Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

"Море и бряг" с Валери Великов, на 5 декември

| обновено на 05.12.18 в 10:32
Шаранът-рекордьор
Снимка: "България днес"

В Морските новини, освен всичко друго, ще ви кажем и че е записан нов cветовен pеĸоpд за най-голям шаpан, yловен c въдица. Рибата е хваната само преди няколко дни от холандеца Мишел Сxyнмакерс. Чyдовищният шаpан тежи точно 51,2 кг. Хванат е в езрото Евpо Аква в Унгаpия.

Шаранът на Рибната борса, която се намира в Колхозния пазар във Варна е на цени от 6,50 до 7,50 лева, видя репортер на Радио Варна. Продавачите обаче се оплакват, че няма повишен интерес към шарана и другите видове риба преди Никулденските празници. Подробностите са в репортажа, в който ще чуете продавачи и купувачи. Как протичат проверките на рибните борси и магазини, които правят от Агенцията за безопасност на храните и ИАРА, научаваме от инспектори, които работят в двете агенции.

Очаквайте и пазителя на фара на Галата капитан Трифон Трифонов с разказ за легендите по Българското Черноморие, свързани със Свети Николай.

Известният художник-маринист Христо Петров-Морския ще ни разкаже как празнува Никулден и какви са традициите, които спазва на този ден.


ВИЖТЕ ОЩЕ

НА СВЕТЛО в понеделник, 19 април

Репортаж от последно заседание на делото за отказания добив на газ в Добруджа на фирма „Русгеоком БГ“ от РИОСВ Варна, преди обявяване на казуса за решаване; Серия от срещи в община Аврен започват от днес, в които ще се обсъжда с граждани възможността за транспорт между населените места; Семейството на Силвия Петрова има нужда от нашата..

публикувано на 19.04.21 в 11:12

НОВИЯТ ДЕН на 19 април с Иван Барбов

Започваме с репортаж за най-новото приложение „Health Buddy+“ на Световната здравна организация и УНИЦЕФ. Чрез него ще можем да получаваме проверена и достоверна информация, свързана със здравето. Какво е бъдещето на стадион „Варна“? Поредната благородната инициатива на доброволците от младежката организация „Делфините“, които..

публикувано на 19.04.21 в 05:51

"Позиция" с Валери Великов, на 17 април

Обобщаваме първите дни от работата на новото Народно събрание. Законодателните промени, които касаят главният прокурор, Висшият съдебен съвет и съдебната система като цяло, коментира адвокат Михаил Екимджиев. Без лимит за секциите в чужбина, гласуване по пощата, мажоритарен вот, промени в начина, по който функционира Централната..

публикувано на 17.04.21 в 08:30

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 16 април със Светлана Вълкова

100 години ДТ „Стоян Бъчваров”: Анна Сливкова откри в Белгия първата пиеса, поставена на варненска сцена Премиера на открита сцена в Държавен куклен театър – Варна – „Трите прасенца” Две изложби тази седмица: юбилейна експозиция на Марина Варенцова-Русева и „Стая с безброй истории” на Татяна Харизанова Поетесата Елка Няголова..

публикувано на 16.04.21 в 12:49

Познаваме ли екопътеките и алтернативния туризъм?

Туризмът има много лица, а днес ще подходим колкото разтоварващо, толкова и аналитично.  Гостуват ни две дами - Мая Иванова от Висшето училище по мениджмънт и Гергана Славова от Икономическия университет. Те съставиха анкета за екопътеките в България като място за бягство и отдих по време на пандемия. От тях ще чуем какви са нагласите и тенденциите при..

публикувано на 16.04.21 в 10:28
Chart

#629 ТОП 20 (16.04.2021-23.04.2021)

публикувано на 16.04.21 в 07:55

"Новият ден" на 16 април с Мариела Димитрова

В събота от десет часа група ентусиасти ще почистят разклона за каварненското село Селце и ще засадят дръвчета. Организаторите търсят и доброволци, които да помогнат за осъществяването на   благородната идея. Един от тях Виктория Попова – Иванова ще ни разкаже още в 8.15 часа. Улицата на готвачите за пореден път ще събере във..

публикувано на 16.04.21 в 06:15