Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"На светло" на 2 август със Сияна Спиридонова

Снимка: Кристиян Димитров 13 г., ОДК Варна

От 3 до 5 август Варна отново ще се превърне в център на модерното изкуство. Юбилейното пето издание на "Радар" няма да изневери на утвърдената линия на фестивала и ще събере на едно място артисти от България и Европа, чието изкуство не се побира в рамки.

Без пътнически автобуси остават от днес жителите на част от селата в община Генерал Тошево.

Четири дни на различни места във Варна представители на Европейския потребителски център откриват щандове с рекламни брошури в рамките на информационната кампания "Вашите права", насочена към хората, които пътуват, почиват или пазаруват в други страни от Европейския съюз.

Международният панаир на занаятите и изкуствата - най-голямото арт изложение в България се провежда всяка година през август във Варна. 

Жители на село Езерово отново излизат на протест днес. Те са внесли възражение до директора на РИОСВ-Варна, до Регионалната Здравна Инспекция и  до кмета на Община Белослав във връзка с намерението на фирма „Титан Бургас” ЕООД да изгради площадка за временно съхранение на опасни отпадъци.

Даниел Вълчев и неговите „Разкази” гостуват на Алея на книгата във Варна. Бившият министър на образованието и науката и преподавател в СУ „Св. Климент Охридски” кани варненци и гостите на града на среща край морето.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Радио Варна на 90 - епизод 6

В шестия епизод от новото предаване, излъчен на 27 юли 2024 г.,  говорихме за сградите, в които се е помещавало Радиото от 1934-та до днес. Димитър Кулев, ученик в горните класове на Варненската мъжка гимназия и активен участник в кръжока по физика през 1933 г., конструира първия радиопредавател във Варна. Според автентичния разказ на..

публикувано на 29.07.24 в 14:35

На 29 юли в "От другата страна" по Радио Варна

На 29юли в "От другата страна" по Радио Варна Специално интервю с David Masion и Rick Casais Miranda (BLANKET HILL). Благотворителният "Varna Rock Adventure 2024" (9-11 август, парк Аспарухово) – разговор с Нивелина Няголова, Бранимир Мангъров и Милен Пенев от мотоклуб "Братя във вятъра". Представяне на новия сингъл на APHASIA "Someone..

публикувано на 29.07.24 в 14:25

НОВИЯТ ДЕН на 29 юли с Мариела Димитрова

13-то заседание на местния общински съвет във Варна. В дневния ред са включени 13 точки.Сред тях са тези за парите за големите инфраструктурни проекти във Варна, които държавата отпуска безвъзмездно и, за които се очаква одобрение на Общинския съвет. В началото възникна и скандал между кмета и общински съветникци относно качеството на..

публикувано на 29.07.24 в 13:06
Старата сграда на „Радио Варна”

В „Гравитация нула“ на 26 юли

В „Гравитация нула“ на 26 юли 2024 година с Мартин Николов -   11 Международен фестивал „RADAR Festival Beyond Music“ (2-4 август) и проекта ДЕКАГОН – гости в студиото Светлозара Христова и Димитър Будуров; -   Елица Матеева с впечатления от деветия „Burgas International Film Festival“; -   „Най-щастливото турне“ на..

публикувано на 26.07.24 в 13:16
Chart

#773 ТОП 20 (26.07-23.08.2024)

публикувано на 26.07.24 в 06:48

НОВИЯТ ДЕН на 26 юли с Иван Барбов

Броени часове преди старта на Олимпийските игри в Париж, сутрешният екип на Радио Варна ще "запали" ефирния огън за да посрещне новия ден. Тримата радиоолимпийци Иван Барбов, Доротея Николова и звукорежисьорът Петър Венков ще се представят в дисциплините говорене пред микрофона, водене на новини и скоростно боравене със звукорежисьорския..

публикувано на 26.07.24 в 05:53
Спасителски пост

НОВИЯТ ДЕН на 25 юли с Мариела Димитрова 

Световния ден за предотвратяване на удавянията се отбелязва днес. Има такъв ден, защото според статистиката почти 8 процента от смъртността в световен мащаб е вследствие на удавяне. Най-често в реки и езера, но морето също е не по-малко опасно и рисково, ако не спазваме основните правила за безопасност по време на плажуване. През последните..

публикувано на 25.07.24 в 06:29