Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

"НЕИЗВЕСТНО ЗА ИЗВЕСТНОТО: АРХЕОЛОГИЯ НА ФОКУС" на 11 януари

Разговор с д-р Владимир Славчев от РИМ-Варна за цикъла от лекции по праистория, които бе поканен да изнесе в Казахския национален университет „Ал Фараби” в Алмати

Готов е пътеводителят, издаден по международния проект ОЛКАС, посветен на средновековните пристанища в Северно Егейско море и по Черноморието – интервю с координатора на проекта за България Александър Минчев (РИМ- Варна)

Сдружение за възстановяване и съхранение на българските традиции „ Авитохол”, Варна подготвя мащабен проект с ученици в морската столица. Разговор с Жасмин Първанов, председател на сдружението


ВИЖТЕ ОЩЕ

НОВИЯТ ДЕН на 30 ноември с Мариела Димитрова

Юристът Велислав Величков от Правосъдие за всеки за поредните промени в проект на коляно в Конституцията. Ако срокът за дискусии и обществен дебат, между първо и второ четене, е само три дни, след 8-ми декември, това е несериозно и ще засили съмненията, че всичко е предварително решено, смята председателят на гражданската инициатива с когото ще..

публикувано на 30.11.23 в 06:25

НА СВЕТЛО на 28 ноември с Валерия Василева

Регионалният център за развитие на социалната икономика в Североизточна България, създаден във Варна по проект на Министерството на труда и социалната политика, беше официално открит днес. Радио Варна организира за осма поредна година своя традиционен конкурс за детска рисунка за деца от 6 до 16 години - темата е „Коледна приказка”, а..

публикувано на 28.11.23 в 13:50

НОВИЯТ ДЕН на 28 ноември с Иван Барбов

Студът не плаши сърцата наши щом новият ден започне с топлината на ароматното кафе и честотите на Радио Варна. В деня, който е по-известен като "Щедрият вторник", Иван Барбов, Александър Йорданов и звукорежисьорът Недялко Добрев ще раздават щедро усмивки и добро настроение, както и интересни теми и ефирни срещи, полезна информация и актуални..

публикувано на 28.11.23 в 05:54

На 27 ноември в "От другата страна" по Радио Варна

На 27 ноември в "От другата страна" по Радио Варна Специално интервю сÓskar Logi Ágústsson (THE VINTAGE CARAVAN).Разговор с Милко Дюлгеров (NEVER PREY) за дебюта на MOGA "Where Do You Come From". Представяне на новия миниалбум на KHANЪ "Слънцата на Момчил" – Здравко Пеев с подробностите. Боян"Hellbobz" Генов за новия сингъл на FYELD "Hoi..

публикувано на 27.11.23 в 14:25

НА СВЕТЛО на 27 ноември с Мариела Димитрова

Каква е пътната обстановка в област Варна в понеделник – в 14.15 часа репортаж на наш екип, който обикаля проблемите заснежени участъци. Има ли селища без ток и вода, бедстващи хора в община Вълчи дол ще ни каже кметът Калоян Цветков в 14.20 часа. Има ли препятствия за хора и автомобили във Варна ще чуем в репортаж в 14.40 часа...

публикувано на 27.11.23 в 12:39

"Новият ден" в понеделник, 27 ноември

Равносметката след черноморския циклон "Марко": за ситуацията във Варна и региона към понеделник сутринта говорим в ранния предиобед. За безопасността на движението на автобусите -  Николай Антонов, управител на общинския "Градски транпорт" във Варна и зам.-кметът Младен Иванов.  Докъде стигна проекта за първите в България обществени ремонтни станции..

публикувано на 27.11.23 в 06:22
Картина на художника Пламен Монев

По първи петли с Ваня Славова

Бедствена е все още обстановката във Варна, но във второ студио на Радио Варна във времето от 4 до 6 часа и този понеделник ще ни бъде цветно, уютно, топло и приятно. Приключихме с урагана Фредерик, попремина циклонът Марко, оставаме с 45 оборота и звукорежисьора Добромир Мързов, който ще се погрижи за музикалното ни настроение и свежа доза..

обновено на 27.11.23 в 04:00