Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

45 оборота в минута #435 (02.12.2017) | Иван Антонов

БНР Новини

Слушайте отново последния брой на предаването 45 оборота в минута!

Както всяка първа събота от месеца Иван Антонов от relaxmashmusic.org е в студиото със селекция от 6 сингъла, които могат да се намерят на страниците на сайта. Селекцията му носи слънцето в този дъждовен съботен следобед, а ние го очакваме отново в началото на януари за още една година, пълна с нова качествена музика!

Вторият час е посветен на няколко нови албума от света на соула и хип-хопа. Soul Of Woman е заглавието на последния албум в дискографията на Sharon Jones, излязъл точно една година след нейната смърт. Определяна от мнозина като съвременната соул кралица, през последното десетилетие Шарън Джоунс изигра основна роля за ренесанса на фънк и соул музиката. Слушаме и две композиции от легендарния албум Dirty Old Hip Hop, в който британският продуцент Marc Mac отдава почит към своите кумири от два далечни и в същото време толкова близки свята – на хип хопа и на джаза. Британският лейбъл BBE Records реши да го преиздаде по случай десетата годишнина от излизането му в едно много специално издание – 180-грамов оранжев винил. Продължаваме на същата вълна с последния проект на американския продуцент Amerigo Gazaway, в който той смесва елементи от музиката на Stevie Wonder и на рапъра Common. Резултатът – 12 нови парчета-колаборации (макар и задочни) между двете големи фигури на американската и световната сцена. А Ticklish от Германия ни показва нагледно как песни от 70-те се преобразяват почти неузнаваемо с инструментите на днешните продуценти, които често включват просто един лаптоп. Приятно слушане.


The Haggis Horns feat. Lucinda Slim - World Gone Crazy (Sam Redmore Remix) [Haggis]

начало на селекцията на Иван Антонов:

Biziofeat. Cool Noelle - Can't Get Enough (Monodeluxe Mix) [Vibe Boutique]

Purple Disco Machine & Boris Dlugosch feat. Karen Harding - Love For Days (Kenny Dope Remix) [Sweat It Out]

Max Paparella - Nitty Gritty [Irma Dancefloor]

Oscar Sulley & The Uhuru Dance Band - Bukom Mashie (JKriv's King Mashie Edit) [Razor-N-Tape]

Walter G - Afro Seeds (Carlos Francisco Remix) [SP]

Dele Sosimi - Wahala Identity Mix (Sosue Soulkomplex Main Mix) [Raw Artistic]

край на селекцията на Иван Антонов

Vulfpeck - Wait For The Moment [Vulf]

Ruth Koleva - Basil [Fat Beats]

Ticklish - My Love [bandcamp]

Ticklish - Through The Wire [bandcamp]

Amerigo Gazaway feat. Stevie Wonder & Common - Like They Used To Say [Soul Mates]

Amerigo Gazaway feat. Stevie Wonder, Common & Erykah Badu - For Once In My Life [Soul Mates]

Sharon Jones & The Dap-Kings - Sail On! [Daptone]

Sharon Jones & The Dap-Kings - Searching For A New Day [Daptone]

Marc Mac presents Visioneers - Ike's Mood I [BBE]

Marc Mac presents Visioneers - Run For Cover [BBE]

Freddie Hubbard - This Is It [Elektra]

DJazz - DaVamp (EVG Step-On-It Remix) [Bastardos United]

Star Quake - Don't You Know I Love You [Athens Of The North]

David Ruffin - Walk Away From Love (M+M Mix) [BBE]
ВИЖТЕ ОЩЕ
Chart

#632 ТОП 20 (14.05.2021-21.05.2021)

публикувано на 14.05.21 в 19:56

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА НА 10 ГОДИНИ!

Празнуваме рожден ден с колеги, съмишленици и приятели! Акценти от седмицата: Поетът Станислав Пенев измести художника Георги Лечев за Голямата награда „Варна ” – ще чуем позициите на Мария Тодорова – председател на Комисията по култура и на изкуствоведа Румен Серафимов – куратор в Градската художествена галерия Сбогуване с..

публикувано на 14.05.21 в 13:40
Варненско крайбрежие

"Новият ден" на 14 май 2021 г. с Димитрина Дончева

Защо жителите на курортното село Кранево, намиращо се на брега на морето, са готови за протест? Ще успеят ли граждани и институции да върнат чистотата във варненската местност „Перчемлията”? Кой ще стане „Най-добър млад шофьор на България”? Състезанието е във Варна. Тази вечер е старта на 51-вото поред Международно рали..

публикувано на 14.05.21 в 06:00
Студиен комплекс 5, Радио Варна

НА СВЕТЛО на 13 май с Валерия Василева

БНР получи специалната награда на международния музикален конкурс "Св е тозар Стр а чина" за запис на фолклорна музика за  пиесата "Тракийски напеви" - изпълнението е на младия гъдулар Симеон Илиев, а отличеният запис реализира екип на музикалната редакция на Радио Варна. Репортерска проверка по сигнали на слушатели показва, че..

публикувано на 13.05.21 в 13:59

НОВИЯТ ДЕН на 13 май с Иван Барбов

От 1 юни влизат в сила електронните рецепти. До кога ще се издават и обработват рецепти на хартиен носител и има ли вече аптеки във Варна, които работят с електронни? Проверка на Емилия Николова. След 8:30 часа ще ви запознаем с един казус с пациент на болница „Света Анна“ във Варна. Имало ли е пренебрежително отношение от лекари от..

публикувано на 13.05.21 в 05:50
мега пиано

НА СВЕТЛО на 12 май с Валерия Василева

Служебното правителство с премиер Стефан Янев, назначено от президента Румен Радев, положи клетва днес - ко ментар на доц. Тошко Петров, д-р на политическите науки, ръководител на катедра „Социални и правни науки” в ТУ-Варна. 125 години от създаването на Тракийското дружество във Варна отбелязаха с поднасяне на венци и цветя на паметника на..

публикувано на 12.05.21 в 12:56

НОВИЯТ ДЕН на 12 май с Мариела Димитрова

Само след дни започва изпращането на абитуриентите – свободни часове при козметици, маникюристи и за други разкрасителни процедури почти няма.... Едно от най-големите предизвикателства пред бъдещите абитуриенти е официалният тоалет за бала. Всяка година тенденциите в предпочитанията на младежите се променят. Какви са тази година, взема ли превес..

публикувано на 12.05.21 в 06:52