Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

45 оборота в минута #433 (18.11.2017) | Франк Майер

БНР Новини

Слушайте отново последния брой на предаването 45 оборота в минута!

След като гостува на предаването в началото на лятото, Франк Майер се завръща за едно много специално издание на 45 оборота в минута. Селекцията е негова от първата до последната минута, което ни дава възможността отново да се насладим на еклектичния му и космополитен музикален вкус. От новите икони в хип-хопа като Kendrick Lamar и в джаза на новия ден (Alfa Mist), назад през есид джаз лицата на 90-те (Blue Train, Omar), още по-назад през P-Funk гуруто George Clinton и рап класиците Tribe Called Quest, та чак до крайъгълните камъни в джаза – Yusef Lateef и Bill Evans, Франк ни повежда на приключение из неповторимия свят на музиката. Разходка, която ти се иска да не свършва.

Франк Майер е от Германия. Той е радиоводещ, продуцент, организатор на музикални събития, но преди всичко – заклет меломан. Работил е с музиканти от най-различни стилове – от Рамщайн до големите имена в джаза. В последните години прекарва голяма част от времето си във Варна. Той разказва за идеите си да създаде Varna Seminar – форум, който да срещне музикантите с хора от музикалния бизнес, за да се затвори кръга от създаването на една песен до крайната ѝ спирка – слушателя. Споделя още много неща, но най-много казва музикалната му селекция. Приятно слушане.


Kendrick Lamar – H.O.C. [GL]

George Clinton – Quickie [Capitol]

Blue Train – Theme From Blue Train [Marlboro Music]

Alfa Mist – Breathe [Pink Bird]

Bill Evans Trio – Gloria's Step (take 3) [Riverside]

A Tribe Called Quest – Keep It Rollin' [Zomba]

A Tribe Called Quest – The Chase, Part II [Zomba]

Omar – There’s Nothing Like This [Talkin' Loud]

Jean-Paul Bourelly – She’s Sleeping [phonector]

Drake – Crew Love [Cash Money]

Yussef Kamaal – Joint 17 [Brownswood]

Basehead – 2000 BC [Emigre]

Fish, Goat & Suffurah – Warm The Nation [Marlboro Music]

Yusef Lateef – Blues For The Orient [Prestige]

Dimitar Bodurov Trio – Penyo Penyo [Optomusic]

Kendrick Lamar – These Walls [Top Dawg]

Pink Floyd – Shine On You Crazy Diamond [Columbia]

ВИЖТЕ ОЩЕ

НОВИЯТ ДЕН в понеделник, 1 март

Тазгодишния първи март е още по-интересен по отношение на хрумванията на хората, които правят и предлагат мартеници. Даниела Стойнова разговаря с Кристина Мързакова за творчеството и желанието да зарадваш хората за празниците; В края на седмицата, на 5 март, започва кампанията за пралраментарните избори. В рубриката ГЛАСУВАМЕ ЗА ПЪРВИ ПЪТ ще..

публикувано на 01.03.21 в 06:16
Chart

#622 ТОП 20 (26.02.2021-05.03.2021)

публикувано на 26.02.21 в 18:26
led

В „Гравитация нула” на 26 февруари

В „Гравитация нула” на 26 февруари с Мартин Николов Новият Закон за филмовата индустрия – защо от гилдията не го подкрепят и настояват за президентско вето – разговор с режисьора Анри Кулев; Започва 18 международен фестивал за късометражно кино „In The Palace” – представяме го с директора Цанко Василев; Детският спектакъл-концерт „Ало, ало слънчице!“..

публикувано на 26.02.21 в 11:48

НОВИЯТ ДЕН в петък, 26 февруари

Павлин Косев, собственик на хотели и председател на Варненската асоциация на ресторантьорите и хотелиерите с коментар за работата на бранша от 1 март; Какво е общото между счетоводството и шиенето на мартеници?; Изключително голям интерес за гласуване на местните парламентарни избори има сред българската общност в Германия. За..

публикувано на 26.02.21 в 07:29

НА СВЕТЛО на 25 февруари с Иван Барбов

Българската общност във Великобритания направи петиция за промени в Изборния кодекс. Какви са исканията им? Репортаж на Димитрина Дончева. Колко и на каква стойност са реализираните проекти с европейски средства в област Варна за периода от 2014 до 2020 година? Как бяха подпомогнати фирмите, засегнати от пандемията? Отговорите ще научим от..

публикувано на 25.02.21 в 14:04

"Новият ден" на 25 февруари с Мариела Димитрова

Глобалната интернет мрежа става все по-бърза и всеобхватна, очаква се с навлизането на новата 5G технология възможностите й да бъдат почти необятни. Ще бъдем ли обаче, ползвайки 5G, по-уязвими като потребители? В 8.15 часа ще коментираме с Георги Апостолов, координатор на Центъра за безопасен интернет. В 8.40 ще ви срещнем с Радан Мирянов..

публикувано на 25.02.21 в 06:27
Пясъчният полумаратон

НА СВЕТЛО на 24 февруари с Валерия Василева

Марин Сотиров от Сдружението на заведенията във Варна и ресторантьор за ваксинирането на работещите в бранша като част от подготовката за отварянето от 1 март. Областният управител на Варненска област Стоян Пасев коментира има ли достатъчно ваксини за масова имунизация срещу ковид във Варна. Откриха медийното студио в Икономически университет –..

публикувано на 24.02.21 в 13:39