Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

90-годишен зъболекар още практикува професията си

Снимка: Светослав Цветанов

Д-р Кирил Петков, стоматолог от Дупница, наскоро отбеляза 90-годишнината си. Зъболекарят удивлява истински съгражданите си с работохолизма си. Над 30 години завеждал денталния кабинет във вече закритата болница в Бобов дол. В родното му дупнишко село Дяково едва ли има жител – от всички поколения, на който да не е правил пломба или да не е вадил зъб. На 90 години той продължава да практикува, не връща пациент в кабинета си в Дупница. Като по-млад тренирал футбол, играел волейбол. Издал е три книги, предимно краеведчески. Сам шофира колата си – редовно прескача до наследената си къща в родното Дяково или до вилата си в Сапарева баня, която сам е построил. Този уикенд д-р Кирил Петков събра най-близките от семейството, за да почерпи за юбилея.

Здравословно се чувствам много добре. Проблеми нямам, защото съм постоянно в състояние да върша някаква работа. Вечерно време си поставям цели, които през деня изпълнявам, защото безделието не води до нищо и липсата на движение е по-лоша дори от тютюнопушенето – споделя 90-годишният стоматолог.

От звуковия файл можете да чуете целия репортаж на Кирил Фалин.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

КЗК не откри монопол на пазара на горивата

Комисията за защита на конкуренцията не откри монопол на пазара на горивата. В секторния анализ регулаторът дава единствено препоръка за електронна платформа в складовете. От извършения анализ на цените на дребно на бензин А95 и дизеловото автомобилно гориво през миналата година в различните географски региони на страната е видно, че..

публикувано на 12.03.19 в 10:26

Кои са събитията на 2018-а в света на науката?

Василена Вълчанова и Любомир Бабуров от платформата „Рацио.бг“ отличиха пред БНР научните достижения на 2018-а година. Според Вълчанова, изстрелването на електрическа кола в космоса с ракета на Илон Мъск е сред най-запомнящите се събития на годината: „Хубавото нещо за всички нас като бъдещи космически туристи е, че виждаме..

публикувано на 27.12.18 в 12:11

Украйна и балтийските държави разкритикуваха планираното разширение на газопровода "Северен поток-2"

Украйна и балтийските държави оспориха на среща в Рига вчера планираното разширение на газопровода по дъното на Балтийско море от Русия към Германия "Северен поток", предаде ДПА. Ако бъде завършен, така нареченият проект "Северен поток-2" ще струва на Украйна, Полша и Словакия милиони долари ползи от транзита на газ, заяви украинският премиер..

публикувано на 06.11.15 в 09:32