Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Властите в Белгия разследват причините за тежката влакова катастрофа

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Властите в Белгия разследват причините за тежката влакова катастрофа от миналата нощ, която стана в източната част на страната. При удар на два влака загинаха трима души, а ранените до момента са девет.

В полунощ българско време пътнически влак настигна по релсите товарен влак и последва сблъсък край община Сен Жорж Сюр Мьоз в Източна Белгия. На място загина един машинист и двама пътници.

Тепърва следствието ще установи дали объркването е било причинено от токов удар заради снощната буря, уточни кметът на Сен Жорж Сюр Мьоз Франсис Дежон

Трябва да сме много предпазливи. Разследването ще установи фактите. Един от тях е, че електрическата инсталация беше ударена от гръм късния следобед. Доколко това събитие е свързано с катастрофата е рано да се каже. Експертите от прокуратурата са на място и ще им съдействаме за разкриване на истината.

Белгия е една от страните със силно развита железопътна мрежа и модерни влакове, като последната по-значима катастрофа беше преди две години.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

КЗК не откри монопол на пазара на горивата

Комисията за защита на конкуренцията не откри монопол на пазара на горивата. В секторния анализ регулаторът дава единствено препоръка за електронна платформа в складовете. От извършения анализ на цените на дребно на бензин А95 и дизеловото автомобилно гориво през миналата година в различните географски региони на страната е видно, че..

публикувано на 12.03.19 в 10:26

Кои са събитията на 2018-а в света на науката?

Василена Вълчанова и Любомир Бабуров от платформата „Рацио.бг“ отличиха пред БНР научните достижения на 2018-а година. Според Вълчанова, изстрелването на електрическа кола в космоса с ракета на Илон Мъск е сред най-запомнящите се събития на годината: „Хубавото нещо за всички нас като бъдещи космически туристи е, че виждаме..

публикувано на 27.12.18 в 12:11

Украйна и балтийските държави разкритикуваха планираното разширение на газопровода "Северен поток-2"

Украйна и балтийските държави оспориха на среща в Рига вчера планираното разширение на газопровода по дъното на Балтийско море от Русия към Германия "Северен поток", предаде ДПА. Ако бъде завършен, така нареченият проект "Северен поток-2" ще струва на Украйна, Полша и Словакия милиони долари ползи от транзита на газ, заяви украинският премиер..

публикувано на 06.11.15 в 09:32