Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

45 оборота в минута #432 (11.11.2017) | JazzProfilactika

БНР Новини

Слушайте отново последния брой на предаването 45 оборота в минута!

Музикантите от JazzProfilactika разказват за дългия път от създаването на варненския проект до стъпването му на музикалния пазар в края на октомври с дебютния албум Tick Tock (още за изданието – ТУК). DJ JiJo, Рул Холандер, Цветан Момчилов и Нейко Бодуров споделят повече за творческия процес при създаването на албума, за подписването с реномирания европейски лейбъл Timewarp Music, както и за препятствията по пътя – най-голямото от които е загубата на музикалния продуцент и техен скъп приятел Иван Бояджиев-Точката. Въпреки всичко обаче албумът е факт и в това издание слушаме 5 композиции от него!

Във втория час на предаването звучи още българска музика. Певицата Dorothy Takev отново обединява сили с продуцента Boyan, а резултатът е страхотният нов сингъл On & On. А през следващата седмица всеки делничен ден преди новините в 9:00 и в 15:00 ч. ще можете да слушате „В този ред на мисли” – най-новата песен на деветчленната фънки банда SoulBmoll (интервю на Кристиян Неделчев със Светлин Стайков от групата слушайте ТУК).

И още: музика от компилациите Jukebox Mambo(мамбо и румба от 50-те на корем) и Reach UpDisco Wonderland (диско класики от началото на 80-те), както и най-новото на фънк, соул и джаз сцената днес. Приятно слушане.


Ben Westbeech – Butterflies [Brownswood]

Sonzeira – America Latina [Brownswood]

JazzProfilactika – Calle de Cubo [Timewarp Music]

JazzProfilactika – Fourplay [Timewarp Music]

JazzProfilactika – Night City Lights [Timewarp Music]

JazzProfilactika – Tutu [Timewarp Music]

JazzProfilactika – Samboppa [Timewarp Music]

Mop Mop feat. Fred Wesley & Anthony Joseph – Run Around [Agogo]

Nicola Conte & Gianluca Petrella feat. Bridgette Amofah – New World Shuffle [Schema]

The Expansions – Breakthrough (7'' Version) [Albert's Favourites]

Boyan & Dorothy Takev – On & On [promo]

The Lyman Woodard Organization – Creative Musicians [BBE]

Bobby Freeman – Susie Sunshine [Double Shot]

Chuz Alfred – Caravan [Jazzman]

Camille Howard – Hurry Back Baby [Jazzman]

SoulBmoll – В този ред на мисли [SoulBmoll]

Three Fall & Melane – Elevation Of Love [ACT]

Ross McHenry Trio – Us And Them [First Word]

T-Connection – Groove To Get Down [BBE]

Don Laka – I Wanna Be Myself (Nick Halkes & Andy Smith Edit) [BBE]

Mtume – Juicy Fruit [Epic]

Anita Baker – Do You Believe Me [Beverly Glen Music]
ВИЖТЕ ОЩЕ
Chart

#632 ТОП 20 (14.05.2021-21.05.2021)

публикувано на 14.05.21 в 19:56

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА НА 10 ГОДИНИ!

Празнуваме рожден ден с колеги, съмишленици и приятели! Акценти от седмицата: Поетът Станислав Пенев измести художника Георги Лечев за Голямата награда „Варна ” – ще чуем позициите на Мария Тодорова – председател на Комисията по култура и на изкуствоведа Румен Серафимов – куратор в Градската художествена галерия Сбогуване с..

публикувано на 14.05.21 в 13:40
Варненско крайбрежие

"Новият ден" на 14 май 2021 г. с Димитрина Дончева

Защо жителите на курортното село Кранево, намиращо се на брега на морето, са готови за протест? Ще успеят ли граждани и институции да върнат чистотата във варненската местност „Перчемлията”? Кой ще стане „Най-добър млад шофьор на България”? Състезанието е във Варна. Тази вечер е старта на 51-вото поред Международно рали..

публикувано на 14.05.21 в 06:00
Студиен комплекс 5, Радио Варна

НА СВЕТЛО на 13 май с Валерия Василева

БНР получи специалната награда на международния музикален конкурс "Св е тозар Стр а чина" за запис на фолклорна музика за  пиесата "Тракийски напеви" - изпълнението е на младия гъдулар Симеон Илиев, а отличеният запис реализира екип на музикалната редакция на Радио Варна. Репортерска проверка по сигнали на слушатели показва, че..

публикувано на 13.05.21 в 13:59

НОВИЯТ ДЕН на 13 май с Иван Барбов

От 1 юни влизат в сила електронните рецепти. До кога ще се издават и обработват рецепти на хартиен носител и има ли вече аптеки във Варна, които работят с електронни? Проверка на Емилия Николова. След 8:30 часа ще ви запознаем с един казус с пациент на болница „Света Анна“ във Варна. Имало ли е пренебрежително отношение от лекари от..

публикувано на 13.05.21 в 05:50
мега пиано

НА СВЕТЛО на 12 май с Валерия Василева

Служебното правителство с премиер Стефан Янев, назначено от президента Румен Радев, положи клетва днес - ко ментар на доц. Тошко Петров, д-р на политическите науки, ръководител на катедра „Социални и правни науки” в ТУ-Варна. 125 години от създаването на Тракийското дружество във Варна отбелязаха с поднасяне на венци и цветя на паметника на..

публикувано на 12.05.21 в 12:56

НОВИЯТ ДЕН на 12 май с Мариела Димитрова

Само след дни започва изпращането на абитуриентите – свободни часове при козметици, маникюристи и за други разкрасителни процедури почти няма.... Едно от най-големите предизвикателства пред бъдещите абитуриенти е официалният тоалет за бала. Всяка година тенденциите в предпочитанията на младежите се променят. Какви са тази година, взема ли превес..

публикувано на 12.05.21 в 06:52