Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

От три до шест месеца ще отнемат ремонтните работи по санирането на една сграда, а конструктивното обследване ще трае около месец, пише "24 часа" на първа страница, като цитира казаното от министър Лиляна Павлова на среща със собственици в София.

Обсъждат се три варианта за великденските добавки към пенсиите, опитват се да дадат на всички, но не по равно, пише още  "24 часа". На втора и трета страница часовият вестник съобщава, че от резерва можем да харчим само 500 милиона лева. До май трябвали 1 милиард и 500 милиона лева, за да се върне заемът за гарантираните депозити в КТБ, казал министърът на финансите Владислав Горанов на срещата на Тристранния съвет за сътрудничество.

"Финансовият министър се скара и на работодателите заради дълга", гласи водещото заглавие на вестник "Сега", според който министър Горанов става все по-нервен при критики и въпроси около предложената тригодишна програма за поемане на външен дълг до 8 милиарда евро.

По темата за дълга "Капитал дейли" също отбелязва, че свободният ресурс във фискалния резерв е само 550 милиона лева. Общо в резерва има около 6,6 милиарда лева, но 90 на сто от парите са недостъпни за използване, отбелязва изданието.

"Европейската комисия размрази спрените плащания по Оперативна програма "Регионално развитие", пише "Новинар" на първа страница под заглавие "Брюксел ни дава 144 милиона евро".

"Село Долни Цибър въстана за работа", съобщава "Труд" на първа страница. "Не искаме помощи от държавата, а работа", казват протестиращите близо 300 жители на най-голямото село в крайдунавския район на област Монтана, където безработицата е над 90 на сто.

"Труд" продължава поредицата "Политически силуети" за първите 100 дни на правителството. "Със скандалите му върви като по вода" е озаглавен очеркът за министъра на икономиката Божидар Лукарски, а според "Труд" министърът на отбраната Николай Ненчев "кове от плуговете мечове, но дървени."

"Разжалваха генерал Тонев", гласи водещото заглавие на "Стандарт" по повод публичните обвинения към председателя на здравната комисия в злоупотреби като директор на Военномедицинската академия. В подзаглавието "Стандарт" цитира Стоян Тонев: "Ще докажа, че съм невинен", обяви генералът.

"От началото на годината 7306 души получили повиквателни за запас", отбелязва "Дума" на първа страница и допълва, че военните са привикали толкова запасняци, колкото общо за трите предходни години. Интервюто на "Дума" е с бившия социален министър Емилия Масларова, според която цялата пенсионна реформа е сбъркана.

"Шият нови летни и зимни униформи за армията", пише "Монитор" на първа страница. Под заглавие "Оптимист съм за развитието на Банско" вестникът предлага интервю с министъра на туризма Николина Ангелкова.

Една от водещите публикации на "Телеграф" е озаглавена "България под грипна обсада". Удрят ни повече пневмонии от миналата година, пише вестникът.

Вестник "Преса" предлага на втора и трета страница пълна картина на голямото събитие в киното раздаването на наградите "Оскар".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

КЗК не откри монопол на пазара на горивата

Комисията за защита на конкуренцията не откри монопол на пазара на горивата. В секторния анализ регулаторът дава единствено препоръка за електронна платформа в складовете. От извършения анализ на цените на дребно на бензин А95 и дизеловото автомобилно гориво през миналата година в различните географски региони на страната е видно, че..

публикувано на 12.03.19 в 10:26

Кои са събитията на 2018-а в света на науката?

Василена Вълчанова и Любомир Бабуров от платформата „Рацио.бг“ отличиха пред БНР научните достижения на 2018-а година. Според Вълчанова, изстрелването на електрическа кола в космоса с ракета на Илон Мъск е сред най-запомнящите се събития на годината: „Хубавото нещо за всички нас като бъдещи космически туристи е, че виждаме..

публикувано на 27.12.18 в 12:11

Украйна и балтийските държави разкритикуваха планираното разширение на газопровода "Северен поток-2"

Украйна и балтийските държави оспориха на среща в Рига вчера планираното разширение на газопровода по дъното на Балтийско море от Русия към Германия "Северен поток", предаде ДПА. Ако бъде завършен, така нареченият проект "Северен поток-2" ще струва на Украйна, Полша и Словакия милиони долари ползи от транзита на газ, заяви украинският премиер..

публикувано на 06.11.15 в 09:32