Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Polina за “Carmen” и за новите музикални посоки пред себе си

БНР Новини

Едно от имената, които почитателите на соул и R&B музиката в България чуват все по-често през последната година, е това на Polina. Започнала музикалния си път от най-ниското стъпало, тя неизменно следва мечтата, а и призванието си – да създава музика. След като през последните години утвърди името си на варненската сцена, в края на декември певицата направи поредната стъпка в правилната посока – дебютният ѝ албум Carmen стъпи на музикалния пазар. Издържан в традициите на най-големите в жанра и изпипан до последния детайл, той обра овациите от Варна до София - съвсем заслужено, разбира се. По-важното обаче е, че музиката, текстовете и аранжиментите на парчетата са изцяло оригинални и са стабилна основа за изграждането на една успешна кариера – която със сигурност ще следим отблизо.

В предаването 45 оборота в минута от 27 януари Polina разказа повече за процеса около създаването на албума, за плановете си да се възползва от възможностите на столицата, за това, че гледа винаги напред и не обича да тъпче на едно място, както и за новите музикални посоки пред себе си:

Черешката на тортата в нейното гостуване беше изпълнението на живо на едноименната песен от албума – “Carmen”, в акомпанимент на китариста Валери Маринов:А ТУК можете да се насладите на целия албум.


ВИЖТЕ ОЩЕ
Chart

#632 ТОП 20 (14.05.2021-21.05.2021)

публикувано на 14.05.21 в 19:56

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА НА 10 ГОДИНИ!

Празнуваме рожден ден с колеги, съмишленици и приятели! Акценти от седмицата: Поетът Станислав Пенев измести художника Георги Лечев за Голямата награда „Варна ” – ще чуем позициите на Мария Тодорова – председател на Комисията по култура и на изкуствоведа Румен Серафимов – куратор в Градската художествена галерия Сбогуване с..

публикувано на 14.05.21 в 13:40
Варненско крайбрежие

"Новият ден" на 14 май 2021 г. с Димитрина Дончева

Защо жителите на курортното село Кранево, намиращо се на брега на морето, са готови за протест? Ще успеят ли граждани и институции да върнат чистотата във варненската местност „Перчемлията”? Кой ще стане „Най-добър млад шофьор на България”? Състезанието е във Варна. Тази вечер е старта на 51-вото поред Международно рали..

публикувано на 14.05.21 в 06:00
Студиен комплекс 5, Радио Варна

НА СВЕТЛО на 13 май с Валерия Василева

БНР получи специалната награда на международния музикален конкурс "Св е тозар Стр а чина" за запис на фолклорна музика за  пиесата "Тракийски напеви" - изпълнението е на младия гъдулар Симеон Илиев, а отличеният запис реализира екип на музикалната редакция на Радио Варна. Репортерска проверка по сигнали на слушатели показва, че..

публикувано на 13.05.21 в 13:59

НОВИЯТ ДЕН на 13 май с Иван Барбов

От 1 юни влизат в сила електронните рецепти. До кога ще се издават и обработват рецепти на хартиен носител и има ли вече аптеки във Варна, които работят с електронни? Проверка на Емилия Николова. След 8:30 часа ще ви запознаем с един казус с пациент на болница „Света Анна“ във Варна. Имало ли е пренебрежително отношение от лекари от..

публикувано на 13.05.21 в 05:50
мега пиано

НА СВЕТЛО на 12 май с Валерия Василева

Служебното правителство с премиер Стефан Янев, назначено от президента Румен Радев, положи клетва днес - ко ментар на доц. Тошко Петров, д-р на политическите науки, ръководител на катедра „Социални и правни науки” в ТУ-Варна. 125 години от създаването на Тракийското дружество във Варна отбелязаха с поднасяне на венци и цветя на паметника на..

публикувано на 12.05.21 в 12:56

НОВИЯТ ДЕН на 12 май с Мариела Димитрова

Само след дни започва изпращането на абитуриентите – свободни часове при козметици, маникюристи и за други разкрасителни процедури почти няма.... Едно от най-големите предизвикателства пред бъдещите абитуриенти е официалният тоалет за бала. Всяка година тенденциите в предпочитанията на младежите се променят. Какви са тази година, взема ли превес..

публикувано на 12.05.21 в 06:52