Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Жоел Максимилиано: Ако обичаш природата, трябва да посетиш Ангола

| обновено на 12.12.18 в 09:04

Жоел Максимилиано е студент във Военноморското училище "Н.Вапцаров" във Варна. Той е от Ангола и почти половин година живее тук. Обича да общува и да представя своята култура. Заедно с  Мария Баджакова от Младежка фондация "Аморфа"  Жоел гостува на предаването "Хоризонти" за да ни разкаже за родината си.
Ангола е привлекателна за туризъм, най-вече заради своята природа. Океанският бряг е мястото, където се насочват най-много хора, но в Ангола също може да се види пустиня и планински райони. Най-голямата ценност е че има обширни пространства, където можеш да останеш сам сред природата. Жоел определея анголците като много приветливи. Какво трябва да знаем, ако пътуваме към тази африканска страна чуйте от неговия разказ в предаването "Хоризонти" с автор и водещ Иван Симеонов.


ВИЖТЕ ОЩЕ

"Море и бряг" с Валери Великов, на 20 януари

Опашка от десетки чакащи моряци се образува всеки ден през Морската администрация във Варна. Някои споделят, че са чакали повече от пет часа. Според тях причината е, че работи само едно гише, а хората са много и това води до забавяне в обработката на документите. Моряците попитаха защо във Варна работи едно гише, а в Морската администрация в..

обновено на 20.01.21 в 08:47

"Новият ден" на 20 януари 2021 г. с Димитрина Дончева

Варненската туристическа камара е съорганизатор на безплатни уебинари, наречени „Маркетинг уикенди в туризма”. Всяка събота и неделя, в месеците февруари и март, водещи експерти в областта на дигиталния маркетинг ще имат възможността да споделят своя опит и знания с различни представители на туристическия бранш. Репортаж. Колко успешно е..

публикувано на 20.01.21 в 06:00
НЧ

НА СВЕТЛО на 19 януари с Валерия Василева

До сряда в РЗИ-Варна ще приключи ваксинирането на медицински специалисти с втората доза от първата одобрена ваксина срещу коронавирус, започва и масовото тестване на учители от Варна и региона. Медици подписаха общо становище против лечение на Covid-19 с ивермектин.  Д-р Антония Григорова - сертифициран медиатор,  за ефекта от фалшивите..

публикувано на 19.01.21 в 12:50

НОВИЯТ ДЕН във вторник, 19.01.2021г.

Кои са основните правила, които трябва да спазваме за безопасно шофиране в зимни условия и какво да направим ако сутрин, излизайки от вкъщи, открием автомобила си замръзнал? Отговорите търсим от рали-състезателя Йордан Атанасов; През месец януари стартира безплатен онлайн кабинет за консултации със специалист - ревматолог. Божидар Венков от..

публикувано на 18.01.21 в 17:25

„На светло” на 18 януари с Мариела Димитрова

Днес в предаването ще имаме няколко теми с отношение към състоянието и подобряването на околната среда: По делото за отказания добив на газ в Добруджа на фирма Русгеоком БГ от РИОСВ-Варна до края на февруари трябва да бъде предоставена последната експертиза – съдебно-медицинската. Тя изследва въздействието върху здравето на хората..

публикувано на 18.01.21 в 12:33

"Новият ден" на 18 януари с Емилия Николова

На Атанасовден сутрешната молитва е на на отец Ясен Шинев, който служи във варненския храм "Свети Атанасий". Нивото на река Камчия се повиши след дъждовете. Какво отчита рибарят Иван Стоянов от рибарското селище?  Пчеларят Михаил Михайлов обяснява начина, по който функционира електронната платформа за предупреждение за пръскане с пестициди. Среща с..

публикувано на 18.01.21 в 05:05
Chart

#617 ТОП 20 (15.01.2021-22.01.2021)

публикувано на 15.01.21 в 20:53