Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кой оглави класацията за нова "Народна песен на седмицата"?

Росица Пейчева
Снимка: Личен архив

Снощи съм межо имела,
пълна одае с юнаци.
С борница им сам светила,
ред по ред съм ги гльодала.
Ред по ред съм ги гльодала,
кутри е юнак най-хубав,
най-хубав и най-каматан.
Моен е юнак най-хубав,
най-хубав и най-каматан.
- Ела ми ела, любе ле,
сая съм вечер сам сама. 

В предаването „Съботна трапеза” (изл. на 05.11.2016 г.) слушателите на Радио Варна отново избраха нова „Народна песен на седмицата”. Този път се „надпяваха” Румяна Дилова („А бре, юначе”, 2007 г.), Искра Макакова („Галени га са не зьомат”, 2016 г.) и Росица Пейчева („Снощи съм межо имела”, 2016 г.), а слушателите гласуваха чрез ефирен телефон, SKYPE или Facebook, само и единственото в ефирното време на предаването. 

Най-много гласове събра популярната родопска песен „Сноща съм межо имела”, която Росица Пейчева включи в последния си самостоятелен албум със заглавие „Родопска милувка”. Аранжиментът е на Димитър Петров

По традиция спечелилата песен в класацията звучи в предстоящите делнични дни - от 7 до 11 ноември, минути преди 6 и 30 часа - в програмата на Радио Варна. Приятно слушане!




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Старата сграда на „Радио Варна”

В „Гравитация нула“ на 26 юли

В „Гравитация нула“ на 26 юли 2024 година с Мартин Николов -   11 Международен фестивал „RADAR Festival Beyond Music“ (2-4 август) и проекта ДЕКАГОН – гости в студиото Светлозара Христова и Димитър Будуров; -   Елица Матеева с впечатления от деветия „Burgas International Film Festival“; -   „Най-щастливото турне“ на..

публикувано на 26.07.24 в 13:16
Chart

#773 ТОП 20 (26.07-23.08.2024)

публикувано на 26.07.24 в 06:48

НОВИЯТ ДЕН на 26 юли с Иван Барбов

Броени часове преди старта на Олимпийските игри в Париж, сутрешният екип на Радио Варна ще "запали" ефирния огън за да посрещне новия ден. Тримата радиоолимпийци Иван Барбов, Доротея Николова и звукорежисьорът Петър Венков ще се представят в дисциплините говорене пред микрофона, водене на новини и скоростно боравене със звукорежисьорския..

публикувано на 26.07.24 в 05:53
Спасителски пост

НОВИЯТ ДЕН на 25 юли с Мариела Димитрова 

Световния ден за предотвратяване на удавянията се отбелязва днес. Има такъв ден, защото според статистиката почти 8 процента от смъртността в световен мащаб е вследствие на удавяне. Най-често в реки и езера, но морето също е не по-малко опасно и рисково, ако не спазваме основните правила за безопасност по време на плажуване. През последните..

публикувано на 25.07.24 в 06:29
Добруджа

НА СВЕТЛО на 24 юли с Валерия Василева

Във Варна събират помощи за пострадалите от изпепеленото село Воден, община Болярово. Продължава да тлее пожарът, пламнал на 16 юли край старото сметище на Балчик в местността "Момчил". Националната асоциация на зърнопроизводителите потвърди искането си за оставка на зам.-министъра на земеделието Таня Георгиева заради некомпетенстност и..

публикувано на 24.07.24 в 13:55

НА СВЕТЛО на 23 юли с Валерия Василева

При гръмотевична буря - изключете телефона, далеч от вода, контакти и метал, особено, ако времето между светлинната и звуковата част на светкавицата е по-малко от 10 секунди - съветва в интервю за Радио Варна инж.Иво Иванов, управител на фирма за изграждане и поддръжка на системи за мълниезащитата и заземителните уредби. "ВиК" - Варна с..

публикувано на 23.07.24 в 13:55

НОВИЯТ ДЕН на 23 юли с Иван Барбов

Разговор в кафене: „Кафе или чай? За мен, море!“. И кафето и морето могат да се съчетаят ако го изпиете, посрещайки изгрева на слънцето на морския бряг, когато е още прохладно. А ако малко след първите му лъчи, превключите и на честотите на Радио Варна, ще ви озарят лъчите на усмивките и доброто настроение. Във времето от 6:00 до 10:30..

публикувано на 23.07.24 в 06:18