Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

45 оборота в минута #434 (25.11.2017)

БНР Новини

Слушайте отново последния брой на предаването 45 оборота в минута!

В това издание гребем с пълни шепи от новата продукция на съвременните фънк, соул, джаз и диско банди от тук до Щатите и обратно. Началото е за легендарния албум Dirty Old Hip Hop, в който британският продуцент Marc Mac отдава почит към своите кумири от два далечни и в същото време толкова близки свята – на хип хопа и на джаза. Британският лейбъл BBE Records реши да го преиздаде по случай десетата годишнина от излизането му в едно много специално издание – 180-грамов оранжев винил.

През седмицата музикантите от българската фънки гордост Funky Miracle представиха пред софийска и пловдивска публика дебютния си албум Fly, който обещава наистина много! Слушаме музика от него, докато ги чакаме край морето... Другите нови албуми идват от немския проект Renegades Of Jazz (12 ремиксирани версии на парчетата от последния албум на Давид Ханке) и английските групи Darkhouse Family (точно така, обратното на LighthouseFamily) и Crowd Company (9-членен бенд от Лондон с приятни соул-фънк парчета – като по поръчка за съботния следобед). Спомняме си и за големия джаз вокалист Jon Hendricks, който ни напусна в сряда – правим го с невероятното му лайв изпълнение от 65-а на “Watermelon Man”. Има и още, разбира се. Приятно слушане.


Marc Mac presents Visioneers - The World Is Yours (Extended) [BBE]

Marc Mac presents Visioneers - Dirty Old Bossa Nova [BBE]

Split Decision Band - Dazed [Now-Again]

Renegades Of Jazz - Them Who Walk Slow (Sabrosa Pacifico Cimbia) [Agogo]

Renegades Of Jazz feat. Hugo Kant - Moyo Wangu (Bosq Remix) [Agogo]

Onom Agemo & The Disco Jumpers feat. Ahmed ag Keady - Onin Okalan [Agogo]

Ratomagoson - Diesel Pump [Forgot]

John Thomas & Lifeforce - Maryke [BBE]

Jon Hendricks - Watermelon Man [Hancock]

Gerardo Frisina - Donke De [Schema]

Josh Milan - Our Crown [Honeycomb Music]

Darkhouse Family feat. Vanity Jay - Just So You Know [First Word]

Darkhouse Family feat. Vanity Jay - Journey To Love [First Word]

Frederick - Games (Ashley Beedle's North Street Radio Edit) [Ramrock Blue]

Funky Miracle - Fly (live) [Funky Miracle]

Funky Miracle - You Don't Have To Go [Funky Miracle]

Crowd Company - Fever [Vintage League]

Crowd Company - Get In The Groove [Vintage League]

Jimmy Ross - First True Love Affair (Andy Smith Reach Up Re-Edit) [BBE]

Joanne Wilson - Got To Have You (Whiskey Barons Re-Edit) [BBE]

Jackie Moore - This TIme Baby (M+M Mix) [BBE]
ВИЖТЕ ОЩЕ
Chart

#632 ТОП 20 (14.05.2021-21.05.2021)

публикувано на 14.05.21 в 19:56

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА НА 10 ГОДИНИ!

Празнуваме рожден ден с колеги, съмишленици и приятели! Акценти от седмицата: Поетът Станислав Пенев измести художника Георги Лечев за Голямата награда „Варна ” – ще чуем позициите на Мария Тодорова – председател на Комисията по култура и на изкуствоведа Румен Серафимов – куратор в Градската художествена галерия Сбогуване с..

публикувано на 14.05.21 в 13:40
Варненско крайбрежие

"Новият ден" на 14 май 2021 г. с Димитрина Дончева

Защо жителите на курортното село Кранево, намиращо се на брега на морето, са готови за протест? Ще успеят ли граждани и институции да върнат чистотата във варненската местност „Перчемлията”? Кой ще стане „Най-добър млад шофьор на България”? Състезанието е във Варна. Тази вечер е старта на 51-вото поред Международно рали..

публикувано на 14.05.21 в 06:00
Студиен комплекс 5, Радио Варна

НА СВЕТЛО на 13 май с Валерия Василева

БНР получи специалната награда на международния музикален конкурс "Св е тозар Стр а чина" за запис на фолклорна музика за  пиесата "Тракийски напеви" - изпълнението е на младия гъдулар Симеон Илиев, а отличеният запис реализира екип на музикалната редакция на Радио Варна. Репортерска проверка по сигнали на слушатели показва, че..

публикувано на 13.05.21 в 13:59

НОВИЯТ ДЕН на 13 май с Иван Барбов

От 1 юни влизат в сила електронните рецепти. До кога ще се издават и обработват рецепти на хартиен носител и има ли вече аптеки във Варна, които работят с електронни? Проверка на Емилия Николова. След 8:30 часа ще ви запознаем с един казус с пациент на болница „Света Анна“ във Варна. Имало ли е пренебрежително отношение от лекари от..

публикувано на 13.05.21 в 05:50
мега пиано

НА СВЕТЛО на 12 май с Валерия Василева

Служебното правителство с премиер Стефан Янев, назначено от президента Румен Радев, положи клетва днес - ко ментар на доц. Тошко Петров, д-р на политическите науки, ръководител на катедра „Социални и правни науки” в ТУ-Варна. 125 години от създаването на Тракийското дружество във Варна отбелязаха с поднасяне на венци и цветя на паметника на..

публикувано на 12.05.21 в 12:56

НОВИЯТ ДЕН на 12 май с Мариела Димитрова

Само след дни започва изпращането на абитуриентите – свободни часове при козметици, маникюристи и за други разкрасителни процедури почти няма.... Едно от най-големите предизвикателства пред бъдещите абитуриенти е официалният тоалет за бала. Всяка година тенденциите в предпочитанията на младежите се променят. Какви са тази година, взема ли превес..

публикувано на 12.05.21 в 06:52