Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Емилия Русинова е новият градски прокурор на София

Емилия Русинова
Снимка: БГНЕС

Емилия Русинова бе избрана за градски прокурор на София с гласовете на 8 от 10-те членове на прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет. Досега Русинова изпълняваше функциите на административен ръководител – градски прокурор на Софийска градска прокуратура. Претендент за поста бе и следователят в Следствения отдел в Софийска градска прокуратура Бойко Атанасов. Той не получи нито един глас.

Процедурата по избора продължи малко повече от четири часа. Първо бяха изслушани двамата кандидати, след което прокурорските кадровици преминаха към обсъждане, като надделяха мненията в подкрепа на Русинова, включително и това на главния прокурор Сотир Цацаров

Акценти в концепцията на новия градски прокурор е по-активното участие на обвинителите с идеи за подобряване на работата на държавното обвинение и създаване на мобилни центрове за провеждане на следствени действия на местата на местопрестъпленията.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

КЗК не откри монопол на пазара на горивата

Комисията за защита на конкуренцията не откри монопол на пазара на горивата. В секторния анализ регулаторът дава единствено препоръка за електронна платформа в складовете. От извършения анализ на цените на дребно на бензин А95 и дизеловото автомобилно гориво през миналата година в различните географски региони на страната е видно, че..

публикувано на 12.03.19 в 10:26

Кои са събитията на 2018-а в света на науката?

Василена Вълчанова и Любомир Бабуров от платформата „Рацио.бг“ отличиха пред БНР научните достижения на 2018-а година. Според Вълчанова, изстрелването на електрическа кола в космоса с ракета на Илон Мъск е сред най-запомнящите се събития на годината: „Хубавото нещо за всички нас като бъдещи космически туристи е, че виждаме..

публикувано на 27.12.18 в 12:11

Украйна и балтийските държави разкритикуваха планираното разширение на газопровода "Северен поток-2"

Украйна и балтийските държави оспориха на среща в Рига вчера планираното разширение на газопровода по дъното на Балтийско море от Русия към Германия "Северен поток", предаде ДПА. Ако бъде завършен, така нареченият проект "Северен поток-2" ще струва на Украйна, Полша и Словакия милиони долари ползи от транзита на газ, заяви украинският премиер..

публикувано на 06.11.15 в 09:32