Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

"На светло" на 24 юни с Емилия Николова

Оздравителна процедура или наказателна мярка е поставянето под особен надзор на две български банки? По учебник ли са действията на БНБ? Търсим професор Стефан Вачков, ръководител на катедра „Финанси” в Икономическия университет във Варна



Кога ще стане известен микробиологичния състав на морската вода във Варна и какви са опасностите за туристите? Д-р Веселина Божилова от РЗИ-Варна

Среща в бедствието - сирийски бежанци на помощ на пострадалите в „Аспарухово”

Какво показва предварителната оценка на щетите, нанесени от проливните дъждове и има ли вече план за тяхното възстановяване?

Репортаж от заседанието на ОбС-Варна

Преслава Пейчева представя седмичния хит по Радио Варна „Среднощни хора”

Рубрика по ОП „Транспорт”

Представят изпълнените дейности по проект на община Девня за изграждане на 33 социални жилища.

Изложба „Децата, децата”  живопис и рисунки на известната варненска художничка Маргарита Денева се открива тази вечер в Арт салона на Радио Варна

Рубрика „Фестивалите”

Среща с режисьора Иван Ничев и с неговия филм „Българска рапсодия” 

Еньовден в Парк-музей „Владислав Варненчик” и за финал "думи за празника на побеждаващия живот" от Йово Неделчев


ВИЖТЕ ОЩЕ

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 5 август със Светлана Вълкова

Алея на книгата в Радио Варна: Петър Денчев представя „Превъртане“, Здравка Евтимова с „Резерват за хора и вълци“, „Подир сянката на кондора“ с Изабела Шопова През 2022-ра Регионалният телевизионен център – Варна отбелязва 50 години от създаването си Оркестърът на двореца Шьонбрун – Виена с концерт във Варна на 7 август За една интересна..

публикувано на 05.08.22 в 13:00
Утро край Варна

"Новият ден" в петък, 5-ти август

Нова автобусна линия искат жители на варненския квартал „Виница“, които са сформирали и инициативен комитет. Репортаж; Близо 90-сет са феновете на лондонския клуб „Арсенал” във Варна. На старта на първенството в Англия ви срещаме с трима от тях. Те подготвят и  благотворителни инициативи, за които те ще разкажат още;   Традиционният общински..

публикувано на 05.08.22 в 05:00

"На светло" в четвъртък, 4-ти август

Преживенчески туризъм - що е то? Костюм на астронава Нийл Армстронг е експониран във варненската обсерватория с планетариум "Николай Коперник" - буди ли интерес у туристите?; Отзвук от международната среща по проект „Иновативни средства за оценяване в образователния процес във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“; Спешни и с голям мащаб мерки са необходими за..

публикувано на 04.08.22 в 14:30

НОВИЯТ ДЕН на 4 август с Иван Барбов

Сутрешна лятна прохлада, слънце, море, ароматно кафе и приятна компания.... Какво повече му трябва на човек за да започне новия ден с усмивка? Трябва просто да превключи на честотите на Радио Варна и да пусне котва там във времето от 6.00 до 10.30 часа. Сутрешният екип в състав Иван Барбов, Жоро Бекяров и звукорежисьора Милица Панайотова..

публикувано на 04.08.22 в 06:08
Фарът на Морска гара - Варна

НА СВЕТЛО на 3 август с Валерия Василева

Репортаж за сутрешните проверки за нарушения при изхвърлянето и събирането на битовия боклук във Варна. Нова магистърска програма, насочена към яхтената индустрия, подготвя Технически университет - Варна. Мобилното приложение„Дари кръв“за доброволни кръводарители и нуждаещи се от кръв функционира от 2 години и е изтглено..

публикувано на 03.08.22 в 14:01

"Новият ден" в сряда, 3-ти август

12-ет дни жителите на балчишкото село Рогачево са без водоподаване. Проверяваме след подаден сигнал от слушатели на Радио Варна в района; Репортаж от флашмоб пред Община Варна, свързан със сигналите за несъбран боклук в голяма част от варненските райони; Проблемът със затлъстяването при децата и представянето на книгата “Тихо! За това не..

публикувано на 03.08.22 в 05:00

НА СВЕТЛО на 2 август с Валерия Василева

К оментар на социолога Мира Радева за политическите тенденции, които наблюдаваме при сформирането на новото служебно правителство. Какво предвижда проектът на нова Наредба за обществения ред във Варна и как ще бъде решен проблемът със сметосъбирането и замърсяването на градската среда. Резултатите след първите шест месеца от..

публикувано на 02.08.22 в 15:01