Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стачката в "Ер Франс" ще приключи най-рано на 26-и септември

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Стачката на пилотите на "Ер Франс" ще приключи не в понеделник, както бе обявено първоначално, а най-рано на 26 септември, съобщи Франс прес. Синдикатът на летците взе решението, след като не постигна компромис за намерението на ръководството на компанията да подкрепи нискотарифния филиал "Трансавиа". Пилотите са обезпокоени, че тази политика на мениджърите ще им струва пазарен дял и в крайна сметка работните им места, които им носят по четвърт милион евро годишно.

Стачката продължава вече близо седмица - без прецедент за последните шестнайсет години, носейки загуби на "Ер Франс" от 15 милиона евро на ден. Вчера, шестият ден от стачката на пилотите, повече от половината от трафика на авиокомпанията "Ер Франс" бе анулиран.

Синдикатите не приеха нито компромисните предложения на ръководството, нито призива на премиера Манюел Валс да прекратят протеста. Те продължават да настояват за еднакви заплати и условия на работа за "Ер Франс" и разрастващия се нискотарифен филиал "Трансавиа".


Досега "Ер Франс" е изпратила 1,2 милиона есемеса с предупреждения до пътниците за отменените полети. Въпреки че на летищата е общо взето спокойно, пред бюрата на "Ер Франс" в Париж се трупат опашки от разгневени клиенти. Досега стачката е нанесла на компанията загуби между 40 и 60 милиона евро.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

КЗК не откри монопол на пазара на горивата

Комисията за защита на конкуренцията не откри монопол на пазара на горивата. В секторния анализ регулаторът дава единствено препоръка за електронна платформа в складовете. От извършения анализ на цените на дребно на бензин А95 и дизеловото автомобилно гориво през миналата година в различните географски региони на страната е видно, че..

публикувано на 12.03.19 в 10:26

Кои са събитията на 2018-а в света на науката?

Василена Вълчанова и Любомир Бабуров от платформата „Рацио.бг“ отличиха пред БНР научните достижения на 2018-а година. Според Вълчанова, изстрелването на електрическа кола в космоса с ракета на Илон Мъск е сред най-запомнящите се събития на годината: „Хубавото нещо за всички нас като бъдещи космически туристи е, че виждаме..

публикувано на 27.12.18 в 12:11

Украйна и балтийските държави разкритикуваха планираното разширение на газопровода "Северен поток-2"

Украйна и балтийските държави оспориха на среща в Рига вчера планираното разширение на газопровода по дъното на Балтийско море от Русия към Германия "Северен поток", предаде ДПА. Ако бъде завършен, така нареченият проект "Северен поток-2" ще струва на Украйна, Полша и Словакия милиони долари ползи от транзита на газ, заяви украинският премиер..

публикувано на 06.11.15 в 09:32