Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Оланд и Драги смятат, че е необходимо стимулиране на потреблението в ЕС

| обновено на 02.09.14 в 12:35

Френският президент Франсоа Оланд и ръководителят на Европейската централна банка Марио Драги, които се срещнаха в Париж, изразиха обща позиция за необходимостта от стимулиране на потреблението и избягване на риска от дефлация в Европейския съюз.

Франсоа Оланд и Марио Драги са еднакво загрижени за растежа в Европа и развитието на инфлацията. Това е заявил пред медиите съветник на френския президент след неговата среща с председателя на Европейската централна банка. Двамата са изразили желание да работят заедно за увеличаване на потреблението, използвайки финансовите и бюджетните механизми, твърдят още от обкръжението на президента.

Както припомня френското издание "Капитал", Франсоа Оланд е посрещнал с одобрение изказването на Марио Драги в САЩ през август, че бюджетната политика трябва да има повече роля в съживяването на европейската икономика. 

Същевременно френският президент е уверил, че страната му няма да иска нови отсрочки за намаляване на дефицита. Марио Драги е одобрил плана за структурни реформи във Франция, по-специално бъдещия закон за конкуренцията и растежа, уточнява "Капитал".



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Меркел е провела спешен телефонен разговор с Драги по молба на шефа на ЕЦБ

Според информация на немското издание Der Spiegеl днес канцлерът на Германия Ангела Меркел е провела извънреден телефонен разговор с Марио Драги , който е бил по молба на президента на ЕЦБ. Говорителят на германското правителство Щефан Зайберт..

публикувано на 01.09.14 в 14:43
ВИЖТЕ ОЩЕ

КЗК не откри монопол на пазара на горивата

Комисията за защита на конкуренцията не откри монопол на пазара на горивата. В секторния анализ регулаторът дава единствено препоръка за електронна платформа в складовете. От извършения анализ на цените на дребно на бензин А95 и..

публикувано на 12.03.19 в 10:26

Кои са събитията на 2018-а в света на науката?

Василена Вълчанова и Любомир Бабуров от платформата „Рацио.бг“ отличиха пред БНР научните достижения на 2018-а година. Според Вълчанова, изстрелването на електрическа кола в космоса с ракета на Илон Мъск е сред най-запомнящите се събития на..

публикувано на 27.12.18 в 12:11

Украйна и балтийските държави разкритикуваха планираното разширение на газопровода "Северен поток-2"

Украйна и балтийските държави оспориха на среща в Рига вчера планираното разширение на газопровода по дъното на Балтийско море от Русия към Германия "Северен поток", предаде ДПА. Ако бъде завършен, така нареченият проект "Северен поток-2" ще струва..

публикувано на 06.11.15 в 09:32