Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Що е то ракетна печка? Чуйте отговора в StartUp!

В StartUp тази седмица ви разказваме що е то ракетна печка.

Поводът не са само задаващите се студени месеци, но и фактът, че една малка стартираща българска компания започнала производството им като шега и опровергава мнението, че стартъпите са свързани само с високи технологии.

И ако вече се чудите какво е, ракетната печка е високоефектива и отоплява в пъти повече от обикновените печки на твърдо гориво или камините. Освен това почти няма вредни емисии. Разработката е дело на двама млади изобретатели, а ние ще ви срещнем с единия от тях – Живко Срефанов, чийто професионален път е започнал с писането на компютърни програми...

Какво се крие зад успеха им чуйте в звуковия файл:


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

На 24 юни в "От другата страна" по Радио Варна

На 24 юни в "От другата страна" по Радио Варна Специално интервю с Max Cavalera (CAVALERA CONSPIRACY, SOULFLY, екс-SEPULTURA).Разговор с Robin McAuley (MICHAEL SCHENKER FEST, BLACK SWAN, екс-MSG) за участието му на "July Morning 2024" (1 юли, Камен бряг). Разговор с Ангел Симитчиев (EXPECTATIONS, MYTRIP) за дебюта на BORN ERASED "I A m The..

публикувано на 24.06.24 в 14:25

НА СВЕТЛО на 24 юни със Светлана Вълкова

К омисия „Финанси и бюджет“ към Варненския общински съвет заседава днес Репортаж от откриването на Общностен център „Компас“– Варна, създаден по инициатива на Върховния комисариат за бежанците на ООН Как да разберем кога мидите са пресни и каква е цената им тази година – разговор с продавач на миди в района на Карантината Покани за..

публикувано на 24.06.24 в 12:28

НОВИЯТ ДЕН на 24 юни с Мариела Димитрова

Етиката в работата на брокерите и агенциите беше един от акцентите на провелата се във Варна среща-дискусия. Защо е важно всеки потребител да се информира за брокера и фирмата, с които възнамерява да работи и как да различим коректните от некоректните брокери? Отговор на този и още въпроси, свързани с имотния пазар у нас 8.10 часа от Юлия..

публикувано на 24.06.24 в 06:24
Chart

#768 ТОП 20 (21.06-28.06.2024)

публикувано на 21.06.24 в 18:49
Картина на Шевкет Сюнмез

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 21 юни със Светлана Вълкова

„Пътят на бежанеца“ – фотоизложба по повод откриване на Общностен център за бежанци във Варна Утре се открива Международният  музикален фестивал „Варненско лято“ Изложба живопис на Елена Велкова и Веселин Начев в Art Meeting „Ефектът Люксембург“ – двама турски художници в Градската художествена галерия Ангел Ангелов с нова..

публикувано на 21.06.24 в 11:58
Пейзажи от Варна

НОВИЯТ ДЕН в петък, 21 юни

Какво мислят продаващи и потребители от варененския пазар "Чаталджа" за идеята за модернизацията му?   Христо Димитров - председател на Общински съвет Варна обясни повече за тази идея пазар "Чаталджа" да стане модерен с място за местните производители; Варненски ученик събра 100 пълни точки и на двата държавни зрелостни изпита;..

публикувано на 21.06.24 в 06:04
Златни предмети от Варненския  некропол

НА СВЕТЛО на 20 юни с Мариела Димитрова

Варненският халколитен некропол все още крие тайни. Въпреки, че е категорично ясно, че тук, в нашия регион е люлката на цивилизацията, а археолозите са подготвени веднага да започнато работа, това не може да се случи. Причината е прозаична – липса на финансиране. Нито общинско, нито държавно. Каквито и да са обстоятелствата довели до това, фактите..

публикувано на 20.06.24 в 14:07