Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Срещи в 7/8: Музикалният избор е на Николай Урумов

3
Николай Урумов
Снимка: Личен архив


“Срещи в 7/8 - различното и интересно музикално време на прага на делничната вечер”

Да, музиката! - това емоционално вълшебство на човешкия гений. Кой и как я разглежда (музиката) в своя живот? Как влияе тя в личностното му изграждане. И този петък каним фолклорен изпълнител и му предоставяме възможност да се представи чрез най-любимата си музика! Любимите 7/8 заглавия.








Николай Урумов.zip

Роден... е на 4 октомври 1985 г. в гр. Сливен

Образованието... Юридическата професионална насоченост (възпитаник на Великотърновският университет „Св. св. Кирил и Методий“) никога не прекъсва връзката с народната песен и по-специално тракийската песенна школа.

Учителите... За негови учители счита изпълненията на Гочо Динев – Партизайката, Ганчо Гарджев, Иван Ханджиев, Динка Русева и незабравимия глас на Тракия – Недялка Керанова

Наградите... Носител е на призови награди от конкурсите: „С песните на Динка Русева”, „С песните на Йовчо Караиванов”, „С песните на Стайка Гьокова” и още мн.др. 

Радиото... Младият изпълнител е свързан с радиото от 16-годишна възраст, когато се явява на конкурса „Славейче” на Радио Стара Загора с песента на Пенка Павлова „Злато моме” и заслужено печели голямата награда – запис в студиото на Радио Стара Загора.

През 2011г. осъществи първата си серия записи заедно с Оркестъра за народна музика с диригент Христофор Раданов. Песните „Остана Димчо сираче”, „Три дена и три вечера”, „Кога мама умираше” и „Дай ми мамо” са аранжирани от Цветан Георгиев.

"Срещи в 7/8" - всеки делник без понеделник от 7 до 8 вечерта! В ефира на Радио Варна, разбира се.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

НА СВЕТЛО 1 август с Мариела Димитрова

В началото на предаването две теми с продължение – защо бяха изсечени десетилетни кедрови дървета в кв. Апарухово и наличието на вода нада допустимото по стандарт в бялото саламурено сирене на пазара, както установи проверка на Асоциация Активни потребители. Утаителят на река Провадийска прелива и инертните материали от него в момента се..

публикувано на 01.08.24 в 14:01

НОВИЯТ ДЕН на 1 август с Иван Барбов

„Колко ме обичаш от 5 до 10?“, попитала жена мъжа си, а той отговорил „не знам, по това време спя“. За всички, които не спят във времето от 6.00 до 10.30 часа часа и обичат денят им да започва с усмивка и добро настроение, превключете на честотите на Радио Варна.   Ще "рисуваме" ефирно началото на новия ден, а Иван Барбов, Жоро Бекяров и..

публикувано на 01.08.24 в 05:53

НОВИЯТ ДЕН на 30 юли с Иван Барбов

„Наспивам се“ е глагол в никое време, гласи послание в социалните мрежи тази сутрин на човек, на който определено ранното ставане не му е любимо. За тези, на които им е любимо да посрещнат деня с Радио Варна, „превключвам на любимите честоти“ е глаголът в сегашно време, който ви гарантира усмивки, добра информираност и добро настроение...

публикувано на 30.07.24 в 05:55

Радио Варна на 90 - епизод 6

В шестия епизод от новото предаване, излъчен на 27 юли 2024 г.,  говорихме за сградите, в които се е помещавало Радиото от 1934-та до днес. Димитър Кулев, ученик в горните класове на Варненската мъжка гимназия и активен участник в кръжока по физика през 1933 г., конструира първия радиопредавател във Варна. Според автентичния разказ на..

публикувано на 29.07.24 в 14:35

На 29 юли в "От другата страна" по Радио Варна

На 29юли в "От другата страна" по Радио Варна Специално интервю с David Masion и Rick Casais Miranda (BLANKET HILL). Благотворителният "Varna Rock Adventure 2024" (9-11 август, парк Аспарухово) – разговор с Нивелина Няголова, Бранимир Мангъров и Милен Пенев от мотоклуб "Братя във вятъра". Представяне на новия сингъл на APHASIA "Someone..

публикувано на 29.07.24 в 14:25

НОВИЯТ ДЕН на 29 юли с Мариела Димитрова

13-то заседание на местния общински съвет във Варна. В дневния ред са включени 13 точки.Сред тях са тези за парите за големите инфраструктурни проекти във Варна, които държавата отпуска безвъзмездно и, за които се очаква одобрение на Общинския съвет. В началото възникна и скандал между кмета и общински съветникци относно качеството на..

публикувано на 29.07.24 в 13:06
Старата сграда на „Радио Варна”

В „Гравитация нула“ на 26 юли

В „Гравитация нула“ на 26 юли 2024 година с Мартин Николов -   11 Международен фестивал „RADAR Festival Beyond Music“ (2-4 август) и проекта ДЕКАГОН – гости в студиото Светлозара Христова и Димитър Будуров; -   Елица Матеева с впечатления от деветия „Burgas International Film Festival“; -   „Най-щастливото турне“ на..

публикувано на 26.07.24 в 13:16