Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"На светло" на 6 септември със Сияна Спиридонова

Стотици варненци и гости на морската столица се събраха днес за да отбележат 133-ата годишнина от Съединението на Княжество България и Източна Румелия. Репортаж от честванията.

Все още сме длъжници на историята си, смята Мартин Чорбаджийски от екипа на сайта „Българска история”. Разговор за първото и едно от малкото успешни действия по пътя към обединението на България.

От днес започват честванията в Чипровци, във връзка с отбелязването на 330-годишнината от Чипровското въстание. Събитието е важно за балканския град и с това, че в Историческия музей трябва да бъде изложен преводът на първата българска история. 

За втора поредна година Белослав е домакин на „Фестивал на шевицата“. Тазгодишното издание е под наслов: „Култът към майката и оброците за плодородие“ и ще се проведе на площад „Възраждане“ на 8 и 9 септември.

Много адреналин, пушек, мирис на изгорели гуми и положителни емоции ще предложат за първи път във Варна създателите на единственото по рода си Мотор шоу „Полицейска академия“. Гонитбата между полицаи и бандити, престрелки, каскади с коли, мотори и АТВ-та са само малка част от шоу-спектакъла, който ще се проведе от 6 до 9 септември.

Международният зумба фестивал „Алегрия“ ще започне официално от днес с маратон на централния площад в Балчик. Белият град е домакин на събитието за поредна година. То ще продължи до 9 септември и в него ще участват повече от 500 души.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
На светло

НА СВЕТЛО на 4 септември с Валерия Василева

Днес и утре от 11 до 16 часа мобилен екип на РЗИ-Варна до информационния център на ниво "0" в Гранд мол ще съдейства на гражданите да получат достъп до пациентското си досие през мобилния телефон. На извънредното си заседание днес общинските съветници от Община Добричка решиха, че жителите на общината ще решат дали да има или не..

публикувано на 04.09.24 в 13:55
Кътче от етнографския музей на открито „Етър“

НА СВЕТЛО на 3 септември с Валерия Василева

От утре в пункта на РЗИ пред Информационния щанд в Гранд Мол всеки български гражданин може да активира своето електронно здравно досие на мобилния си телефон. Във Варна днес предстои събитие от 35-то издание на Дните на японската култура в България - лекция и модно ревю „Пътешествие в света на кимоната“ с Минори Сугимото, първо ниво..

публикувано на 03.09.24 в 13:55

НОВИЯТ ДЕН на 3 септември с Мариела Димитрова

Нов вид измама заплашва редовно пазаруващите онлайн с доставка от куриер до адрес: доставя се непоръчвана стока с наложен платеж и без услугата „Преглед“. Очаквайки поредната пратка варненка плати близо 100 лв. за стока, която не е поръчвала, но... на пакета са посочени нейните имена и адрес . Настигайки куриера секунди по-късно той й отговаря:..

публикувано на 03.09.24 в 05:58

На 2 септември в "От другата страна" по Радио Варна

На 2 септември в "От другата страна" по Радио Варна Специално интервю с Ronnie Romero (LORDS OF BLACK,THE FERRYMEN, екс-RAINBOW). Деница Славова ("Projector Plus") за фестивала "Rebel Rebel IV - By The Sea Edition" (6-7 септември, Варна). Представяне на новия албум на STAFFA "Недоизказано мълчание" – разговор със Санислав Василев (THE REVENGE..

публикувано на 02.09.24 в 14:25

НА СВЕТЛО в понеделник, 2 септември

Международен образователен форум "Образованието през парадигмата на хуманизма и изкуствения интелект" се провежда във Варна; Тържествата във Вълчи дол, с които ще бъдат отбелязани няколко важни за общината годишнини, продължават и днес; Рубрика " Свидетелства от Варна" с  Любомир Кутин; Пленер под надслов „Хартията – Същност и..

публикувано на 02.09.24 в 11:26

Радио Варна на 90 - епизод 7

В седмия епизод от новото предаване, излъчен на 31 август 2024 г., говорихме за  предаванията през 50-те години на миналия век – време на пропаганда. В края на 40-те и началото на 50-те години в Радио Варна се оформят три редакции - Редакция „Политическа информация“ с предавания: „Новини от района“, „Дела на народните съвети“, „Пред изборите за..

публикувано на 02.09.24 в 11:25
Chart

#775 ТОП 20 (30.08-13.09.2024)

публикувано на 30.08.24 в 20:36