Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

45 оборота в минута #430 | Вантка, The Science

2
THE SCIENCE (Vi Ga, Slept, Data Transporter)

Слушайте отново последния брой на предаването 45 оборота в минута!

Варненският продуцент Вантка е в студиото с повече подробности около големия концерт-промоция на албума „Вантасмагории”. Събитието, в което ще вземат участие много имена от българската рап и соул сцена, ще се състои на 4 ноември, събота, в Рубик Арт Център, Варна. Разбира се, на сцената ще се качат и момчетата от хип-хоп четворката Ума и дума, част от която е и Вантката. Още – в събитието във facebook.

Гости във втория час са Vi Ga, Slept и Data Transporter от софийския електронен проект The Science. Броени часове преди първия си концерт на варненска сцена (Хале 3) музикантите разказват за съвместната си работа и за това какво предстои. Слушаме музика от дебютното им ЕР The Sea And I, която не се поддава на описание или категории – експериментална електронна музика, отличаваща се с невероятна дълбочина.

Новите албуми тази седмица идват от Souleance, Amerigo Gazaway и австралийския продуцент Cy Gorman – от соул и хип-хоп бийтове до електронни експерименти и укулеле. Приятно слушане.


Nina Simone - Feeling Good (Catalist Feelin' Remix) [soundcloud]

Souleance - Brown Bags [First Word]

Souleance feat. Von Pea - That Guy [First Word]

Вантка - Вантасмагории [FAQinMUSIC]

Вантка feat. Yoko - Влак фантом [FAQinMUSIC]

Вантка feat. Геша - По часовник [FAQinMUSIC]

Amerigo Gazaway - The Light (I'm Yours) [Soul Mates]

Amerigo Gazaway - Love Is Real [Soul Mates]

Button Down Brass - Superstition (Scrimshire Edit) [Wah Wah 45s]

Michael Jackson - Thriller (The Reflex 'Halloween' Edit) [The Reflex]

Cy Gorman feat. Sophia Davis - Hati Hati [Heard and Felt]

Cy Gorman - Hipgnosis (Ennio Styles Edit) [Heard and Felt]

The Science - Sonyo [Methlab Recordings]

The Science - W [Methlab Recordings]

The Science - Sea And I [Methlab Recordings]

Honeyfeet - Sinner (Envee Remix) [Wah Wah 45s]

2000 Black - So Right [2000Black]

Kelis - Trick Me (Amin Payne Remix) [soundcloud]

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ
Chart

#622 ТОП 20 (26.02.2021-05.03.2021)

публикувано на 26.02.21 в 18:26
led

В „Гравитация нула” на 26 февруари

В „Гравитация нула” на 26 февруари с Мартин Николов Новият Закон за филмовата индустрия – защо от гилдията не го подкрепят и настояват за президентско вето – разговор с режисьора Анри Кулев; Започва 18 международен фестивал за късометражно кино „In The Palace” – представяме го с директора Цанко Василев; Детският спектакъл-концерт „Ало, ало слънчице!“..

публикувано на 26.02.21 в 11:48

НОВИЯТ ДЕН в петък, 26 февруари

Павлин Косев, собственик на хотели и председател на Варненската асоциация на ресторантьорите и хотелиерите с коментар за работата на бранша от 1 март; Какво е общото между счетоводството и шиенето на мартеници?; Изключително голям интерес за гласуване на местните парламентарни избори има сред българската общност в Германия. За..

публикувано на 26.02.21 в 07:29

НА СВЕТЛО на 25 февруари с Иван Барбов

Българската общност във Великобритания направи петиция за промени в Изборния кодекс. Какви са исканията им? Репортаж на Димитрина Дончева. Колко и на каква стойност са реализираните проекти с европейски средства в област Варна за периода от 2014 до 2020 година? Как бяха подпомогнати фирмите, засегнати от пандемията? Отговорите ще научим от..

публикувано на 25.02.21 в 14:04

"Новият ден" на 25 февруари с Мариела Димитрова

Глобалната интернет мрежа става все по-бърза и всеобхватна, очаква се с навлизането на новата 5G технология възможностите й да бъдат почти необятни. Ще бъдем ли обаче, ползвайки 5G, по-уязвими като потребители? В 8.15 часа ще коментираме с Георги Апостолов, координатор на Центъра за безопасен интернет. В 8.40 ще ви срещнем с Радан Мирянов..

публикувано на 25.02.21 в 06:27
Пясъчният полумаратон

НА СВЕТЛО на 24 февруари с Валерия Василева

Марин Сотиров от Сдружението на заведенията във Варна и ресторантьор за ваксинирането на работещите в бранша като част от подготовката за отварянето от 1 март. Областният управител на Варненска област Стоян Пасев коментира има ли достатъчно ваксини за масова имунизация срещу ковид във Варна. Откриха медийното студио в Икономически университет –..

публикувано на 24.02.21 в 13:39

НОВИЯТ ДЕН в сряда, 24 февруари

Денонощен ваксинационен кабинет е открит в Диагностично-консултативния кабинет „Св.Клементина” във Варна.Той ще работи до 7 часа сутринта. Успоредно с това продължава и ваксинационната  кампания за всеки желаещ от понеделник до петък. Разговор с управителя на здравното заведение д-р   Иван Иванов; Акробатът Красимир Васов за мечтата му да..

публикувано на 24.02.21 в 06:26