Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Polina за “Carmen” и за новите музикални посоки пред себе си

БНР Новини

Едно от имената, които почитателите на соул и R&B музиката в България чуват все по-често през последната година, е това на Polina. Започнала музикалния си път от най-ниското стъпало, тя неизменно следва мечтата, а и призванието си – да създава музика. След като през последните години утвърди името си на варненската сцена, в края на декември певицата направи поредната стъпка в правилната посока – дебютният ѝ албум Carmen стъпи на музикалния пазар. Издържан в традициите на най-големите в жанра и изпипан до последния детайл, той обра овациите от Варна до София - съвсем заслужено, разбира се. По-важното обаче е, че музиката, текстовете и аранжиментите на парчетата са изцяло оригинални и са стабилна основа за изграждането на една успешна кариера – която със сигурност ще следим отблизо.

В предаването 45 оборота в минута от 27 януари Polina разказа повече за процеса около създаването на албума, за плановете си да се възползва от възможностите на столицата, за това, че гледа винаги напред и не обича да тъпче на едно място, както и за новите музикални посоки пред себе си:

Черешката на тортата в нейното гостуване беше изпълнението на живо на едноименната песен от албума – “Carmen”, в акомпанимент на китариста Валери Маринов:А ТУК можете да се насладите на целия албум.


ВИЖТЕ ОЩЕ
Chart

#622 ТОП 20 (26.02.2021-05.03.2021)

публикувано на 26.02.21 в 18:26
led

В „Гравитация нула” на 26 февруари

В „Гравитация нула” на 26 февруари с Мартин Николов Новият Закон за филмовата индустрия – защо от гилдията не го подкрепят и настояват за президентско вето – разговор с режисьора Анри Кулев; Започва 18 международен фестивал за късометражно кино „In The Palace” – представяме го с директора Цанко Василев; Детският спектакъл-концерт „Ало, ало слънчице!“..

публикувано на 26.02.21 в 11:48

НОВИЯТ ДЕН в петък, 26 февруари

Павлин Косев, собственик на хотели и председател на Варненската асоциация на ресторантьорите и хотелиерите с коментар за работата на бранша от 1 март; Какво е общото между счетоводството и шиенето на мартеници?; Изключително голям интерес за гласуване на местните парламентарни избори има сред българската общност в Германия. За..

публикувано на 26.02.21 в 07:29

НА СВЕТЛО на 25 февруари с Иван Барбов

Българската общност във Великобритания направи петиция за промени в Изборния кодекс. Какви са исканията им? Репортаж на Димитрина Дончева. Колко и на каква стойност са реализираните проекти с европейски средства в област Варна за периода от 2014 до 2020 година? Как бяха подпомогнати фирмите, засегнати от пандемията? Отговорите ще научим от..

публикувано на 25.02.21 в 14:04

"Новият ден" на 25 февруари с Мариела Димитрова

Глобалната интернет мрежа става все по-бърза и всеобхватна, очаква се с навлизането на новата 5G технология възможностите й да бъдат почти необятни. Ще бъдем ли обаче, ползвайки 5G, по-уязвими като потребители? В 8.15 часа ще коментираме с Георги Апостолов, координатор на Центъра за безопасен интернет. В 8.40 ще ви срещнем с Радан Мирянов..

публикувано на 25.02.21 в 06:27
Пясъчният полумаратон

НА СВЕТЛО на 24 февруари с Валерия Василева

Марин Сотиров от Сдружението на заведенията във Варна и ресторантьор за ваксинирането на работещите в бранша като част от подготовката за отварянето от 1 март. Областният управител на Варненска област Стоян Пасев коментира има ли достатъчно ваксини за масова имунизация срещу ковид във Варна. Откриха медийното студио в Икономически университет –..

публикувано на 24.02.21 в 13:39

НОВИЯТ ДЕН в сряда, 24 февруари

Денонощен ваксинационен кабинет е открит в Диагностично-консултативния кабинет „Св.Клементина” във Варна.Той ще работи до 7 часа сутринта. Успоредно с това продължава и ваксинационната  кампания за всеки желаещ от понеделник до петък. Разговор с управителя на здравното заведение д-р   Иван Иванов; Акробатът Красимир Васов за мечтата му да..

публикувано на 24.02.21 в 06:26