Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Във Варна отслужиха молитва в памет на загиналите в Париж

Снимка: БГНЕС

Заупокойна молитва в памет на загиналите при атентата в Париж журналисти и полицаи беше отслужена в катедралния храм "Свето Успение Богородично" във Варна. 

Журналисти от регионални и национални медии в морската столица присъстваха на богослужението заедно със Стефани Дюмортие - аташе по сътрудничеството за френския език и Милена Ангелова - директор на "Алианс Франсез". 

След службата журналистът Мария Кордон сподели чувствата си:

Не мога да го проумея това, което се случи. Мисля, че никой нормален човешки разсъдък не може да го проумее. Нещо нечувано, нещо нечовешко, нещо толкова жестоко. Аз не мога да си представя как тези хора са стояли на оперативка сутринта. Също като нас. Всяка сутрин, както се събираме и си разпределяме задачите за деня и изведнъж влизат някакви хора, които започват да стрелят наред.

Стефани Дюмортие не пожела коментар, но каза това, което от вчера хората в целия свят повтарят:
Je suis Charlie

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

КЗК не откри монопол на пазара на горивата

Комисията за защита на конкуренцията не откри монопол на пазара на горивата. В секторния анализ регулаторът дава единствено препоръка за електронна платформа в складовете. От извършения анализ на цените на дребно на бензин А95 и дизеловото автомобилно гориво през миналата година в различните географски региони на страната е видно, че..

публикувано на 12.03.19 в 10:26

Кои са събитията на 2018-а в света на науката?

Василена Вълчанова и Любомир Бабуров от платформата „Рацио.бг“ отличиха пред БНР научните достижения на 2018-а година. Според Вълчанова, изстрелването на електрическа кола в космоса с ракета на Илон Мъск е сред най-запомнящите се събития на годината: „Хубавото нещо за всички нас като бъдещи космически туристи е, че виждаме..

публикувано на 27.12.18 в 12:11

Украйна и балтийските държави разкритикуваха планираното разширение на газопровода "Северен поток-2"

Украйна и балтийските държави оспориха на среща в Рига вчера планираното разширение на газопровода по дъното на Балтийско море от Русия към Германия "Северен поток", предаде ДПА. Ако бъде завършен, така нареченият проект "Северен поток-2" ще струва на Украйна, Полша и Словакия милиони долари ползи от транзита на газ, заяви украинският премиер..

публикувано на 06.11.15 в 09:32