Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Прилики и разлики в платформите за краудфънфинг в StartUp на 5 юни

Колективното финансиране влиза във фокуса на това издание на StartUp.

Не само, защото стотици хиляди хора по света събраха много нас 3 млрд. щатски долара за близо 2 млн. проекта през новите интернет платформи в последните години, но и защото сред тях има продукти и проекти от всички мислими и немислими сфери на бизнеса и живота.

В света днес има повече от 1000 платформи за групово финансиране. Сред тях има и няколко български, но днешната ни среща в StartUp e посветена на особеностите в двете най-предпочитани платформи за групово финансиране, т.нар. crowdfunding - Indiegogo и Kickstarter. За приликите и разликите в тях ще я илюстрираме с два български проекта, които в момента търсят подкрепа от феновете си по цял свят.

Първият проект, който търси финансиране е на екипа, който стои зад реализацията на първия български комерсиален анимационен сериал "Златната ябълка". Те са избрали платформата Indiegogo. Повече от артдиректора и инициатор на сериала Димитър Петров:Вторият проект е на писателя Никола Райков, автор на "Приключенията на малкото таласъмче". Книгата има вече осем издания и е сред най-издаваните детски книги у нас в последните няколко години. Неговият замисъл е да издаде книгата си на английски език, а платформата, на която се е спрял е Kickstarter:Свързани новини

Подкрепете анимацията "Златната ябълка"

Първият български анимационен сериал, базиран на българските митове и легенди – „Златната ябълка” набира финансиране с кампания в платформата за споделено финансиране Indiegogo. Екипът, търси средства за своя първи пилотен 24-минутен..

публикувано на 17.06.17 в 11:05
ВИЖТЕ ОЩЕ

НА СВЕТЛО на 15 април с Валерия Василева

Румен Илиев - директор на Областното пътно управление във Варна, за ремонта на фугата на Аспарухов мост . Репортаж за ремонта на близо 2 км от първокласния път I-9 в участъка Варна - Евксиноград. Факт е новото постановление с..

публикувано на 15.04.21 в 13:09

"Новият ден" на 15 април с Емилия Николова

Преди първия звънец на новия Парламент, говорим с политолога доц. Стоянка Георгиева, преподавател в Икономически университет-Варна - за старите вражди и новите партии Как се промениха правилата за прием на децата в детските градини и в подготвителните..

публикувано на 15.04.21 в 05:05
Най-добър млад шофьор 2019

НА СВЕТЛО на 14 април с Валерия Василева

Репортаж за днешното извънредно заседание на Общински съвет – Варна с три точки в дневния ред. Професионалната асоциация по роботика и автоматизация обучава гимназисти от Варна как се разработват иновативни продукти. Студенти от ВВМУ "Н. Вапцаров” -..

публикувано на 14.04.21 в 13:00
плаж „Смокиня”

"Море и... дюни" с Валери Великов, на 14 април

Екоинспекцията в Бургас не откри нарушения на плаж "Смокиня" край Созопол. Местни жители подадоха сигнал в неделя, че тежкотоварни машини разрушават дюните, за да се построи заведение. В интервю за "Море и бряг" Атанас Русев от инициативата „Да..

публикувано на 14.04.21 в 10:37

НОВИЯТ ДЕН на 14 април с Иван Барбов

Защо се наложи редуциране на куросвете на автобусна линия 121 между Аксаково и Варна?  С какви проблеми се сблъскват пешеходците в района на кръговото кръстовище и подлеза на спирка „Миньор“? Започна кампанията по пролетното почистване..

публикувано на 14.04.21 в 05:54

НА СВЕТЛО на 13 април със Светлана Вълкова

За притесненията на туристическия бранш след въвеждането на ПСР тест за влизащите от Румъния Актуална информация около ваксинацията и КОВИД леглата във Варна Седмица на правото започна във варненския Икономически университет Как..

публикувано на 13.04.21 в 13:40

"Новият ден" на 13 април с Мариела Димитрова

Ресторантьори на балчишката алея смело се подготвят за новия туристически сезон. Не се притесняват от намаляване на човекопотока заради противоепидемичните ограничения, а от грижата на държавата за малкия бизнес. Репортаж в 8.10 часа. В..

публикувано на 13.04.21 в 06:28