Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Платформата I love Bulgaria - в StartUp на 24 юли

| обновено на 24.07.17 в 16:40

Днешните ни гости в StartUp са Антония Бойкова и Радослав Георгиев – част от маркетинг екипа на мобилната платформата I love Bulgaria, която преди броени месеци започна като I love Varna.


Към настоящия момент платформата I love Bulgaria работи с над 15 общини, с министерство на туризма и е локализирано на 13 езика. Нямаме планове да разширяваме обхвата на езиците, които използваме, а само да допълним информацията, която вече е налична.


В края, ще ви дам и пример за начина, по който приложението, тръгнало преди малко повече от половин година от Варна ще получи и своята световна премиера на международното туристическо изложение World Tourism Market в Лондон тази година.

Там дигитален ЗD принтер ще изработва сувенири, като в списъка са част от обектите, които според приложението са най-посещавани. Рилският манастир, Варненската катедрала, крепостта Царевец, крепостта Червен и др., са сред обектите, които ще бъдат принтирани.

Все още се работи по пилотната версия, която предстои да бъде представена. Тя ще бъде свързана и с мобилната платформа ILoveBulgaria, която при сканиране на QR кода освен информация за самия обект ще предоставя и виртуализация на 3D изображението му.
Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

"Новият ден" на 10 август 2022 г. със Сияна Спиридонова

В разгара на сезона продължават нарушенията на морски плаж "Кранево юг - 2". Мястото нашумя и с незаконната си преместваема постройка, за която РДНСК - Варна издаде заповед за премахване, но все още си стои на мястото. Неколкократно от Община Аксаково са търсили съдействие от Министерство на туризма, но безуспешно. Какъв е изходът? Маринела..

публикувано на 10.08.22 в 05:35

НА СВЕТЛО на 9 август със Светлана Вълкова

Огромна скална маса се е срутила върху заведение край курорта "Албена", двама души са пострадали Екипажът на кораба „Рожен“ дава пресконференция след завръщането си от украинското пристанище Черноморск "Статуя на Стария капитан" ще бъде поставена на Морска гара в Деня на Варна, 15 август Национално антикварно изложение ще се открие във..

публикувано на 09.08.22 в 13:25

НОВИЯТ ДЕН на 9 август с Мариела Димитрова

Акцент в предаването днес – невидимата хоризонтална маркировка по улиците и булевардите на Варна. За опасното пресичане по незбележимите пешеходни пътеки в район Младост ни сигнализира варненка с две малки деца. В 8.15 часа търсим коментар и от Тихомир Тимов, началник на отдел „Общинска инфраструктура“ в Община Варна. За проверките за..

публикувано на 09.08.22 в 05:55

На 8 август в "От другата страна" по Радио Варна

На 8 август в "От другата страна" по Радио Варна Специално интервю с Matthew Tuck (BULLET FOR MY VALENTINE). Информация за втория "Varna Rock Adventure" (12-15 август, Аспарухов парк) – разговор с Орхан Мехмедов, президент на мотоклуб "Братя във вятъра" и Нивелина Няголова (PR на фестивала). Представяне на новия сингъл на EAGLE POST "Learn to Forget" –..

публикувано на 08.08.22 в 20:01
Централен плаж Варна

"На светло" на 8 август 2022 г. със Сияна Спиридонова

Жители на крайморското село Рогачево в област Добрич отново излязоха на протест заради липса на редовно водоподаване в населеното място Постоянната комисия "Транспорт" към Варненския общински съвет заседава днес Емблематичните за най-горещия сезон елементи са вплетени в композицията на нов и вълнуващ арт проект, който вече е напълно..

публикувано на 08.08.22 в 13:30

НОВИЯТ ДЕН на 8 август с Иван Барбов

Денят се познава по утрото, а седмицата по понеделника. По какво обаче се познава самото утро? Познава се по светлите утринни лъчи на слънцето и любимите радио честоти. В добро настроение и с чаша ароматно кафе ви очаква сутрешният екип на Радио Варна. Иван Барбов, Александър Йорданов и звукорежисьора Добромир Мързов ви канят на първото за..

публикувано на 08.08.22 в 06:20

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 5 август със Светлана Вълкова

Алея на книгата в Радио Варна: Петър Денчев представя „Превъртане“, Здравка Евтимова с „Резерват за хора и вълци“, „Подир сянката на кондора“ с Изабела Шопова През 2022-ра Регионалният телевизионен център – Варна отбелязва 50 години от създаването си Оркестърът на двореца Шьонбрун – Виена с концерт във Варна на 7 август За една интересна..

публикувано на 05.08.22 в 13:00