Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"На светло" на 24 юни с Емилия Николова

Оздравителна процедура или наказателна мярка е поставянето под особен надзор на две български банки? По учебник ли са действията на БНБ? Търсим професор Стефан Вачков, ръководител на катедра „Финанси” в Икономическия университет във ВарнаКога ще стане известен микробиологичния състав на морската вода във Варна и какви са опасностите за туристите? Д-р Веселина Божилова от РЗИ-Варна

Среща в бедствието - сирийски бежанци на помощ на пострадалите в „Аспарухово”

Какво показва предварителната оценка на щетите, нанесени от проливните дъждове и има ли вече план за тяхното възстановяване?

Репортаж от заседанието на ОбС-Варна

Преслава Пейчева представя седмичния хит по Радио Варна „Среднощни хора”

Рубрика по ОП „Транспорт”

Представят изпълнените дейности по проект на община Девня за изграждане на 33 социални жилища.

Изложба „Децата, децата”  живопис и рисунки на известната варненска художничка Маргарита Денева се открива тази вечер в Арт салона на Радио Варна

Рубрика „Фестивалите”

Среща с режисьора Иван Ничев и с неговия филм „Българска рапсодия” 

Еньовден в Парк-музей „Владислав Варненчик” и за финал "думи за празника на побеждаващия живот" от Йово Неделчев
Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Пейзажи от Варна

НА СВЕТЛО в четвъртък, 30 май

Защо се стигна до инцидент с куче – домашен любимец, което в случая е показвало признаци на агресия и преди, но собствениците му не са реагирали на тях и така се стигна до смъртта на стопанката му. Разговор по темата след малко с Тодор Ангелов – треньор и специалист по възпитание на кучета.  Темата бе коментирана и от министъра на вътрешните работи..

публикувано на 30.05.24 в 13:49

НОВИЯТ ДЕН на 30 май с Иван Барбов

Казват, че гладната котка била най-добрия будилник рано сутрин. Точно в 6.00 часа ще звънне сутрешният ефирен радиобудилник за да извести началото на „Новият ден“ на честотите на Радио Варна. Водещият Иван Барбов, Емилия Николова и звукорежисьорът Милица Панайотова ще заситят глада ви за интересни теми и ефирни срещи и актуални новини. За..

публикувано на 30.05.24 в 06:04
Варненският залив

НА СВЕТЛО на 29 май с Валерия Василева

Репортаж от новата варненска автогара, която е готова за официалното откриване в събота, 1 юни. Младите избиратели и интересът им предстоящите избори "2 в 1" - интервю с Атанас Радев, председател на Национален младежки форум. Отново за ремонтите във Варна – репортаж от ул. „Сава Радулов“ в район „Приморски“. Продължаваме в ефира на..

публикувано на 29.05.24 в 13:45

"Новият ден" на 29 май

Само преди дни  Парламентарната асамблея на НАТО прие декларация на Украйна да се позволи да използва изпратената ѝ военна помощ за удари по военни цели на руска територия. Декларацията беше приета на пленарното заседание на Асамблеята в София.  България е една от държавите членки на НАТО и в контекста на войната в Украйна, въпросът за..

публикувано на 29.05.24 в 07:22
Една българска роза

НА СВЕТЛО на 28 май с Валерия Василева

28-и май е денят на парковете в България и понеже сме далеч от трите национални – Рила, Пирин и Централен Балкан, фокусът ни е върху нашия градски парк – емблематичната Морска градина във Варна, състоянието в началото на сезона и някои арт предизвикателства, които привличат вниманието тези дни. До месец трябва да приключи рехабилитацията..

публикувано на 28.05.24 в 14:05

Радио Варна на 90 - епизод 4

Новият епизод от предаването, излъчен на 25 май, е за едни много трудни години - между 1940-а и 1950-а. С началото на Втората световна война се променя политическият ред в Европа и света, променя се и България. За добро или лошо това е факт, който не можем да отминем, не можем да избягаме от темата, да прескочим този крайъгълен камък, той е част от..

публикувано на 28.05.24 в 12:16

На 27 май в "От другата страна" по Радио Варна

На 27 май в "От другата страна" по Радио Варна Специално интервю с Henrik Klingenberg (SONATA ARCTICA). Представяне нановия албум на COOL DEN "Фар и факла" – разговор с Никола Симеонов. В "Мазето на Вакашински" – Black Art ("Autumn Souls Of Sofia") и Ясен Вакашински представят "Grind Over Sofia 2024". В предаването ще звучи музика..

публикувано на 27.05.24 в 14:25