Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Турция се готви за битка с джихадистите по границата със Сирия

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Турция се подготвя да прочисти от джихадисти пограничния район със Сирия, обяви турският президент Реджеп Тайип Ердоган, цитиран от Франс прес. Изказването му идва, след като пограничният град Килис беше подложен на многократни бомбардировки.

Извършваме всички необходими подготовки, за да прочистим другата страна на границата заради проблемите в Килис, обясни Ердоган на фона на продължаващите спекулации за възможна турска наземна операция на територията на Сирия.

От януари насам в турския граничен град Килис са загинали над 20 души заради ракетен огън от страна на джихадистите от "Ислямска държава".

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Волкан Бозкър

Турция официално отказа да промени закона срещу тероризма

Турция официално отказа да промени закона за борба срещу тероризма. Промените в антитерористичните закони на нашата страна са напълно невъзможни. Освен това, според нас, те отговарят на европейските стандарти,  заяви турският министър по..

публикувано на 11.05.16 в 23:10
Волкан Бозкър

Отлага се срещата ЕС - Турция на ниво министри

Срещата между външните министри на ЕС и Турция, насрочена за този петък, се отлага, потвърди говорител на Еврокомисията. Диалогът на високо политическо равнище под председателството на върховния представител по външната политика Федерика Могерини..

публикувано на 10.05.16 в 15:40

Турция ще изпълни изискванията на ЕС, необходими за визова либерализация

Турция ще разработи необходимите политики за визовата либерализация с Европейския съюз и ще ги изпълни съгласно последните изказвания на президента Реджеп Тайип Ердоган . Това обяви турското външно министерство, след като в петък Ердоган разкритикува..

обновено на 09.05.16 в 15:28
ВИЖТЕ ОЩЕ

КЗК не откри монопол на пазара на горивата

Комисията за защита на конкуренцията не откри монопол на пазара на горивата. В секторния анализ регулаторът дава единствено препоръка за електронна платформа в складовете. От извършения анализ на цените на дребно на бензин А95 и..

публикувано на 12.03.19 в 10:26

Кои са събитията на 2018-а в света на науката?

Василена Вълчанова и Любомир Бабуров от платформата „Рацио.бг“ отличиха пред БНР научните достижения на 2018-а година. Според Вълчанова, изстрелването на електрическа кола в космоса с ракета на Илон Мъск е сред най-запомнящите се събития на..

публикувано на 27.12.18 в 12:11

Украйна и балтийските държави разкритикуваха планираното разширение на газопровода "Северен поток-2"

Украйна и балтийските държави оспориха на среща в Рига вчера планираното разширение на газопровода по дъното на Балтийско море от Русия към Германия "Северен поток", предаде ДПА. Ако бъде завършен, така нареченият проект "Северен поток-2" ще струва..

публикувано на 06.11.15 в 09:32