Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Странджанската певица Александра Димитрова: Музиката е езикът на човешката душа!

БНР Новини
Александра Димитрова - Сашка
Снимка: Александра Димитрова



Моят живот е музиката - от малка и в настоящето. Аз съм не само изпълнител, но и преподавател по народно пеене и музика в СУ „Димчо Дебелянов” в град Бургас. Също така от 2000 г. до днес съм солист на ПФА „Странджа”. Така че животът ми е свързан изцяло с музика. На нея гледам, както професионално, така и релаксирам с нея. Музиката е езикът на човешката душа. Тя е тази, която ни кара да се чувстваме живи. Тази, която ни дава възможност да споделим своята душа, даже издава настроението ни. Без музика не мога да си представя живота., разказа за слушателите на предаването „Срещи в 7/8” певицата Александра Димитрова.

„Срещи в 7/8” за поредно лято предоставя възможността на своите слушатели да опознаят още по-добре любимите си изпълнители.  Поканих певицата да гостува в предаването, като избере своя любима музика, а с това и да ни разкаже специалните истории свързани с този избор. И какво се получи ли? Започнахме с „Добруджански ръченик”, а завършихме с „Планетата на децата” в изпълнение на Крисия Тодорва, Хасан и Ибрахим Игнатови. 

Цялото предаване чуйте в звуковия файл. Приятно слушане! 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

На 8 юли в "От другата страна" по Радио Варна

На 8 юли в "От другата страна" по Радио Варна Специално интервю с Johnny Gioeli (AXEL RUDI PELL, HARDLINE). Представяне на новия албум на DECEPTION "Never Ending Nightmare" – разговор с Венелин Крушовски. Явор Георгиев (екс-TURN THE PAGE) и Виктор Георгиев (екс-TURN THE PAGE) за дебютния сингъл на SINFIN "Лято". Концерта на CAVALERA (15 юли,..

публикувано на 08.07.24 в 14:25

НА СВЕТЛО на 8 юли със Светлана Вълкова

Във Варна се появи черна чайка, търсят й име Как да сме разумни при резервиране на почивка и по какъв начин да търсим потребителските си права В арт салона на Радио Варна завърши 13-тият конкурс за пеещи деца и младежи „Киното – моя любов, моя песен“ Пътят към варненската корабостроителница е в много лошо състояние от години..

публикувано на 08.07.24 в 13:22

НОВИЯТ ДЕН в понеделник, 8 юли

Как да процедираме при съмнения за ухапване от кърлеж и ако сме се заразили с Лаймска болест? От Варененската Здравна инспекция съветват хората да не се паникьосват, а след около 20 дни до месец да направят серологично изследване за наличие на борелия, която причинява това инфекциозно заболяване. Темата е породена от сведение, че на всеки 10 проби..

публикувано на 08.07.24 в 07:22
Дирижабъл, Атанас Хранов

По първи петли на 8 юли с Ваня Славова

В жегата на юли отново ще бъдем заедно, за да споделим времето между зората и изгрева и да посрещнем новия ден: 8-ми юли, обикновен, необикновен, в отпуск или работен, важното е да бъде изпълнен с енергията на лятото. Топли ефирни поздрави от екипа от второ студио на Радио Варна: Ваня Славова пред микрофона и Милица Панайотова зад..

публикувано на 07.07.24 в 10:59

"Джем сешън" на плажа: Епизод 1

Радио Варна и клуб Menthol си подават ръка за две специални издания на обедното музикално предаване "Джем сешън" от варненския плаж! На 4 юли 2024 г. се състоя първото от тях, в което младите варненски вокалисти Моника Парушева , Ивета Тодорова и Иван Славов представиха песни от българската и световната сцена заедно с утвърдените музиканти..

публикувано на 06.07.24 в 16:51
Chart

#770 ТОП 20 (05.07-12.07.2024)

публикувано на 05.07.24 в 18:53

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 5 юли със Светлана Вълкова

Художникът Атанас Хранов с „Дирижабъл“ в Галерия „Папийон“ 18 художници в традиционния художествен пленер „Русалка 2024“ Съвременно изкуство в Ре Бонкърс – „HOME 2124“ Християн Облаков представя новата си книга „Йосиф х. Стоянов, инженер, общественик, кмет на Варна“ „Бохеми“ на сцената на Опера в Летния театър „Тайните на..

публикувано на 05.07.24 в 12:06