Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

45 оборота в минута #432 (11.11.2017) | JazzProfilactika

БНР Новини

Слушайте отново последния брой на предаването 45 оборота в минута!

Музикантите от JazzProfilactika разказват за дългия път от създаването на варненския проект до стъпването му на музикалния пазар в края на октомври с дебютния албум Tick Tock (още за изданието – ТУК). DJ JiJo, Рул Холандер, Цветан Момчилов и Нейко Бодуров споделят повече за творческия процес при създаването на албума, за подписването с реномирания европейски лейбъл Timewarp Music, както и за препятствията по пътя – най-голямото от които е загубата на музикалния продуцент и техен скъп приятел Иван Бояджиев-Точката. Въпреки всичко обаче албумът е факт и в това издание слушаме 5 композиции от него!

Във втория час на предаването звучи още българска музика. Певицата Dorothy Takev отново обединява сили с продуцента Boyan, а резултатът е страхотният нов сингъл On & On. А през следващата седмица всеки делничен ден преди новините в 9:00 и в 15:00 ч. ще можете да слушате „В този ред на мисли” – най-новата песен на деветчленната фънки банда SoulBmoll (интервю на Кристиян Неделчев със Светлин Стайков от групата слушайте ТУК).

И още: музика от компилациите Jukebox Mambo(мамбо и румба от 50-те на корем) и Reach UpDisco Wonderland (диско класики от началото на 80-те), както и най-новото на фънк, соул и джаз сцената днес. Приятно слушане.


Ben Westbeech – Butterflies [Brownswood]

Sonzeira – America Latina [Brownswood]

JazzProfilactika – Calle de Cubo [Timewarp Music]

JazzProfilactika – Fourplay [Timewarp Music]

JazzProfilactika – Night City Lights [Timewarp Music]

JazzProfilactika – Tutu [Timewarp Music]

JazzProfilactika – Samboppa [Timewarp Music]

Mop Mop feat. Fred Wesley & Anthony Joseph – Run Around [Agogo]

Nicola Conte & Gianluca Petrella feat. Bridgette Amofah – New World Shuffle [Schema]

The Expansions – Breakthrough (7'' Version) [Albert's Favourites]

Boyan & Dorothy Takev – On & On [promo]

The Lyman Woodard Organization – Creative Musicians [BBE]

Bobby Freeman – Susie Sunshine [Double Shot]

Chuz Alfred – Caravan [Jazzman]

Camille Howard – Hurry Back Baby [Jazzman]

SoulBmoll – В този ред на мисли [SoulBmoll]

Three Fall & Melane – Elevation Of Love [ACT]

Ross McHenry Trio – Us And Them [First Word]

T-Connection – Groove To Get Down [BBE]

Don Laka – I Wanna Be Myself (Nick Halkes & Andy Smith Edit) [BBE]

Mtume – Juicy Fruit [Epic]

Anita Baker – Do You Believe Me [Beverly Glen Music]
ВИЖТЕ ОЩЕ
Chart

#608 ТОП 20 (30.10.2020-06.11.2020)

публикувано на 30.10.20 в 18:46

В "Гравитация нула" на 30 октомври

В предаването на Радио Варна за концентрирана култура "Гравитация нула" днес от 14 до 17 часа: -   „ЕсеНистично” – съвместна изложба на Валентин Ангелов и Петко Арнаудов; -   Изложба „Мигновения” на Велина Гребенска; -   Фестивалът „Синелибри” във Варна – разговор с Юлия Петкова; -   „Гроб съм” - нов сборник разкази от Явор Цанев; -   Гимназистката..

публикувано на 30.10.20 в 11:43

"Новият ден" на 30 октомври

Екипът на Центъра за спешна медицинска помощ във Варна продължава да работи в пълния си състав. Девет са дежурните екипи за денонощие. Заместник-директорът на центъра д-р Иван Здравков също дава дежурства. Според него проблемът в момента не е в кадровата обезпеченост, а в организацията на работа. Какви са причините? Чуйте в интервюто на..

публикувано на 30.10.20 в 06:47

"На светло" на 29 октомври 2020 г. с Димитрина Дончева

Първи ден в дистанционна форма на обучение от новата учебна година. Как започнаха учебните занятия за осмокласничката Калина Цонева от варненската Математическа гимназия? Новините от редовния брифинг на Регионалната здравна инспекция във Варна. 30 про­цен­та от ми­на­ло­го­диш­ни­те но­щув­ки са реа­ли­зи­ра­ни през та­зи година в..

публикувано на 29.10.20 в 13:00

”Новият ден” на 29 октомври с Мариела Димитрова

В минутите между 8 и 9 часа тази сутрин темата ни ще бъде въвеждането на дистанционно обучение за срок от 14 дни за учениците от 8 до 12 клас, както и за университетите в страната.Как приемат това студентите и преподаватели и как ще се провеждат занятията по практически дисциплини – ще ги чуем в 8.10 часа. А в 8.40 часа и коментарът за..

публикувано на 29.10.20 в 08:59

"На светло" на 28 октомври

Приятно настроение и спокоен следобед са пожеланията от екипа в студиото: Ваня Славова и Милица Панайотова! Очаквайте в предаването! Репортаж на Нина Милошевич с продължение на темата за проблемите в местността Кабакум . Панорамният път за "Златни пясъци" e затворен, защото битовата канализация, която се изгражда в района, все още..

публикувано на 28.10.20 в 14:00

"Новият ден" на 28 октомври

Разкопаният път на ул. „Боян Бъчваров“ във варненската местност „Кабакум“ и продължаващите по него ремонтни дейности, без това да е оповестено , възмути за пореден път живеещи в района, които отново търсят възможност чрез Радио Варна, за да отправят въпросите си към отговорните институции. Репортаж на Нина Милошевич от улицата с хората,..

обновено на 28.10.20 в 08:50