Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Министър Московски обеща, че ще изпълни ангажимента, който е поел пред превозвачите

Снимка: БГНЕС

Министърът на транспорта Ивайло Московски съобщи, че утре предстои среща с протестиращите превозвачи, в която ще участват министри и депутати. 
Министър Московски обеща, че ангажиментът, който е поел пред превозвачите, ще бъде изпълнен.
Аз ги приех миналата седмица и се оказа, че общо от 15 или 16 теми, които са проблемни в сектора и имат нужда от съдействие на държавата, за да им бъдат решени, само две касаят Министерство на транспорта. За което се разбрахме, че утре следобед ще се проведе среща между министрите: госпожа Бъчварова, Горанов, госпожа Павлова, аз ще бъда там, плюс народни представители от сектор "Транспорт", за да се обсъдят всички тези теми.
Мога да кажа за нашите две теми – категоризация на автогарите и коригиране на републиканска транспортна схема. В срок от няколко месеца ще бъдат изчистени исканията на превозвачите. 


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Около 150 автобуса потеглиха на протестно шествие в София

Несъгласие с предстоящото въвеждане на тол таксите изведе на протестно шествие автобусните превозвачи. Около 150 автобуса се включиха в протеста. Маршрутът е "Цариградско шосе", покрай сградата на парламента, булевард "Мария Луиза" до Централна автогара...

обновено на 26.04.16 в 15:18
ВИЖТЕ ОЩЕ

КЗК не откри монопол на пазара на горивата

Комисията за защита на конкуренцията не откри монопол на пазара на горивата. В секторния анализ регулаторът дава единствено препоръка за електронна платформа в складовете. От извършения анализ на цените на дребно на бензин А95 и..

публикувано на 12.03.19 в 10:26

Кои са събитията на 2018-а в света на науката?

Василена Вълчанова и Любомир Бабуров от платформата „Рацио.бг“ отличиха пред БНР научните достижения на 2018-а година. Според Вълчанова, изстрелването на електрическа кола в космоса с ракета на Илон Мъск е сред най-запомнящите се събития на..

публикувано на 27.12.18 в 12:11

Украйна и балтийските държави разкритикуваха планираното разширение на газопровода "Северен поток-2"

Украйна и балтийските държави оспориха на среща в Рига вчера планираното разширение на газопровода по дъното на Балтийско море от Русия към Германия "Северен поток", предаде ДПА. Ако бъде завършен, така нареченият проект "Северен поток-2" ще струва..

публикувано на 06.11.15 в 09:32