Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

НОВИЯТ ДЕН на 15 август, вторник

Открито студио на Радио Варна

Ще започнем денят на 15 август в компанията на две семейства със сериозен принос към варненското „днес“.  Ветроходецът и музикантът с фамилия Дипчиков – Иван и Христо, и именичката Мария Чиприянова и дъщеря й Филипа Филипова. Те ще бъдат първите събеседници в откритото ни студио след 8.00ч. След 9.00 ч. очаквайте закуска "по варненски" в репортажа на Сияна Спиридонова и сладки арменски истории от Варненския залив, разказани от Ванухи Аракелян - председател на Апелативния съд. Очаквайте още софиянец, оценил красотата, ума и таланта на варненка – диригентът Мартин Пантелеев и съпругата му Лида Пантелеева... Нещо повече - вечерта Маестрото ще дирижира концерта на площад „Независимост“. Заповядайте на бул.”Приморски” 22, за да се видим, а и чуем! Празничното утро ще започнете в компанията на звукорежисьорите Ива Петрова и Добо Мързов. Новините ще следи Кремена Иванова. Водещ на „Новият ден” е Нина Милошевич.


ВИЖТЕ ОЩЕ
Фестивален и конгресен център във Варна

НА СВЕТЛО на 16 юни с Валерия Василева

4096 седмокласници и 3400 десетокласници във Варна и региона се явиха на националното външно оценяване по български език и литература днес. Репортаж от село Николаевка за нагласите на местните хора за начина на гласуване на парламентарните избори на 11 юли. Изложбата "Дипломация през сърцата на два народа", подредена от днес до 10 юли в Държавен..

публикувано на 16.06.21 в 14:44

"Море и бряг" с Валери Великов, на 16 юни

Бъдещето на научно-изследователския кораб "Академик" и издирването на черната кутия на падналия край Шабла изтребител са теми в разговора с директора на Института по океанология към БАН доц. Николай Вълчев, който ще е гост в студиото. Фотоконкурс „140 години Висше военноморско училище „Никола Й. Вапцаров“ се организира по повод..

публикувано на 16.06.21 в 09:22

НОВИЯТ ДЕН на 16 юни с Мариела Димитрова

Необходим е регламент на задълженията на работодателя и работника за работата от дома за времето, когато няма да сме в извънредно положение. В него трябва да е ясно работодателя поема ли интернета на работника, осигурява ли му техниката, с която ще работи и най-вече води ли се „трудова злополука” случай на инцидент в работно време, както в..

публикувано на 16.06.21 в 06:27
Катрин Тасева

НА СВЕТЛО на 15 юни с Валерия Василева

Местният парламент във Варна днес заседава присъствено за първи път от много време след началото на пандемията от Covid-19 - репортаж с акцентите от сесията на Общинския съвет. Семинар на тема "Опорни точки за работа с деца аутисти" се провежда днес и утре във Варна - интервю с обучителя д-р Весела Банова – психоаналитик, клиничен психолог и..

публикувано на 15.06.21 в 13:41

НОВИЯТ ДЕН на 15 юни с Иван Барбов

След 8.00 часа ще разберем има ли риск за реколтата от зърнени култури и овошките в Източна България, след падналите напоследък обилни дъждове или те са по-скоро благоприятни? Отговорите – в репортажа на Мариела Димитрова. С какви инфраструктурни проблеми се сблъскват живеещите в Селищно образувание „Добрева чешма“ край Варна? След..

публикувано на 15.06.21 в 05:56

"На светло" в понеделник, 14 юни

Награждаване на кръводарители и хора дарили рековаленсцентна плазма организираха БЧК-Варна съвместно с Кръвния център в града. Поводът – 14 юни Световен ден на доброволния кръводарител. Репортаж на Даниела Стойнова; Репортаж от две комисии, които заседават днес - "Архитектура и градоустройство“ и „Собственост и стопанство“ към варненския..

публикувано на 14.06.21 в 10:34

"Новият ден" на 14 юни 2021 г. с Димитрина Дончева

Защо над 100 хиляди български граждани, които са преболедували COVID - 19, не могат да получат цифрови COVID сертификати на ЕС? Летище Варна и полетите през лято 2021 г. Каква е организацията за изпитите на седмокласниците и в кои случая те няма да могат да се явят на изпит по национално външно оценяване? Здравна рубрика на доктор Людмила..

публикувано на 14.06.21 в 06:00