориха на среща в Рига вчера планираното разширение на газопровода по дъното на Балтийско море от Русия към Германия "Северен поток", предаде ДПА. Ако бъде завършен, така нареченият проект "Северен поток-2" ще струва на Украйна, Полша и Словакия милиони долари ползи от транзита на газ, заяви украинският премиер..

публикувано на 06.11.15 в 09:32