Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Polina за “Carmen” и за новите музикални посоки пред себе си

БНР Новини

Едно от имената, които почитателите на соул и R&B музиката в България чуват все по-често през последната година, е това на Polina. Започнала музикалния си път от най-ниското стъпало, тя неизменно следва мечтата, а и призванието си – да създава музика. След като през последните години утвърди името си на варненската сцена, в края на декември певицата направи поредната стъпка в правилната посока – дебютният ѝ албум Carmen стъпи на музикалния пазар. Издържан в традициите на най-големите в жанра и изпипан до последния детайл, той обра овациите от Варна до София - съвсем заслужено, разбира се. По-важното обаче е, че музиката, текстовете и аранжиментите на парчетата са изцяло оригинални и са стабилна основа за изграждането на една успешна кариера – която със сигурност ще следим отблизо.

В предаването 45 оборота в минута от 27 януари Polina разказа повече за процеса около създаването на албума, за плановете си да се възползва от възможностите на столицата, за това, че гледа винаги напред и не обича да тъпче на едно място, както и за новите музикални посоки пред себе си:

Черешката на тортата в нейното гостуване беше изпълнението на живо на едноименната песен от албума – “Carmen”, в акомпанимент на китариста Валери Маринов:А ТУК можете да се насладите на целия албум.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Царичино - малкото космополитно селце сред плодородните поля на Добруджа

Царичино е красиво и тихо селце, което се намира на около 50 километра североизточно от Варна, на близо 40 километра от Добрич и само на 3 километра от град Балчик.  Данните за първите заселници тук датират от 1916 година. Една от легендите разказва, че през 1941 година цар Борис III, който тогава е бил в Двореца в Балчик е поискал да пренощува..

публикувано на 01.10.22 в 10:57
Chart

#691 ТОП 20 (30.09-07.10.2022)

публикувано на 30.09.22 в 19:42

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 30 септември със Светлана Вълкова

Завърши 40-то издание на Фестивала на българския игрален филм „Златна роза“. Кои са наградените? Срещаме ви с режисьорите Зорница София, Валери Йорданов, Иван Павлов, Александър Милушев и с киноведа Боряна Матеева. "Кавал парк" – американецът от руски произход Александър Еплер, който ни учи на любов към България. За документалната лента..

публикувано на 30.09.22 в 13:27
Варна

"Новият ден" на 30 септември 2022 г. с Димитрина Дончева

Какво време ни очаква през идващия месец октомври – топло, дъждовно или студено и как ще се отрази на сеитбата, която започва сега? Как се възпитава отношение към спорта при подрастващите и защо двигателната култура е важна, както за физическото, така и за психическото ни здраве? Как озеленителите подготвят Морската градина във..

публикувано на 30.09.22 в 06:00

НА СВЕТЛО на 29 септември с Валерия Василева

Световен ден на сърцето под наслов „Използвай сърцето си“. Предизвикателствата в сектора за производство на фуражи за животновъдството. Актуалната ситуация и проблеми в управлението на природащитната мрежа НАТУРА 2000. Европейската комисия представи проекта за първия закон за медиите в Европейския съюз. Последен ден от фестивала на българското..

публикувано на 29.09.22 в 14:57

"Новият ден" на 29 септември 2022 г. със Сияна Спиридонова

Макар България да е част от прирозащитната мрежа "Натура 2000" от две десетилетия, страната ни не е създала организация за управлението ѝ. Крайният срок за това е бил 2014 г. Днес във Варна се провежда семинар за популяризирането на по-доброто управление на мрежата „Натура 2000” на регионално ниво (Знания за Натура). Утре – 30 септември, такъв..

публикувано на 29.09.22 в 05:20

НА СВЕТЛО на 28 септември с Валерия Василева

Репортерска проверка за организацията и обслужването на клиенти в централния пункт във Варна за продажба на абонаментни карти за градския транспорт. Вече е свободно движението по конфликтната улица „Орех“ във Варна - отзвук от снощните протести на място и изводи от казуса. Областният управител на Варна Марио Смърков за..

публикувано на 28.09.22 в 14:15