Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

45 оборота в минута #438 (23.12.2017) | Нейко Бодуров, Виолина Николова, DJ JiJo, Иван Антонов, Вантка, Polina, Чавдар Гочев-Чарли, Коста Костов

БНР Новини

Слушайте отново Коледния брой на предаването 45 оборота в минута!

Да, отново е това време от годината, в което хващаме телефона и казваме на близките и приятелите си, че ги обичаме. В това специално празнично издание Добо прави същото с някои от любимите си хора. Но те освен, че са добри приятели на Радио Варна и на 45 оборота в минута, са също и сред основните фигури, които през 2017-а движиха варненската музикална сцена напред.

И така, в рамките на два часа своята равносметка за изминалата година и плановете за следващата споделиха: Нейко Бодуров (тромпетист, композитор, бендлидер и основен организатор на ежегодното честване във Варна на Международния ден на джаза); Виолина Николова (част от отбора на HYPE Communication - PR екип с отношение към каузите, които подкрепя; освен това тя е и сред организаторите на варненския фестивал РАДАР); DJ JiJo (един от най-активните варненски диджеи през последните 10 години, той е част и от групата JazzProfilactika, чийто дебютен албум излезе в края на октомври); Иван Антонов (диджей и мотор на сайта relaxmashmusic.org, вече две години той е гост в предаването всяка първа събота от месеца със селекция от нови сингли); Вантка (продуцент, музикант, рапър, дизайнер и още много - тази година излезе както самостоятелният му албум Вантасмагории, така и третият студиен албум на четворката Ума и дума, част от която е и той), Polina (варненската R&B гордост изгря в целия си блясък именно през тази година - както с дебютния си сингъл, така и с първия си албум Carmen, чието промо е на 26 декември); Чавдар Гочев-Чарли (китарист, композитор и основен организатор на Monday Jam - поредица от музикални джем сешъни във Варна, чиято слава се разнесе чак до столицата); и Коста Костов (диджей, продуцент, радиоводещ, убийствен кулинар и кореняк варненец, той разнася славата на града ни както по световните музикални сцени, така и по трапезите в най-различни държави).

Това е то празникът. Да си напомниш, че не си сам. Весела Коледа!


Sharon Jones & The Dap-Kings - Big Bulbs

ВИЖТЕ ОЩЕ

Царичино - малкото космополитно селце сред плодородните поля на Добруджа

Царичино е красиво и тихо селце, което се намира на около 50 километра североизточно от Варна, на близо 40 километра от Добрич и само на 3 километра от град Балчик.  Данните за първите заселници тук датират от 1916 година. Една от легендите разказва, че през 1941 година цар Борис III, който тогава е бил в Двореца в Балчик е поискал да пренощува..

публикувано на 01.10.22 в 10:57
Chart

#691 ТОП 20 (30.09-07.10.2022)

публикувано на 30.09.22 в 19:42

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 30 септември със Светлана Вълкова

Завърши 40-то издание на Фестивала на българския игрален филм „Златна роза“. Кои са наградените? Срещаме ви с режисьорите Зорница София, Валери Йорданов, Иван Павлов, Александър Милушев и с киноведа Боряна Матеева. "Кавал парк" – американецът от руски произход Александър Еплер, който ни учи на любов към България. За документалната лента..

публикувано на 30.09.22 в 13:27
Варна

"Новият ден" на 30 септември 2022 г. с Димитрина Дончева

Какво време ни очаква през идващия месец октомври – топло, дъждовно или студено и как ще се отрази на сеитбата, която започва сега? Как се възпитава отношение към спорта при подрастващите и защо двигателната култура е важна, както за физическото, така и за психическото ни здраве? Как озеленителите подготвят Морската градина във..

публикувано на 30.09.22 в 06:00

НА СВЕТЛО на 29 септември с Валерия Василева

Световен ден на сърцето под наслов „Използвай сърцето си“. Предизвикателствата в сектора за производство на фуражи за животновъдството. Актуалната ситуация и проблеми в управлението на природащитната мрежа НАТУРА 2000. Европейската комисия представи проекта за първия закон за медиите в Европейския съюз. Последен ден от фестивала на българското..

публикувано на 29.09.22 в 14:57

"Новият ден" на 29 септември 2022 г. със Сияна Спиридонова

Макар България да е част от прирозащитната мрежа "Натура 2000" от две десетилетия, страната ни не е създала организация за управлението ѝ. Крайният срок за това е бил 2014 г. Днес във Варна се провежда семинар за популяризирането на по-доброто управление на мрежата „Натура 2000” на регионално ниво (Знания за Натура). Утре – 30 септември, такъв..

публикувано на 29.09.22 в 05:20

НА СВЕТЛО на 28 септември с Валерия Василева

Репортерска проверка за организацията и обслужването на клиенти в централния пункт във Варна за продажба на абонаментни карти за градския транспорт. Вече е свободно движението по конфликтната улица „Орех“ във Варна - отзвук от снощните протести на място и изводи от казуса. Областният управител на Варна Марио Смърков за..

публикувано на 28.09.22 в 14:15