Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Добруджанската певица Ивелина Димова: Много чудеса са ми се случили, вярвам в тях!

БНР Новини
Ивелина Димова
Снимка: Дарина Златкова



Човек винаги има какво да иска от себе си. Смятам, че не съм направила много неща, но професионалният ми път е пред мен все още и мога да ги постигна. Талантът е нещо, което човек притежава, но има голямо значение как ще развие. Музиката, която подбрах да слушаме в предаването „Срещи в 7/8” е пример колко много може да постигне човек, ако развива правилно таланта си. Просто не всеки талант може да бъде развит до определени степени, ако не се полагат достатъчно големи усилия, ако не се върви в правилната посока и не се среща човек с правилните хора. Талантът, да, знам, че го имам, но без да се трудя упорито всеки път няма как да се случат нещата!, разказа Ивелина Димова в предаването "Срещи в 7/8". 

Ивелина ДимоваВ първия петък от месец юли поканих солистката на НФА "Филип Кутев" Ивелина Димова да ни разкаже за любимите си изпълнения и изпълнители. Изборът ѝ нарисува в радиоефира една много шарена музикална картина, в която прозвучаха изпълнения на Kenny G, Yuiruma, Хорът на БНРТ, АНПТ "Филип Кутев", Димитрина Кунева, Радостина Кънева, Георги Христов, Shankar Ehsaan Loy, а финалът заковаха Scorpions. 
Цялото предаване с увлекателните малки разкази на Ивелина Димова може да чуете в звуковия файл. Приятно слушане!


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Пейзажи от Варна

НА СВЕТЛО в четвъртък, 28 март

Икономически университет – Варна е домакин на конференцията „Време е за ъпдейт“,  организирана от Програма „Развитие на човешките ресурси“.  Основната цел на форума е стимулиране на тясното сътрудничество между образователната система и бизнеса с цел подготовка на кадри за бъдещия пазар на труда. Репортаж след 14ч.; Сигнал за изпочупени дървени..

публикувано на 28.03.24 в 11:27

НОВИЯТ ДЕН на 27 март с Иван Барбов

В Международния ден на театъра, точно в 6.00 часа се вдига завесата за поредната сутрешна радиопостановка на честотите на Радио Варна. На ефирната сцена във времето до 10.30 часа излизат Иван Барбов, Валери Великов и звукорежисьора Недялко Добрев. Няма да ви пожелаем приятно гледане, а приятно слушане. В няколко действия ще чуете интересни..

публикувано на 27.03.24 в 05:06

НОВИЯТ ДЕН на 26 март с Мариела Димитрова

Над 80% от хората у нас планират финансите си за не повече от 1 година напред. А как се грижат за парите ни пенсионните фондове, в които всеки месец близо 5 млн. българи влагат пари от доходите си, които да им формират в бъдеще допълнително пенсионно осигуряване от държавното. Какво се случва с така нареченото доброволно пенсионно осигуряване, в..

публикувано на 26.03.24 в 06:20

На 25 март в "От другата страна" по Радио Варна

На 25 март в "От другата страна" по Радио Варна Специално интервю с Sean Killian (VIO-LENCE).Иван Лазаров, Калин Бъчваров, Бойко Николаев и Трендафил Трендафилов за новия албум на варненската траш банда TERRAVORE "Spiral of Downfall". Разговори с Даниел Иванов от HEPTAGRAM и Антон Сариев от OBSOLETE GUNS за съвместния концерт на двете групи..

публикувано на 25.03.24 в 14:25

НА СВЕТЛО в понеделник, 25 март

90-години от рождението на поета Христо Фотев отбелязваме на 25 март, Благовещение. Христо Фотев е определян като един от най-даровитите ни и лирични поети - истинско явление в изящната българска словесност. Спомен за него от архива на БНР – Радио Варна и още споделени спомени от Людмил Станев - писател и в одещ на предаването на Радио Варна "Морска..

публикувано на 25.03.24 в 13:25

В „Гравитация нула” на 22 март

„Гравитация нура“ на 22 март с Мартин Николов: -   Изложбата „Жикле +“ на художника Милко Божков; -   Танцовото представление „Отражения“ и аудио-визуалната инсталация „В тъмното има шанс да се изгубим“ – гост хореографът Искра Проданова; -   „Emergence Art Fest“ за втора година в Радио Варна – гости Деница Балинова и..

публикувано на 22.03.24 в 13:07

НОВИЯТ ДЕН на 22 март с Мариела Димитрова 

Единствената възможност за изграждане на ветрогенератори в Черно море е те да бъдат разположени на плаващи платформи. Това каза за Радио Варна директорът на Центъра по хидро и аеродинамика към БАН във Варна доц. Николай Марков. Директорът на центъра съобщи още, че средната скорост на вятъра в Черно море е около минималната, която се изисква за..

публикувано на 22.03.24 в 06:35