Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

"Лудогорец" доведе "Реал"; "Ливерпул" и "Базел" са другите съперници на "орлите", под това заглавие "Стандарт" съобщава на първа страница за изтегления жребий за Шампионската лига. "Лудогорец" стигна до лигата на богатите след драматична победа срещу "Стяуа" след дузпи", припомня "Стандарт". Снимки на героя на мача - румънеца от "Лудогорец" Козмин Моци могат да се видят в почти всички днешни вестници. "Моци донесе 8 милиона и 600 хиляди евро на "Лудогорец", пише "Телеграф". "Труд" цитира президента на УЕФА Мишел Платини: "С малко пари България и Кипър вкараха отбори в групите на Шампионската лига".
"Руски войски нахлуха в Украйна. Германският канцлер Ангела Меркел иска обяснение от Путин", пише "24 часа" на първа страница. Темата е водеща и за "Капитал дейли", който отбелязва, че украинските и руските версии за случващото се са коренно различни. Сепаратистите явно получават подкрепа, за да възвърнат позиции, най-вече за сухопътен коридор към вече превзетия от Москва Крим, допълва вестникът.
"Мизия чака Шаламанов, той се готви за война с Русия" - под това заглавие "Преса" пише на първа страница, че военният министър трябва да разпореди да се докарат допълнително продукти за полевата кухня в бедстващия град.
"БСП остро възрази срещу обявяването на Русия за враг", пише "Дума". Вестникът цитира казаното от министъра на отбраната Велизар Шаламанов пред БНР, че ще има нова версия на стратегията за отбрана, която възбуди духовете с тезата за заплахата от Русия. 
"Вузовете имат 17 477 места повече от завършилите" - това съобщава "Дума" на първа страница.
Икономически теми са водещи за "Труд" и "Сега" - "Бизнесклиматът се влошава трети месец, строителните фирми са сред най-черногледите", отбелязва "Труд". "България е 24-та в ЕС по усвояване на европейски пари", пише "Сега". "Служебни министри заговориха за вдигане на осигуровките" е друго заглавие от първа страница на "Сега".
"Монитор" съобщава на първа страница, че след пускането на автоматизирана система за следене на трафика, от 2015-а година ще можем да следим през смартфоните си къде по пътищата има задръствания.
"Заради зачестилите инциденти пловдивският КАТ тръгва на лов за пешеходци", пише "Новинар" на първа страница. Глобата за пешеходци, нарушили правилата, е от 20 до 50 лева.
"Чадърът ще е задължителен през септември" - под това заглавие "Новинар" дава информация за прогнозата за времето през септември.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

КЗК не откри монопол на пазара на горивата

Комисията за защита на конкуренцията не откри монопол на пазара на горивата. В секторния анализ регулаторът дава единствено препоръка за електронна платформа в складовете. От извършения анализ на цените на дребно на бензин А95 и дизеловото автомобилно гориво през миналата година в различните географски региони на страната е видно, че..

публикувано на 12.03.19 в 10:26

Кои са събитията на 2018-а в света на науката?

Василена Вълчанова и Любомир Бабуров от платформата „Рацио.бг“ отличиха пред БНР научните достижения на 2018-а година. Според Вълчанова, изстрелването на електрическа кола в космоса с ракета на Илон Мъск е сред най-запомнящите се събития на годината: „Хубавото нещо за всички нас като бъдещи космически туристи е, че виждаме..

публикувано на 27.12.18 в 12:11

Украйна и балтийските държави разкритикуваха планираното разширение на газопровода "Северен поток-2"

Украйна и балтийските държави оспориха на среща в Рига вчера планираното разширение на газопровода по дъното на Балтийско море от Русия към Германия "Северен поток", предаде ДПА. Ако бъде завършен, така нареченият проект "Северен поток-2" ще струва на Украйна, Полша и Словакия милиони долари ползи от транзита на газ, заяви украинският премиер..

публикувано на 06.11.15 в 09:32