Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Срещи в 7/8: Музикалният избор е на Татяна Скечелиева (20.06.2014г.)

2
Татяна Скечелиева
Снимка: Личен архив


        Последните няколко седмици в петък каним популярни изпълнители от родната фолклорна сцена да споделят с нас любимите си музикални изпълнения. С това предаване продължаваме тази музикална линия, която утвърждава един от слоганите на предаването: “Срещи в 7/8 - различното и интересно музикално време на прага на делничната вечер”

       Тази вечер сред любимите си музикални изпълнения ще ни развежда народната певица Татяна Скечелиева. Интересна музикална палитра ни предлага солистката на НФА “Филип Кутев”:

▪ “Овньо льо, вакъл, каматан” - Бойка Присадова (обр. и дир. Коста Колев)

▪ “Still got the blues”- Gary Moore

▪ “Зайди , зайди ясно слънце” -  Ганчо Гарджев

▪ “Един неразделен клас” - Тоника СВ (т. Милчо Спасов, м. и ар. Недко Трошанов)

▪ ”Ostala je pesma moja” - Vida Pavlovic

▪ "Мамо" - Соня Иванова (м. Светослав Лобошки, т. Мариета Ангелова)

▪ “Даньова мама” - Бинка Добрева (от репертоара на Мария Балтаджиева, ар.Александър Райчев)

▪ “Ако си дал” - Емил Димитров (м. Емил Димитров, т. Иля Велчев, ар. Иван Пеев)

        Наричат я “родопското дете чудо” от Златоград. Родена е на 24 август 1980 г. в музикално семейство. Пеят майка и Минка, баща и Здравко, и баба и Катя, а тя самата запява на сцената само на 4 годинки. Пее на съборите на Рожен, Копривщица и на “Орфеевите празници”. Носителка е на много награди от най-различни конкурси. Възпитаничка е на училището за надарени деца в Горна Баня (сега Италиански лицей) и Националното училище по фолклорни изкуства гр. Широка лъка. Определя се предимно като родопски глас, но свободно и сигурно се изявява в репертоара от македонски и тракийски песни. Понастоящем пее в хора при НФА “Филип Кутев” с диригент Георги Генов. Има записи на македонски песни с Васил Вълканов и Малин Домозетски. През 2009 година осъществи и първа серия записи във БНР заедно с радиооркестъра. Под диригенството на Христофор Раданов и с обработките на Ангел Димитров нов живот намериха песните „Дай си ма, майчинко”, „Китка ти вием”, „Заспал юнак”. 

Запис от предаването може да чуете в прикачения файл. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

НА СВЕТЛО 1 август с Мариела Димитрова

В началото на предаването две теми с продължение – защо бяха изсечени десетилетни кедрови дървета в кв. Апарухово и наличието на вода нада допустимото по стандарт в бялото саламурено сирене на пазара, както установи проверка на Асоциация Активни потребители. Утаителят на река Провадийска прелива и инертните материали от него в момента се..

публикувано на 01.08.24 в 14:01

НОВИЯТ ДЕН на 1 август с Иван Барбов

„Колко ме обичаш от 5 до 10?“, попитала жена мъжа си, а той отговорил „не знам, по това време спя“. За всички, които не спят във времето от 6.00 до 10.30 часа часа и обичат денят им да започва с усмивка и добро настроение, превключете на честотите на Радио Варна.   Ще "рисуваме" ефирно началото на новия ден, а Иван Барбов, Жоро Бекяров и..

публикувано на 01.08.24 в 05:53

НОВИЯТ ДЕН на 30 юли с Иван Барбов

„Наспивам се“ е глагол в никое време, гласи послание в социалните мрежи тази сутрин на човек, на който определено ранното ставане не му е любимо. За тези, на които им е любимо да посрещнат деня с Радио Варна, „превключвам на любимите честоти“ е глаголът в сегашно време, който ви гарантира усмивки, добра информираност и добро настроение...

публикувано на 30.07.24 в 05:55

Радио Варна на 90 - епизод 6

В шестия епизод от новото предаване, излъчен на 27 юли 2024 г.,  говорихме за сградите, в които се е помещавало Радиото от 1934-та до днес. Димитър Кулев, ученик в горните класове на Варненската мъжка гимназия и активен участник в кръжока по физика през 1933 г., конструира първия радиопредавател във Варна. Според автентичния разказ на..

публикувано на 29.07.24 в 14:35

На 29 юли в "От другата страна" по Радио Варна

На 29юли в "От другата страна" по Радио Варна Специално интервю с David Masion и Rick Casais Miranda (BLANKET HILL). Благотворителният "Varna Rock Adventure 2024" (9-11 август, парк Аспарухово) – разговор с Нивелина Няголова, Бранимир Мангъров и Милен Пенев от мотоклуб "Братя във вятъра". Представяне на новия сингъл на APHASIA "Someone..

публикувано на 29.07.24 в 14:25

НОВИЯТ ДЕН на 29 юли с Мариела Димитрова

13-то заседание на местния общински съвет във Варна. В дневния ред са включени 13 точки.Сред тях са тези за парите за големите инфраструктурни проекти във Варна, които държавата отпуска безвъзмездно и, за които се очаква одобрение на Общинския съвет. В началото възникна и скандал между кмета и общински съветникци относно качеството на..

публикувано на 29.07.24 в 13:06
Старата сграда на „Радио Варна”

В „Гравитация нула“ на 26 юли

В „Гравитация нула“ на 26 юли 2024 година с Мартин Николов -   11 Международен фестивал „RADAR Festival Beyond Music“ (2-4 август) и проекта ДЕКАГОН – гости в студиото Светлозара Христова и Димитър Будуров; -   Елица Матеева с впечатления от деветия „Burgas International Film Festival“; -   „Най-щастливото турне“ на..

публикувано на 26.07.24 в 13:16