Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Взимането на заложници в пощенска станция край Париж не било терористичен акт

Въоръженият мъж, задържал двама заложници в пощенска станция в Коломб край Париж, се е предал на полицията. Инцидентът не е терористичен акт, посочват полицейските източници.

Нападението на пощенската станция в Коломб, край Париж, приключи без пострадали. Въоръженият мъж, който по обед задържа за заложници двама души, се предаде на полицията. Потвърдено беше, че инцидентът няма връзка с терористичните атаки в Париж от миналата седмица. Нападателят е бил психически нестабилно лице, преживяло лична драма.

Френските органи на реда, безпрецедентно мобилизирани за охраната във Франция, продължават да реагират на различни сигнали. Сутринта източната гара в Париж беше евакуирана след сигнал за съмнителен багаж, но тревогата се оказа фалшива. През нощта при мащабна акция около Париж полицията е задържала 12 души в рамките на разследването на поредицата от терористичните атаки. Задържаните са от обкръжението на атентатора Амеди Кулибали и са заподозрени в логистична подкрепа на нападенията, предоставяне на оръжие, апартаменти, превозните средства, ползвани при атентатите.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Похитителят на пощенски клон в Париж се предаде на полицията

Нападателят, който взе заложници в пощенски офис в предградие на Париж, се предаде на полицията. Той има психически проблеми и действията му не са свързани с терористичните актове от миналата седмица. По-рано беше съобщено, че мъжът е взел двама души..

публикувано на 16.01.15 в 16:01

Похитителят, който взе заложници в пощенски клон край Париж, е арестуван

Похитителят, който днес взе заложници в пощенския клон в Коломб, близо до Париж, е арестуван. Заложниците са невредими. Не е установено случаят да има връзка с ислямистките атентати във френската столица миналата седмица, съобщават полицейски източници,..

публикувано на 16.01.15 в 15:24

Заложници са взети в пощенска станция в Париж

Заложници са били взети в една пощенска станция в предградието Коломб, което се намира в западните покрайнини на Париж. Това съобщи полицията във френската столица, цитирана от Франс прес. По данни на полицията нападателят, чиято самоличност..

обновено на 16.01.15 в 14:58

Френската полиция по следите на един от атентарорите в Париж

Служителка на полицията в Париж бе ударена умишлено от автомобил пред резиденцията на президента Франсоа Оланд , предадоха информационните агенции. Инцидентът е станал тази нощ, на фона на засилените мерки за сигурност във Франция след атаките..

обновено на 15.01.15 в 09:16

Видеозаписът на "Ал Кайда на Арабския полуостров" за атентата в Париж е автентичен

Видеозаписът, с който "Ал Кайда на Арабския полуостров" поема отговорността за атентата срещу френския седмичник "Шарли ебдо" е автентичен. Това гласи констатацията на американски експерти, цитирани от Държавния департамент. Негова говорителка не потвърди,..

публикувано на 15.01.15 в 08:11
ВИЖТЕ ОЩЕ

КЗК не откри монопол на пазара на горивата

Комисията за защита на конкуренцията не откри монопол на пазара на горивата. В секторния анализ регулаторът дава единствено препоръка за електронна платформа в складовете. От извършения анализ на цените на дребно на бензин А95 и..

публикувано на 12.03.19 в 10:26

Кои са събитията на 2018-а в света на науката?

Василена Вълчанова и Любомир Бабуров от платформата „Рацио.бг“ отличиха пред БНР научните достижения на 2018-а година. Според Вълчанова, изстрелването на електрическа кола в космоса с ракета на Илон Мъск е сред най-запомнящите се събития на..

публикувано на 27.12.18 в 12:11

Украйна и балтийските държави разкритикуваха планираното разширение на газопровода "Северен поток-2"

Украйна и балтийските държави оспориха на среща в Рига вчера планираното разширение на газопровода по дъното на Балтийско море от Русия към Германия "Северен поток", предаде ДПА. Ако бъде завършен, така нареченият проект "Северен поток-2" ще струва..

публикувано на 06.11.15 в 09:32