Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

45 оборота в минута #432 (11.11.2017) | JazzProfilactika

БНР Новини

Слушайте отново последния брой на предаването 45 оборота в минута!

Музикантите от JazzProfilactika разказват за дългия път от създаването на варненския проект до стъпването му на музикалния пазар в края на октомври с дебютния албум Tick Tock (още за изданието – ТУК). DJ JiJo, Рул Холандер, Цветан Момчилов и Нейко Бодуров споделят повече за творческия процес при създаването на албума, за подписването с реномирания европейски лейбъл Timewarp Music, както и за препятствията по пътя – най-голямото от които е загубата на музикалния продуцент и техен скъп приятел Иван Бояджиев-Точката. Въпреки всичко обаче албумът е факт и в това издание слушаме 5 композиции от него!

Във втория час на предаването звучи още българска музика. Певицата Dorothy Takev отново обединява сили с продуцента Boyan, а резултатът е страхотният нов сингъл On & On. А през следващата седмица всеки делничен ден преди новините в 9:00 и в 15:00 ч. ще можете да слушате „В този ред на мисли” – най-новата песен на деветчленната фънки банда SoulBmoll (интервю на Кристиян Неделчев със Светлин Стайков от групата слушайте ТУК).

И още: музика от компилациите Jukebox Mambo(мамбо и румба от 50-те на корем) и Reach UpDisco Wonderland (диско класики от началото на 80-те), както и най-новото на фънк, соул и джаз сцената днес. Приятно слушане.


Ben Westbeech – Butterflies [Brownswood]

Sonzeira – America Latina [Brownswood]

JazzProfilactika – Calle de Cubo [Timewarp Music]

JazzProfilactika – Fourplay [Timewarp Music]

JazzProfilactika – Night City Lights [Timewarp Music]

JazzProfilactika – Tutu [Timewarp Music]

JazzProfilactika – Samboppa [Timewarp Music]

Mop Mop feat. Fred Wesley & Anthony Joseph – Run Around [Agogo]

Nicola Conte & Gianluca Petrella feat. Bridgette Amofah – New World Shuffle [Schema]

The Expansions – Breakthrough (7'' Version) [Albert's Favourites]

Boyan & Dorothy Takev – On & On [promo]

The Lyman Woodard Organization – Creative Musicians [BBE]

Bobby Freeman – Susie Sunshine [Double Shot]

Chuz Alfred – Caravan [Jazzman]

Camille Howard – Hurry Back Baby [Jazzman]

SoulBmoll – В този ред на мисли [SoulBmoll]

Three Fall & Melane – Elevation Of Love [ACT]

Ross McHenry Trio – Us And Them [First Word]

T-Connection – Groove To Get Down [BBE]

Don Laka – I Wanna Be Myself (Nick Halkes & Andy Smith Edit) [BBE]

Mtume – Juicy Fruit [Epic]

Anita Baker – Do You Believe Me [Beverly Glen Music]
ВИЖТЕ ОЩЕ
Chart

#622 ТОП 20 (26.02.2021-05.03.2021)

публикувано на 26.02.21 в 18:26
led

В „Гравитация нула” на 26 февруари

В „Гравитация нула” на 26 февруари с Мартин Николов Новият Закон за филмовата индустрия – защо от гилдията не го подкрепят и настояват за президентско вето – разговор с режисьора Анри Кулев; Започва 18 международен фестивал за късометражно кино „In The Palace” – представяме го с директора Цанко Василев; Детският спектакъл-концерт „Ало, ало слънчице!“..

публикувано на 26.02.21 в 11:48

НОВИЯТ ДЕН в петък, 26 февруари

Павлин Косев, собственик на хотели и председател на Варненската асоциация на ресторантьорите и хотелиерите с коментар за работата на бранша от 1 март; Какво е общото между счетоводството и шиенето на мартеници?; Изключително голям интерес за гласуване на местните парламентарни избори има сред българската общност в Германия. За..

публикувано на 26.02.21 в 07:29

НА СВЕТЛО на 25 февруари с Иван Барбов

Българската общност във Великобритания направи петиция за промени в Изборния кодекс. Какви са исканията им? Репортаж на Димитрина Дончева. Колко и на каква стойност са реализираните проекти с европейски средства в област Варна за периода от 2014 до 2020 година? Как бяха подпомогнати фирмите, засегнати от пандемията? Отговорите ще научим от..

публикувано на 25.02.21 в 14:04

"Новият ден" на 25 февруари с Мариела Димитрова

Глобалната интернет мрежа става все по-бърза и всеобхватна, очаква се с навлизането на новата 5G технология възможностите й да бъдат почти необятни. Ще бъдем ли обаче, ползвайки 5G, по-уязвими като потребители? В 8.15 часа ще коментираме с Георги Апостолов, координатор на Центъра за безопасен интернет. В 8.40 ще ви срещнем с Радан Мирянов..

публикувано на 25.02.21 в 06:27
Пясъчният полумаратон

НА СВЕТЛО на 24 февруари с Валерия Василева

Марин Сотиров от Сдружението на заведенията във Варна и ресторантьор за ваксинирането на работещите в бранша като част от подготовката за отварянето от 1 март. Областният управител на Варненска област Стоян Пасев коментира има ли достатъчно ваксини за масова имунизация срещу ковид във Варна. Откриха медийното студио в Икономически университет –..

публикувано на 24.02.21 в 13:39

НОВИЯТ ДЕН в сряда, 24 февруари

Денонощен ваксинационен кабинет е открит в Диагностично-консултативния кабинет „Св.Клементина” във Варна.Той ще работи до 7 часа сутринта. Успоредно с това продължава и ваксинационната  кампания за всеки желаещ от понеделник до петък. Разговор с управителя на здравното заведение д-р   Иван Иванов; Акробатът Красимир Васов за мечтата му да..

публикувано на 24.02.21 в 06:26