Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Новият ден в понеделник, 19-ти февруари

Учениците от предаването на РАДИО ВАРНА "Свободен час" Олга Ангелова и Павло Славов са в редакторския екип на клуб "История" към Първа езикова гимназия във Варна. Миналата година те издадоха брой първи на училищно печатното издание, посветено тематично на 180 години от рождението на Васил Левски. Преди дни излезе от печат брой втори, посветен на Ботев. Срещата с Олга и Павло е след новините в 8.00ч.;

Ще има ли промени за общинските болници? Към общопрактикуващите лекари вече има поставени нови изисквания, свързани с допълнителна бюрократична тежест. Това заяви за Радио Варна председателят на Българския лекарски съюз в морската столица, преизбран за втори мандат проф. Радослав Радев. Темата очаквайте след 9.00ч.;

Нагласите и избора на учениците от Варна и региона да учат в чужбина коментираха по време на международен проект „Световно образование”. Колко струва обучението, кои училища и университети се търсят, какъв е интересът към елитното образование зад граница? - отговор на тези въпроси ще даде Ирина Христова - координатор на събитието след 9.30ч;

Ще се разходим до с. Блъсково, за да ви  разкажем за децата, които прекарват времето си в местното читалището. Кое ги привлича в културното средище и с какво се занимават докато са там ще научите след 10.00ч.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

На село в Шкорпиловци

Шкорпиловци се намира на 40 километра от морската столица Варна.  В селото, което е в обхвата на община Долни чифлик, постоянно живеят около 700 души. В активния летен сезон броят им достига хиляда души с живеещите във вилната зона, обяснява кметът Атанас Кателиев.  В селото има 20 къщи за гости, един хотел и ведомствена почивна станция. Туристите са..

публикувано на 13.07.24 в 07:15
автор: Петра Димитрова

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 12 юли със Светлана Вълкова

Младежи от кино школа „Братя Люмиер“ с награди от Международния фестивал „Арлекин“ XVII Международен фотографски салон Варна 2024 на входа на Морската градина от утре Варна посреща 15-тото издание на „Алея на книгата" през август Изложбите през седмицата: живопис на Петра Димитрова в Art Meeting, Георги Андонов в..

публикувано на 12.07.24 в 11:03
Chart

#771 ТОП 20 (12.07-19.07.2024)

публикувано на 12.07.24 в 10:53

НОВИЯТ ДЕН в четвъртък, 11 юли

Традиционно през месец август се появяват опасните явления в морето, тази година обаче те подраниха. На какво се дължи това? Разказваме след 8ч. Дом на плажните спортове с  голямо по площ игрище, сертифицирано от ФИФА - тази идея ще бъде реализирана във Варна. За нея разговаряме след 8.30ч. с Росен Добрев - президент на Българската федерация по..

публикувано на 11.07.24 в 06:07
Морето във Варна

НОВИЯТ ДЕН на 10 юли с Иван Барбов

За да се чувствате добре трябва да спите по 8 часа на ден. И още толкова нощем. Това гласи поредната мъдрост тази сутрин в социалните мрежи. А за да се почувствате още по-добре и да започне денят ви с усмивка, трябва просто да бъдете няколко часа на честотите на Радио Варна. Във времето от 6:00 до 10:30 часа, Иван Барбов, Жоро Бекяров и..

публикувано на 10.07.24 в 05:56
Светлината на лятото

НА СВЕТЛО на 9 юли с Валерия Василева

Как може да бъде подобрена превенцията на дискриминация на пазара на труда и каква е ролята на Комисията за защита от дискриминация? Дизайнери, фирми и инвеститори ще се срещнат за първи път във Варна, за да обсъждат тенденциите в обзавеждането на ваканционните имоти. Лятото на един шотландец във варненското село Куманово. Репортаж..

публикувано на 09.07.24 в 13:47

На 8 юли в "От другата страна" по Радио Варна

На 8 юли в "От другата страна" по Радио Варна Специално интервю с Johnny Gioeli (AXEL RUDI PELL, HARDLINE). Представяне на новия албум на DECEPTION "Never Ending Nightmare" – разговор с Венелин Крушовски. Явор Георгиев (екс-TURN THE PAGE) и Виктор Георгиев (екс-TURN THE PAGE) за дебютния сингъл на SINFIN "Лято". Концерта на CAVALERA (15 юли,..

публикувано на 08.07.24 в 14:25