Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Кой оглави класацията за нова "Народна песен на седмицата"?

Росица Пейчева
Снимка: Личен архив

Снощи съм межо имела,
пълна одае с юнаци.
С борница им сам светила,
ред по ред съм ги гльодала.
Ред по ред съм ги гльодала,
кутри е юнак най-хубав,
най-хубав и най-каматан.
Моен е юнак най-хубав,
най-хубав и най-каматан.
- Ела ми ела, любе ле,
сая съм вечер сам сама. 

В предаването „Съботна трапеза” (изл. на 05.11.2016 г.) слушателите на Радио Варна отново избраха нова „Народна песен на седмицата”. Този път се „надпяваха” Румяна Дилова („А бре, юначе”, 2007 г.), Искра Макакова („Галени га са не зьомат”, 2016 г.) и Росица Пейчева („Снощи съм межо имела”, 2016 г.), а слушателите гласуваха чрез ефирен телефон, SKYPE или Facebook, само и единственото в ефирното време на предаването. 

Най-много гласове събра популярната родопска песен „Сноща съм межо имела”, която Росица Пейчева включи в последния си самостоятелен албум със заглавие „Родопска милувка”. Аранжиментът е на Димитър Петров

По традиция спечелилата песен в класацията звучи в предстоящите делнични дни - от 7 до 11 ноември, минути преди 6 и 30 часа - в програмата на Радио Варна. Приятно слушане!


ВИЖТЕ ОЩЕ

НА СВЕТЛО в понеделник, 19 април

Репортаж от последно заседание на делото за отказания добив на газ в Добруджа на фирма „Русгеоком БГ“ от РИОСВ Варна, преди обявяване на казуса за решаване; Серия от срещи в община Аврен започват от днес, в които ще се обсъжда с граждани възможността за транспорт между населените места; Семейството на Силвия Петрова има нужда от нашата..

публикувано на 19.04.21 в 11:12

НОВИЯТ ДЕН на 19 април с Иван Барбов

Започваме с репортаж за най-новото приложение „Health Buddy+“ на Световната здравна организация и УНИЦЕФ. Чрез него ще можем да получаваме проверена и достоверна информация, свързана със здравето. Какво е бъдещето на стадион „Варна“? Поредната благородната инициатива на доброволците от младежката организация „Делфините“, които..

публикувано на 19.04.21 в 05:51

"Позиция" с Валери Великов, на 17 април

Обобщаваме първите дни от работата на новото Народно събрание. Законодателните промени, които касаят главният прокурор, Висшият съдебен съвет и съдебната система като цяло, коментира адвокат Михаил Екимджиев. Без лимит за секциите в чужбина, гласуване по пощата, мажоритарен вот, промени в начина, по който функционира Централната..

публикувано на 17.04.21 в 08:30

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 16 април със Светлана Вълкова

100 години ДТ „Стоян Бъчваров”: Анна Сливкова откри в Белгия първата пиеса, поставена на варненска сцена Премиера на открита сцена в Държавен куклен театър – Варна – „Трите прасенца” Две изложби тази седмица: юбилейна експозиция на Марина Варенцова-Русева и „Стая с безброй истории” на Татяна Харизанова Поетесата Елка Няголова..

публикувано на 16.04.21 в 12:49

Познаваме ли екопътеките и алтернативния туризъм?

Туризмът има много лица, а днес ще подходим колкото разтоварващо, толкова и аналитично.  Гостуват ни две дами - Мая Иванова от Висшето училище по мениджмънт и Гергана Славова от Икономическия университет. Те съставиха анкета за екопътеките в България като място за бягство и отдих по време на пандемия. От тях ще чуем какви са нагласите и тенденциите при..

публикувано на 16.04.21 в 10:28
Chart

#629 ТОП 20 (16.04.2021-23.04.2021)

публикувано на 16.04.21 в 07:55

"Новият ден" на 16 април с Мариела Димитрова

В събота от десет часа група ентусиасти ще почистят разклона за каварненското село Селце и ще засадят дръвчета. Организаторите търсят и доброволци, които да помогнат за осъществяването на   благородната идея. Един от тях Виктория Попова – Иванова ще ни разкаже още в 8.15 часа. Улицата на готвачите за пореден път ще събере във..

публикувано на 16.04.21 в 06:15