Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Заложници са взети в пощенска станция в Париж

| обновено на 16.01.15 в 14:58
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Заложници са били взети в една пощенска станция в предградието Коломб, което се намира в западните покрайнини на Париж. Това съобщи полицията във френската столица, цитирана от Франс прес.

По данни на полицията нападателят, чиято самоличност засега е неизвестна, е въоръжен с автомат "Калашников". Той държи принудително най-малко двама души.

Органите на реда са се намесили незабавно. Районът е отцепен. Над него прелита хеликоптер на спешна помощ.

Според последната информация на радио "Франс анфо" нападателят е психично болен, което изключва възможността този случай да е свързан с терористичните атаки от миналата седмица. Това обаче все още не е потвърдено официално.

Въоръженият все още не е предявил никакви искания.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Джон Кери изрази солидарността на САЩ с Франция

Държавният секретар на САЩ Джон Кери изрази солидарността на страната си срещу терористичните атаки в Париж, отнели живота на 17 души, и положи цветя пред еврейския магазин и редакцията на в. "Шарли ебдо". Кери обясни отсъствието си на световното шествие..

обновено на 16.01.15 в 13:14
Джон Кери

Джон Кери е на посещение във Франция

Държавният секретар на САЩ Джон Кери е на посещение във Франция, за да отдаде почит към паметта на 17-те жертви на терористичните атаки от миналата седмица в Париж, предаде Франс прес. Агенцията посочва, че визитата цели да заличи гафа с отсъствието на..

публикувано на 16.01.15 в 07:17

И друг голям сатиричен вестник във Франция е получавал смъртни заплахи

В нов видеозапис лидер на "Ал Кайда" в Йемен обяви терористичната организация за поръчител на атентата срещу френския вестник "Шарли ебдо". Седмица след атаката сатиричното издание пусна новия си брой с карикатура на пророка Мохамед на челната..

публикувано на 14.01.15 в 18:05

Манюел Валс: Франция се намира във война с тероризма

Френският премиер Манюел Валс потвърди, че страната му се намира във война с тероризма. Да, Франция е във война срещу тероризма, джихадизма и радикалния ислямизъм , заяви френският премиер Валс пред депутатите в Националното..

обновено на 13.01.15 в 18:54
ВИЖТЕ ОЩЕ

КЗК не откри монопол на пазара на горивата

Комисията за защита на конкуренцията не откри монопол на пазара на горивата. В секторния анализ регулаторът дава единствено препоръка за електронна платформа в складовете. От извършения анализ на цените на дребно на бензин А95 и..

публикувано на 12.03.19 в 10:26

Кои са събитията на 2018-а в света на науката?

Василена Вълчанова и Любомир Бабуров от платформата „Рацио.бг“ отличиха пред БНР научните достижения на 2018-а година. Според Вълчанова, изстрелването на електрическа кола в космоса с ракета на Илон Мъск е сред най-запомнящите се събития на..

публикувано на 27.12.18 в 12:11

Украйна и балтийските държави разкритикуваха планираното разширение на газопровода "Северен поток-2"

Украйна и балтийските държави оспориха на среща в Рига вчера планираното разширение на газопровода по дъното на Балтийско море от Русия към Германия "Северен поток", предаде ДПА. Ако бъде завършен, така нареченият проект "Северен поток-2" ще струва..

публикувано на 06.11.15 в 09:32