Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Радио Варна увеличава ефирното време за фолклор!

БНР Новини

От тази есен в програмата на Радио Варна ще звучи още един час с българска народна музика. Линията "Срещи в 7/8" от формат "всеки делник - без понеделник" преминава във формат "всеки делник", като се запазва часовата зона - от 19 до 20 часа. Добрата новина се прие с огромна радост от почитателите на жанра, а редовните слушатели не пропуснаха да си пожелаят и съботно-неделни вечерни срещи, развълнувани от решението на Програмния съвет на Радио Варна.

"Традицията е модерна" в Радио Варна. И в това няма никакво съмнение!

Освен в делничната музикалната линия "Срещи в 7/8", народна музика звучи всяка сутрин от 6:05 до 6:30 часа (с двуминутно прекъсване за рубриката "Календар") и, разбира се, доайенът в предаванията на Радио Варна - "Съботна трапеза", което се излъчва без прекъсване от 1992 г. до днес!

Вечерите „Срещи в 7/8” стартираха на 5.11.2008 г., като част от делничната вечерна музикална линия и много бързо намериха своята аудитория. Възпитаването в "култура на слушане" и представянето на максимално цветна гама от записи (съобразена с различен тип критерии) са основните цели в петте едночасови вечерни блока. Музикалната линия предлага много и различни „срещи”. От една страна среща с музика от всички фолклорни области и подобласти в България, всяка със своите изпълнители/интерпретарори, а от друга  - среща, в която всеки един слушател ще избяга от несгодите на делника и ще постави себе си в центъра на друга вселена.
Предаванията с българска народна музика в Радио Варна се подготвят от Кристиян Неделчев - автор, водещ, музикален редактор и репортер.

Присъединете се към фейсбук семейството на предаванията "Срещи в 7/8" и "Съботна трапеза"

ВИЖТЕ ОЩЕ

НА СВЕТЛО на 31 март с Валерия Василева

Репортерска проверка и анкета с варненци за задължителното движение с предпазни маски на обществени места. Още по темата за предпазните маски – кои са подходящи и одобрени, има ли ги налични, интервю с Живка Добрева – председател на варненската колегия към Съюза на фармацевтите. Проектното обучение на учениците в ситуация на дистанция..

публикувано на 31.03.20 в 13:45

НОВИЯТ ДЕН на 31 март със Светлана Вълкова

Комисар Илиян Илиев - началник на Охранителна полиция - Варна след поредна полицейска проверка в Морската градина: отново за мерките и глобите Пътят към селата Каменар и Въглен се охранява денонощно, понеже районът е рисков – разговор с кмета на Каменар Светослав Райков Струпване на много хора пред Бюрото по труда във Варна, чакащите..

публикувано на 31.03.20 в 05:45

"На светло" на 30 март 2020 г. с Димитрина Дончева

Българският червен кръст стартира онлайн чат за хора в нужда. Интервю с Деница Баръмова, председател на Младежкия БЧК. Изборът да си доброволец – Мартен Демирев от Варна. Има ли готовност болницата в Провадия да приема хора заразени с Ковид 19? Директорът на лечебното заведение д-р Светослав Неделчев. Трябва ли да бъдат..

публикувано на 30.03.20 в 12:52

"Новият ден" на 30 март с Мариела Димитрова

В 8.10 часа ще раговаряме с д-р Николай Брънзалов, заместник-председастел на БЛС, след като от Съюза информираха, че в МЗ отново обмислят за промяна в Наредба номер 4 за условията и реда за предписване и отпускане на лекарствени продукти, която да позволява корекция на назначената от лекар терапия от страна на фармацевта (т.нар.генерично..

публикувано на 30.03.20 в 06:53
Chart

#583 ТОП 20 (27.03.2020-03.04.2020)

публикувано на 27.03.20 в 19:30
Китайци с маски чакат автобус до затворения рибен пазар Хуанан в град Ухан, провинция Хубей, смятан, че е свързан с появата на новия вирус.

"Позиция" с Жоро Бекяров, 28 март, 2020 година

Гостите в предаването "Позиция" тази събота с една основна тема. Започваме с евродепутата от ЕНП Емил Радев, за първото онлайн заседание на Европейския парламент и как ще бъде разпределена помощта от 37 млрд евро, която беше гласувана в четвъртък тази седмица. Един детски лекар в Германия, който смята, че новият коронавирус с нищо не е..

публикувано на 27.03.20 в 16:46
Варна

"На светло" на 27 март 2020 г. с Димитрина Дончева

Как Омбудсманът на хората с увреждания във Варна помага дистанционно? Предпазни костюми и маски бяха дарени днес в инфекциозната клиника на болница „Света Марина” във Варна. Дарението е от Синдикалната федерация на служителите на МВР.   Валентин Енчев, директор на дирекция „Морска администрация“ – Варна за начина по който се..

публикувано на 27.03.20 в 12:53