Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Прилики и разлики в платформите за краудфънфинг в StartUp на 5 юни

Колективното финансиране влиза във фокуса на това издание на StartUp.

Не само, защото стотици хиляди хора по света събраха много нас 3 млрд. щатски долара за близо 2 млн. проекта през новите интернет платформи в последните години, но и защото сред тях има продукти и проекти от всички мислими и немислими сфери на бизнеса и живота.

В света днес има повече от 1000 платформи за групово финансиране. Сред тях има и няколко български, но днешната ни среща в StartUp e посветена на особеностите в двете най-предпочитани платформи за групово финансиране, т.нар. crowdfunding - Indiegogo и Kickstarter. За приликите и разликите в тях ще я илюстрираме с два български проекта, които в момента търсят подкрепа от феновете си по цял свят.

Първият проект, който търси финансиране е на екипа, който стои зад реализацията на първия български комерсиален анимационен сериал "Златната ябълка". Те са избрали платформата Indiegogo. Повече от артдиректора и инициатор на сериала Димитър Петров:



Вторият проект е на писателя Никола Райков, автор на "Приключенията на малкото таласъмче". Книгата има вече осем издания и е сред най-издаваните детски книги у нас в последните няколко години. Неговият замисъл е да издаде книгата си на английски език, а платформата, на която се е спрял е Kickstarter:





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Подкрепете анимацията "Златната ябълка"

Първият български анимационен сериал, базиран на българските митове и легенди – „Златната ябълка” набира финансиране с кампания в платформата за споделено финансиране Indiegogo. Екипът, търси средства за своя първи пилотен 24-минутен..

публикувано на 17.06.17 в 11:05
ВИЖТЕ ОЩЕ
Chart

#761 ТОП 20 (26.04-10.05.2024)

публикувано на 26.04.24 в 19:15

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 26 април със Светлана Вълкова

Започна дарителска кампания за археологическите проучвания на Варненския халколитен некропол „Пейзажът и градът“ – изложба от фонда на Градската художествена галерия във Варна Цигуларят Марио Хосен и оперната прима Красимира Стоянова ще..

публикувано на 26.04.24 в 11:28

НОВИЯТ ДЕН на 26 април с Иван Барбов

Казват че будилникът помага да се събудим, но според някои, той повече ни пречи да спим. Ако се питате кое ще помогне да започнете деня с усмивка и добро настроение, отговорът се крие на честотите на Радио Варна. Компания във времето от..

публикувано на 26.04.24 в 06:05
Пейзажи от Варна

НА СВЕТЛО в четвъртък, 25 април

Отзвук от дебатите в Общественото обсъждане на инвестиционния проект за разширение на бул. „Цар Освободител“, което се проведе снощи във Варна. Думата имат гражданите; 26 случая на високо патогенна инфлуенца по птиците са регистрирани у нас от..

публикувано на 25.04.24 в 14:13
Морска градина, Варна

НА СВЕТЛО на 24 април с Валерия Василева

От 17 часа днес в зала „Пленарна“ на Община Варна ще се проведе обществено обсъждане на проекта за разширение на бул. „Цар Освободител“. Анна Христова и нейното предизвикателство за бягане с кауза на маратонски разстояния...

публикувано на 24.04.24 в 13:50

НОВИЯТ ДЕН на 24 април с Мариела Димитрова 

Разширението на бул. „Цар Освободител“ беше припознато като приоритетно за реализация и от новия екип на Община Варна. Предвидено е да се прави съсъ смесено финасиране, общинско държавно и европейско, а най-вероятно и по Плана за възстановяване и..

публикувано на 24.04.24 в 06:10
23 април - Международен ден на книгата и авторското право

НА СВЕТЛО на 23 април с Валерия Василева

Днес в следобедното предаване "На светло" до 17 часа продължаваме темата за четенето, за международния ден на книгата и авторското право. В социалните медии и на редакционния ни телефон 052 602 802 можете и Вие да споделите с нас какво четете..

публикувано на 23.04.24 в 13:50