Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

45 оборота в минута #430 | Вантка, The Science

2
THE SCIENCE (Vi Ga, Slept, Data Transporter)

Слушайте отново последния брой на предаването 45 оборота в минута!

Варненският продуцент Вантка е в студиото с повече подробности около големия концерт-промоция на албума „Вантасмагории”. Събитието, в което ще вземат участие много имена от българската рап и соул сцена, ще се състои на 4 ноември, събота, в Рубик Арт Център, Варна. Разбира се, на сцената ще се качат и момчетата от хип-хоп четворката Ума и дума, част от която е и Вантката. Още – в събитието във facebook.

Гости във втория час са Vi Ga, Slept и Data Transporter от софийския електронен проект The Science. Броени часове преди първия си концерт на варненска сцена (Хале 3) музикантите разказват за съвместната си работа и за това какво предстои. Слушаме музика от дебютното им ЕР The Sea And I, която не се поддава на описание или категории – експериментална електронна музика, отличаваща се с невероятна дълбочина.

Новите албуми тази седмица идват от Souleance, Amerigo Gazaway и австралийския продуцент Cy Gorman – от соул и хип-хоп бийтове до електронни експерименти и укулеле. Приятно слушане.


Nina Simone - Feeling Good (Catalist Feelin' Remix) [soundcloud]

Souleance - Brown Bags [First Word]

Souleance feat. Von Pea - That Guy [First Word]

Вантка - Вантасмагории [FAQinMUSIC]

Вантка feat. Yoko - Влак фантом [FAQinMUSIC]

Вантка feat. Геша - По часовник [FAQinMUSIC]

Amerigo Gazaway - The Light (I'm Yours) [Soul Mates]

Amerigo Gazaway - Love Is Real [Soul Mates]

Button Down Brass - Superstition (Scrimshire Edit) [Wah Wah 45s]

Michael Jackson - Thriller (The Reflex 'Halloween' Edit) [The Reflex]

Cy Gorman feat. Sophia Davis - Hati Hati [Heard and Felt]

Cy Gorman - Hipgnosis (Ennio Styles Edit) [Heard and Felt]

The Science - Sonyo [Methlab Recordings]

The Science - W [Methlab Recordings]

The Science - Sea And I [Methlab Recordings]

Honeyfeet - Sinner (Envee Remix) [Wah Wah 45s]

2000 Black - So Right [2000Black]

Kelis - Trick Me (Amin Payne Remix) [soundcloud]

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

"Post Factum" с Валери Великов, на 22 октомври

Несигурните формулировки раждат несигурност в обществото и последната заповед за носенето на маски на открито и ярък пример за това. В заповедта е записано следното: "При струпване на хора и невъзможност за спазване на физическа дистанция от 1,5 м. гражданите трябва да носят маска или друго средство, покриващо носа и устата". Това поражда у..

публикувано на 22.10.20 в 16:19

"На светло" на 22 октомври с Ваня Славова

Ведро настроение и приятен ден от екипа на Радио Варна този следобед! Очаквайте в предаването! 14.20. Среща в гореща минерална вода с хората, които редовно посещават топлия басейн или по-известен на всички като гьолът. 14.40. Информация за кампанията „Трафикът на хора, с цел сексуална експлоатация, съществува“, тя се провежда през целия октомври...

публикувано на 22.10.20 в 13:30
Маска за пушачи...:)

"POST FACTUM" с Валери Великов, на 21 октомври

От утре маските на открито са задължителни, но... не съвсем. С това носене на маски настана голям хаос. Уж първо трябваше да ги носим навсякъде, когато сме навън, а сега се оказа, че пак ще ги носим навън, но май няма да е навсякъде. Още по-странно прозвуча тезата, че можем и сами да преценим къде да сме с маска и къде не. Тоест, да разбирам,..

публикувано на 21.10.20 в 15:56

НА СВЕТЛО на 21 октомври с Валерия Василева

Областният управител на Варненска област Стоян Пасев с анализ на актуалната епидемична ситуация в региона . До края на годината бронзовата статуя на богинята Диана ще бъде възстановена и поставена отново в градинката на "Севастопол" във Варна - коментира авторът на скулптурата, доц. Момчил Мирчев. Тема с продължение: Удълбочаването на канала във..

публикувано на 21.10.20 в 12:27

“Новият ден“ на 21 октомври с Мариела Димитрова

Днес се очаква да излезе заповедта на здравния министър проф. Костадин Ангелов,   която  маските стават задължителни на открито от 22 октомври (четвъртък). Тя ще бъде в сила до края на ноември. По този повод в репортаж в 8.10 часа ще проврим как се пътува в градския транспорт във Варна - носят ли маски и правилно ли поставени, но също и..

публикувано на 21.10.20 в 07:19

"Post Factum" с Валери Великов, на 20 октомври

На протеста в София снощи видяхме нещо, което до сега не бяхме виждали. Яйца по Министерството на отбраната. Фасадата стоически издържа на неприятелския огън, а поводът за него беше реплика на военния министър Красимир Каракачанов към анонимен гражданин, който на публично място му поиска оставката /размисли на водещия/. Другото в "Пост фактум":..

публикувано на 20.10.20 в 15:13
150 години от рождението на Махатма Ганди

НА СВЕТЛО на 20 октомври с Валерия Василева

Във Варна беше открита бронзова статуя на Махатма Ганди, подарена от правителството на Индия. Големият хуманист е бил духовен учител и вдъхновител на Борис Георгиев и позволява единствено на него да му направи портрет, под който Ганди написва: “В нозете на Бога, в сърцето на бедните”. Вредата от пестицидите върху пчелите..

публикувано на 20.10.20 в 11:58