Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бойко Борисов спря и обществената поръчка за почистването на летище София

Снимка: БГНЕС
Още една обществена поръчка е спряна - прекратен е конкурсът за почистването на летище София на стойност 12 милиона лева, заради който протестираха чистачките на летището. Министър-председателят Бойко Борисов е разговарял по телефона с една от чистачките - Евелина Петрова, за да я информира лично за спряната поръчка:

Тя вече е спряна, защото, след като ме намери, знаете, че аз съм достъпен в това отношение, дали е чистачка, или съдийка, все едно. Пратих министър Московски и хора, на които вярвам, да проверят, и най-вече чистотата и начинът, по който се подържа аерогарата. Възложих да проверат и разпоредих да спрат. Първо, това е голяма поръчка. Второ се подготвят документите за концесия. Трето, заплатите на стотина души поне ще паднат наполовина. В същото време и аерогарата, и РВД в момента, заради огромния трафик, който има на пътуващи, са на много добри печалби. Имат пари, нищо не налага да се прави това в този сектор.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

КЗК не откри монопол на пазара на горивата

Комисията за защита на конкуренцията не откри монопол на пазара на горивата. В секторния анализ регулаторът дава единствено препоръка за електронна платформа в складовете. От извършения анализ на цените на дребно на бензин А95 и дизеловото автомобилно гориво през миналата година в различните географски региони на страната е видно, че..

публикувано на 12.03.19 в 10:26

Кои са събитията на 2018-а в света на науката?

Василена Вълчанова и Любомир Бабуров от платформата „Рацио.бг“ отличиха пред БНР научните достижения на 2018-а година. Според Вълчанова, изстрелването на електрическа кола в космоса с ракета на Илон Мъск е сред най-запомнящите се събития на годината: „Хубавото нещо за всички нас като бъдещи космически туристи е, че виждаме..

публикувано на 27.12.18 в 12:11

Украйна и балтийските държави разкритикуваха планираното разширение на газопровода "Северен поток-2"

Украйна и балтийските държави оспориха на среща в Рига вчера планираното разширение на газопровода по дъното на Балтийско море от Русия към Германия "Северен поток", предаде ДПА. Ако бъде завършен, така нареченият проект "Северен поток-2" ще струва на Украйна, Полша и Словакия милиони долари ползи от транзита на газ, заяви украинският премиер..

публикувано на 06.11.15 в 09:32