Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Новият ден на 4 юли с Доротея Николова

Пряко по телефона Лазар Радков за кампанията си „Да мотивираме 1 млн. българи да тренират всеки ден”, позната и като 30#30. Докъде стигна, пред колко общини правят лицеви опори и какво следва след края на тези 30 дни.

Tikkun Olam Makers или накратко TOM, е популярно международно движение, което използва постиженията на съвременния дизайн и технология в помощ на хора със специални нужди. В превод от иврит Tikkun Olam означава „да поправиш света“. Движението възниква в Израел преди две години и вече има десетки хиляди съмишленици. В България първите няколко подобни изобретения вече бяха реализирани в София през април. Какво да очакваме от маратона за изобретения във Варна, подготовката за който започва тази седмица, разказва Ида Аладжем от ТОМ България.

Безплатни прегледи за туберкулоза организира до края на седмицата Тубдиспансера във Варна, съобщиха от лечебното заведение.Дните на отворени врати са от 8.30 до 11 ч. до 7 юли включително. Инициативата за прегледите е в рамките на националната програма по туберкулоза, финансирана от Глобалния фонд за борба срещу СПИН, туберкулоза и малария. Повече очаквайте във времето след 9.30 ч., когато ще гостува директорът на белодробната болница, доц. Христо Ганчев.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

НОВИЯТ ДЕН на 16 юли с Мариела Димитрова

Живите организми в морето преминават през климатичен стрес в горещите летни дни. При обичайни около 25 градуса на морската вода през месец юли в района на Варна, сега синоптиците съобщават за около 27 градуса. Още за ефекта на затоплянето върху живия свят в морето в 8.10 часа ще коментираме с доц. д-р Виолин Райков от Института по океанология към..

публикувано на 16.07.24 в 06:27

На 15 юли в "От другата страна" по Радио Варна

На 15 юли в "От другата страна" по Радио Варна Специално интервю с Peter Tägtgren (PAIN, HYPOCRISY). Представяне на дебюта на CONVICTED SOULS "Осъдени души" – разговор с Радослав Антонов. Боян Генов "Hellbobz" за новия сингъл на FYELD с участието на Гурко (АНИМАЦИОНЕРИТЕ) "Dyavol Mraz". Разговор на Ясен Вакашински с Петър Манджуков за..

публикувано на 15.07.24 в 14:25

"Новият ден" на 15 юли

Разговор на Даниела Стойнова с Маргарита Христова, хотелиер в Златни пясъци.“Вземете всичко, което можете да изядете, но изяжте всичко, което вземете!” – това е посланието на кампания, която вече много хотелиери по Българското Черноморие провеждат в своите обекти. Те са поставили надписи в ресторантите си, с които отправят апел към гостите да ценят..

публикувано на 15.07.24 в 06:00

На село в Шкорпиловци

Шкорпиловци се намира на 40 километра от морската столица Варна.  В селото, което е в обхвата на община Долни чифлик, постоянно живеят около 700 души. В активния летен сезон броят им достига хиляда души с живеещите във вилната зона, обяснява кметът Атанас Кателиев.  В селото има 20 къщи за гости, един хотел и ведомствена почивна станция. Туристите са..

публикувано на 13.07.24 в 07:15
автор: Петра Димитрова

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 12 юли със Светлана Вълкова

Младежи от кино школа „Братя Люмиер“ с награди от Международния фестивал „Арлекин“ XVII Международен фотографски салон Варна 2024 на входа на Морската градина от утре Варна посреща 15-тото издание на „Алея на книгата" през август Изложбите през седмицата: живопис на Петра Димитрова в Art Meeting, Георги Андонов в..

публикувано на 12.07.24 в 11:03
Chart

#771 ТОП 20 (12.07-19.07.2024)

публикувано на 12.07.24 в 10:53

НОВИЯТ ДЕН в четвъртък, 11 юли

Традиционно през месец август се появяват опасните явления в морето, тази година обаче те подраниха. На какво се дължи това? Разказваме след 8ч. Дом на плажните спортове с  голямо по площ игрище, сертифицирано от ФИФА - тази идея ще бъде реализирана във Варна. За нея разговаряме след 8.30ч. с Росен Добрев - президент на Българската федерация по..

публикувано на 11.07.24 в 06:07