Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В StartUp тази седмица: Алекс Ненов и безкрайните опции за бизнес в Интернет

| обновено на 09.01.18 в 15:13

Има безкраен брой начини, по които може да печелите от интернет. Това смята серийния предприемач Алекс Ненов, тазседмичният ни гост в предаването StartUp.

"Ако гледате само Шампионска лига" вероятността да имате добри идеи не е много голяма, но ако четете бизнес книги или дори биографиите на днешните визионери като Стив Джобс, Илон Мъск или Бил Гейтс, могат да ви хрумнат много идеи как да станете предприемач, убеден е Ненов.

И още. В последните 20-тина години "през ръцете му" са минали десетки онлайн бизнеси. Още от 1997 г. насам той е реализирал стотици български и чужди уебсайтове и онлайн проекти, голяма част от които са сред водещите сайтове в страната.

През 2007г. продава заедно с партньора си сайта TeenProblem.net на Инвестор.БГ АД, с което реализира най-голямата публична сделка в българския интернет за времето си. 

Има множество награди , сред които 2 първи места (и множество втори) на конкурса БГСАЙТ и почетната награда “Рицар на книгата” – награда, връчвана на хора с особен принос в популяризирането на книгите в България. Причината за тази награда бе кампанията “Якото четене”, реализирана в рамките на сайта TeenProblem.net, която  достигна до над млн. посетители.

И, макар че в последната една година е познат повече като автор на фантастичната книга утопия "Летящата планета", преди това Алекс Ненов е автор на далеч по-практично насочените пътеводители за онлайн бизнес в България, “Как да печелим от интернет?”, "На 1 клик разстояние", "Интернет безопасност".

Чуйте и трите части на разговора с Алекс Ненов. Един разговор за мотивацията, идеите, упоритостта да работиш по 16 часа на ден и уроците по пътя на предприемачеството:







Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Пейзажи от Варна

НА СВЕТЛО в четвъртък, 18 април

В Седмицата на правото в ИУ - Варна се проведе публична лекция и беседа на тема „Конституция, суверенитет и идентичност. 145 години от приемането на Търновската конституция" с гост-лектор чл. кор. проф. д. ю. н. Атанас Семов – член на Конституционния съд. Репортаж; Варна тази сутрин осъмна с необичаен трафик, не малко катастрофи, наводнени пътни..

публикувано на 18.04.24 в 13:05
Пристанище Варна

НОВИЯТ ДЕН на 18 април с Мариела Димитрова

Липсват технически кадри у нас. И със средно образование и с висше. Има остра  липса на интерес да се изучават и работят професиите на корабни строители и инженери, каза за Радио Варна Пламен Манушев, вицеадмирал от запаса, който сега работи като консултант военни проекти и развитие в корабостроителния и кораборемонтен завод „Делфин“ във Варна. Той..

публикувано на 18.04.24 в 05:58

НОВИЯТ ДЕН на 17 април с Иван Барбов

Казват, че кафето ободрява и тонизира рано сутрин. Дори и с кафе обаче понякога на човек продължава да му се спи, но някак по-енергично. Ако искате да започнете деня с тонус и енергия, с усмивки и добро настроение, просто превключете на честотите на Радио Варна от 6.00 до 10.30 часа. Там ви очакват Иван Барбов, Валери Великов и..

публикувано на 17.04.24 в 05:54
Владимир Палаузов, Петко Каравелов и Сергей Лукиянов. Снимка: БТА

НА СВЕТЛО на 16 април с Валерия Василева

Биляна Якова - ръководител на проекта „Интегриран градски транспорт – гр. Варна“ ,  смята, че умишлено е саботирана съществуващата билетна система в града и се нанасят щети на бюджета. В деня на Конституцията с изложба под наслов "Архиви на правната мъдрост" започна традиционната Седмица на правото в Икономически университет – Варна, в..

публикувано на 16.04.24 в 13:50

На 15 април в "От другата страна" по Радио Варна

На 15 април в "От другата страна" по Радио Варна Специално интервю с Tomi Koivusaari (AMORPHIS, BJØRKØ). Представяне на новия албум на PAST REDEMPTION "Final Redemption" – разговор с Димитър Хаджиилиев, Стефан Иванов, Александър Василев “Пандата“ и Димитър Пенков. Христо Красимиров за крафт бирата и концерта на VRANI VOLOSA на 20 април във..

публикувано на 15.04.24 в 14:25

НОВИЯТ ДЕН на 14 април с Мариела Димитрова

Три закона се променят по неблагоприятен за гражданите начин, алармираха граждански и екологични организации. Според екоактивистите, с предложените от депутатите от ГЕРБ и ДПС промени между първо и второ четене в три закона - за опазване на околната среда, за  насърчаване на инвестициите и за устройство на територията, се осигурява "бърза..

публикувано на 15.04.24 в 06:15

В селото без кметство - Просечен

Село Просечен е най-малкото населено място в Община Суворово. На 5 километра е от Чернево. Има само 11 души с постоянен адрес, а по настоящ са около 30. Това е закътано местенце, което е подходящо за тези, които търсят усамотение. Селото вече няма кметски наместник и за него ни разказва кметът на Суворово Данаил Йорданов.

публикувано на 13.04.24 в 09:30