Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

45 оборота в минута #431 | Иван Антонов

БНР Новини

Слушайте отново последния брой на предаването 45 оборота в минута!

Иван Антонов е в студиото, както всяка първа събота през последните почти три години. Традицията повелява началото на месеца да започва с изобилие от нови сингли от страниците на сайта relaxmashmusic.org, а ноември бележи задълбочаване в селекциите на Иван – шестте соулфул афро хаус парчета във втория час на предаването ни повличат наистина надълбоко!

Първата половина от това издание е запазена територия за съвременната фънк-соул сцена. Слушаме нови албуми от британците The Haggis Horns, инструменталната формация Kind & Kinky Zoo от Швейцария, както и соул дивата Martha High – един от златните гласове в армията на Джеймс Браун.

Martha High днес е на 72, но е точно толкова активна, колкото и когато беше на 27. Новият ѝ албум Tribute To My Soul Sisters е продуциран и изцяло изсвирен от японската фънк банда Osaka Monaurail, с която певицата в момента е на европейско турне. Идеята за този проект датира още от 2014 г., когато Марта осъзнава, че иска да отдаде почит към останалите певици от JB'Revue – дамската вокална група на Джеймс Браун, позната и под името James BrownOriginal Funky Divas. Това са Lyn Collins, Anna King, Vicki Anderson и самата Martha High. Албумът съдържа нейни изпълнения от репертоара на звездната четворка – 13 бижута от златните години на соул и фънк музиката.

И още: нова музика от канадското R&B дуо dvsn (изговаря се дивижън), Mario Biondi - италианския еквивалент на Бари Уайт, и варненския ню джаз проект JazzProfilactika (следващата събота музикантите ще представят дебютния си албум Tick Tock!).

В това издание отбелязваме и рождения ден на Gregory Porter, откривайки сезона на коледните песни (да, рано е, но наистина нямаме търпение!) – с обещанието, че в ефира на Радио Варна ще звучи само фина селекция от тазгодишната музикална коледна реколта. Приятно слушане.


Beatchild & The Slakadeliqs feat. Justin Nozuka – The Only Difference [BBE]

Kind & Kinky Zoo – Big Bite [Legere]

Kind & Kinky Zoo – La Jupe Volante [Legere]

Martha High – Things Got To Get Better [Record Kicks]

Martha High – Think (About It) [Record Kicks]

Martha High – Mama Feelgood [Record Kicks]

The Haggis Horns feat. Doc Brown – Take It Back [Haggis]

The Haggis Horns feat. Lucinda Slim – New York Beat [Haggis]

Gregory Porter & Anita Wilson – Go Tell It On The Mountain / Ain't No Mountain High Enough [Motown]

Toni Jordan – The Bend [Jazzman]

Otis Blackwell – My Josephine [Jazzman]

Clarence Garlow – New Bon Ton Roulay [Jazzman]

Donny McCaslin – Shake Loose [Motema]

Fats Gaines Band – Get Up, Get Down, Get Funky, Get Loose [Avamar]

dvsn – Can't Wain [OVO Sound]

dvsn – Morning After [OVO Sound]

JazzProfilactika – Calle de Cubo [Timewarp Music]

Mario Biondi – Stay With Me (LTJ Xperience Remix) [Schema]

Louie Vega pres. Uhuru & Berita – Respect Is You (Mapiano & Sunny Boy Uhuru Souldub) [Vega]

Dave Anthony feat. Aleysha Lei of Hanlei – I Feel For You (NDinga Gaba Remix) [Quantize]

Aaron & Deckert feat. Valentine – L.D.O.E. [Connected Frontline]

Blak Beat Niks – Get Over Yourself (Sean McCabe Jazzclub Mix) [Solid Ground]

Kikko Esse – Room 33 (Original Mix) [Soulstice Music]

Los Charly's Orchestra feat. Omar – History (John Morales M+M Radio Edit) [Imagenes]
ВИЖТЕ ОЩЕ
Chart

#622 ТОП 20 (26.02.2021-05.03.2021)

публикувано на 26.02.21 в 18:26
led

В „Гравитация нула” на 26 февруари

В „Гравитация нула” на 26 февруари с Мартин Николов Новият Закон за филмовата индустрия – защо от гилдията не го подкрепят и настояват за президентско вето – разговор с режисьора Анри Кулев; Започва 18 международен фестивал за късометражно кино „In The Palace” – представяме го с директора Цанко Василев; Детският спектакъл-концерт „Ало, ало слънчице!“..

публикувано на 26.02.21 в 11:48

НОВИЯТ ДЕН в петък, 26 февруари

Павлин Косев, собственик на хотели и председател на Варненската асоциация на ресторантьорите и хотелиерите с коментар за работата на бранша от 1 март; Какво е общото между счетоводството и шиенето на мартеници?; Изключително голям интерес за гласуване на местните парламентарни избори има сред българската общност в Германия. За..

публикувано на 26.02.21 в 07:29

НА СВЕТЛО на 25 февруари с Иван Барбов

Българската общност във Великобритания направи петиция за промени в Изборния кодекс. Какви са исканията им? Репортаж на Димитрина Дончева. Колко и на каква стойност са реализираните проекти с европейски средства в област Варна за периода от 2014 до 2020 година? Как бяха подпомогнати фирмите, засегнати от пандемията? Отговорите ще научим от..

публикувано на 25.02.21 в 14:04

"Новият ден" на 25 февруари с Мариела Димитрова

Глобалната интернет мрежа става все по-бърза и всеобхватна, очаква се с навлизането на новата 5G технология възможностите й да бъдат почти необятни. Ще бъдем ли обаче, ползвайки 5G, по-уязвими като потребители? В 8.15 часа ще коментираме с Георги Апостолов, координатор на Центъра за безопасен интернет. В 8.40 ще ви срещнем с Радан Мирянов..

публикувано на 25.02.21 в 06:27
Пясъчният полумаратон

НА СВЕТЛО на 24 февруари с Валерия Василева

Марин Сотиров от Сдружението на заведенията във Варна и ресторантьор за ваксинирането на работещите в бранша като част от подготовката за отварянето от 1 март. Областният управител на Варненска област Стоян Пасев коментира има ли достатъчно ваксини за масова имунизация срещу ковид във Варна. Откриха медийното студио в Икономически университет –..

публикувано на 24.02.21 в 13:39

НОВИЯТ ДЕН в сряда, 24 февруари

Денонощен ваксинационен кабинет е открит в Диагностично-консултативния кабинет „Св.Клементина” във Варна.Той ще работи до 7 часа сутринта. Успоредно с това продължава и ваксинационната  кампания за всеки желаещ от понеделник до петък. Разговор с управителя на здравното заведение д-р   Иван Иванов; Акробатът Красимир Васов за мечтата му да..

публикувано на 24.02.21 в 06:26